SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    tips utk pakai lower spring....

    Share
    avatar
    scrypto
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 34
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 03719
    Points : 7519
    Reputation : 0
    Number of posts : 385
    29092008

    https://i.servimg.com/u/f3 tips utk pakai lower spring....

    Post by scrypto

    [/b]utk pengguna kereta jenis kancil,,, kalau mau pakai lower spring,, nampak lower tapi tidak kuat hentak,,, sy syor kan pakai la lower spring kelisa.. tapi kalau mo nampak lagi cun,, msti pakai sport rim 13" tau 14" sbb kalau pakai rim 12" (standard), kurang nampak lower.. kalau kereta kancil lampu bulat lagi mantap... ni berdasarkan pengalaman sy laa......
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 29/9/2008, 1:10 pm by Huntez

    Very Happy good infomation..
    avatar

    Post on 29/9/2008, 5:52 pm by jas

    scrypto wrote:[/b]utk pengguna kereta jenis kancil,,, kalau mau pakai lower spring,, nampak lower tapi tidak kuat hentak,,, sy syor kan pakai la lower spring kelisa.. tapi kalau mo nampak lagi cun,, msti pakai sport rim 13" tau 14" sbb kalau pakai rim 12" (standard), kurang nampak lower.. kalau kereta kancil lampu bulat lagi mantap... ni berdasarkan pengalaman sy laa......

    ada contoh gambar ka mcmn cantik rupa pakai lowered spring kelisa..
    avatar

    Post on 30/9/2008, 1:43 am by Nieto

    ya, kalau tak silap kelisa dan kancil punya spring boleh masuk, tapi kelisa punya spring tinggi sikit.
    avatar

    Post on 5/10/2008, 8:53 pm by nitrod

    kalo wira 1.6 masuk lower spring waja bule ka? agak2 brapa jari? apa jenama bagus?
    avatar

    Post on 6/10/2008, 3:42 am by scrypto

    jas wrote:
    scrypto wrote:[/b]utk pengguna kereta jenis kancil,,, kalau mau pakai lower spring,, nampak lower tapi tidak kuat hentak,,, sy syor kan pakai la lower spring kelisa.. tapi kalau mo nampak lagi cun,, msti pakai sport rim 13" tau 14" sbb kalau pakai rim 12" (standard), kurang nampak lower.. kalau kereta kancil lampu bulat lagi mantap... ni berdasarkan pengalaman sy laa......

    ada contoh gambar ka mcmn cantik rupa pakai lowered spring kelisa..


    adeh... x sempat pla gambar tu kancil kekekekke... nt la sy upload... kancil masi standard tapi pakai rim 13" + lower spring kelisa
    avatar

    Post on 6/10/2008, 10:44 am by qassim

    klu utk myvi pulak?
    avatar

    Post on 6/10/2008, 6:00 pm by Ejam

    nitrod wrote:kalo wira 1.6 masuk lower spring waja bule ka? agak2 brapa jari? apa jenama bagus?

    wira mmg masuk lower spring waja.. cun2.. tp dgr2 dpn kena potong skit la.. sbb spring waja ada keras skit.,.. kalau tdk janggal la nmpak sbb dpn ada tinggi skit... ni pengalaman aku jak dgr2 dr kwn2 crita...
    avatar

    Post on 7/10/2008, 7:09 am by scrypto

    qassim wrote:klu utk myvi pulak?

    klu myvi,, pakai ja lower spring myvi... tetap maintain... pastu ko pakai rim 15"... fuh!! kompom mantap geng!!
    avatar

    Post on 7/10/2008, 9:06 am by Randy

    ahh??..
    lower spring kelisa ble msuk p kancil ka??..
    spring brand apa yg cun2 ahh??..
    n lgi satu,if guna spring kelisa p kncil kn..tdk pyah modify pa2 ka tapak kncil tue?..
    avatar

    Post on 7/10/2008, 11:40 am by scrypto

    buli maaaa lower spring kelisa masuk pi kancil... xpyh modify apa2.. semua ngam2 di kancil....
    avatar

    Post on 7/10/2008, 12:39 pm by under18crew

    scrypto wrote:
    qassim wrote:klu utk myvi pulak?

    klu myvi,, pakai ja lower spring myvi... tetap maintain... pastu ko pakai rim 15"... fuh!! kompom mantap geng!!

    myvi pkai 15''?alng2 jga..msuk 16'' atau 17'' lh bha trus..hihi..klu 15'' npk kcik lg 2.
    avatar

    Post on 7/10/2008, 1:14 pm by Randy

    scrypto wrote:buli maaaa lower spring kelisa masuk pi kancil... xpyh modify apa2.. semua ngam2 di kancil....

    owhh..
    ngam2 pula..

    jd..
    kalau pkai lower spring kelisa..
    ada tnggi sikit larr tue kn dr lower spring 4 kancil..
    avatar

    Post on 8/10/2008, 3:03 am by scrypto

    Randy wrote:
    scrypto wrote:buli maaaa lower spring kelisa masuk pi kancil... xpyh modify apa2.. semua ngam2 di kancil....

    owhh..
    ngam2 pula..

    jd..
    kalau pkai lower spring kelisa..
    ada tnggi sikit larr tue kn dr lower spring 4 kancil..



    yupzz.... sbb tu la kalau mo pakai lower spring kelisa kena pakai spot rim 13" tau 14"... baru mantapss....
    avatar

    Post on 8/10/2008, 5:23 am by semutmerah

    thanks 4 d info bro Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar

    Post on 8/10/2008, 7:40 am by Randy

    heheh..
    ok..
    tHankz 4 da info too.. Very Happy
    avatar

    Post on 8/10/2008, 12:01 pm by scrypto

    tapi kalau pakai rim 14",, bagus pakai tayar nipis.... sbb kena body ba klu tayar size standard
    avatar

    Post on 8/10/2008, 5:26 pm by Randy

    owh..
    jd pkai npis 5o gitu larr??..
    avatar

    Post on 9/10/2008, 4:37 am by scrypto

    ya mcm tu la baru mantap hehehehe... tapi harga tayar nipis tu pun mantap juga tu geng kekekekke...
    avatar

    Post on 9/10/2008, 4:38 am by scrypto

    kalau ada yang lagi nipis lagi bagus hehehehehe...
    avatar

    Post on 9/10/2008, 6:00 am by Randy

    pkai 4o..
    hahaha..
    tmbah nipis duit dlm dompet..
    hahaah.. Laughing Laughing
    avatar

    Post on 9/10/2008, 6:06 am by scrypto

    naaaaaa kompom makan pasir + daun kering kekekeke... kalau mo puas ati lagi,, pakai rim ja tanpa tayar wakakakaka... lagi nipis,, power lagi bunyi kereta kekekke... turbo+traktor...
    avatar

    Post on 9/10/2008, 7:53 am by Randy

    hahah..
    adei..
    teda tayar?..
    mcm naik keta lembu jak tue..
    gegar abiz..
    hahahaha.. Laughing geek
    avatar

    Post on 9/10/2008, 8:08 am by scrypto

    kompom jadi tumpuan ramai,,, ko jalan atas landasan keretapi pi tenom tu pun ble kekekekke
    avatar

    Post on 9/10/2008, 8:15 am by Randy

    hahaha..
    tdk pyah pkai neon..
    b'api2 tue rim tym bjln kn..
    hahhah.. Laughing

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2018, 12:58 am