SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Top Speed (Rekod Sendiri)

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9074
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    24112008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Top Speed (Rekod Sendiri)

    Post by ProjectD

    bah braa top speed paling laju pernah korang capai?

    share2 lah cni..

    sy penah paling laju 100kmh jak..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/1/2009, 3:56 pm by Danix

    uish...x boleh lawan oh engine vtec... help
    avatar

    Post on 22/1/2009, 4:37 pm by zul@LA

    ProjectD wrote:
    zul@LA wrote:huhuhu... kancil aq habis lari 110kmh, Mad Mad Mad

    itu mlm ko kejar aku dlm 200kmh sudah woooo0o0o What a Face

    alala... buli2 keta aq standard lari 200kmh,pandai la ko jan,
    keta ko sma dea_les kompom la lari 200kmh mlm 2, dont What a Face
    avatar

    Post on 22/1/2009, 5:12 pm by blugu

    4x4Drifter wrote:ui nah gear 3 130km u gila2 hehehe tobo ka bushku ???

    NA saja ni bro.... susah2 mau gambar sambil driving... hahaha....

    moral of the story: This is a very dangerous stunt, don't do this without any professional advisory/supervision.
    avatar

    Post on 22/1/2009, 5:21 pm by blugu

    zul@LA wrote:
    ProjectD wrote:
    zul@LA wrote:huhuhu... kancil aq habis lari 110kmh, Mad Mad Mad

    itu mlm ko kejar aku dlm 200kmh sudah woooo0o0o What a Face

    alala... buli2 keta aq standard lari 200kmh,pandai la ko jan,
    keta ko sma dea_les kompom la lari 200kmh mlm 2, dont What a Face

    Kreta drg dua tuh mmg power!!! help

    Post on 23/1/2009, 3:08 am by ProjectD

    blugu wrote:
    zul@LA wrote:
    ProjectD wrote:
    zul@LA wrote:huhuhu... kancil aq habis lari 110kmh, Mad Mad Mad

    itu mlm ko kejar aku dlm 200kmh sudah woooo0o0o What a Face

    alala... buli2 keta aq standard lari 200kmh,pandai la ko jan,
    keta ko sma dea_les kompom la lari 200kmh mlm 2, dont What a Face

    Kreta drg dua tuh mmg power!!! help

    keta les mmg power...keta ku mna la ada power.....mlm tu pn aku dgr balik2 c zul lpas minyak coz tkt tecucuk blakang sampai kena,sdala keta ku x laju....lau c blugu lagi ada...king2 ba kamurang hehehhe....
    avatar

    Post on 1/2/2009, 8:46 am by 4x4Drifter

    so pa perkembangan skrng .. siapa punya lagi paling laju skrng ?? hekhekhek
    avatar

    Post on 1/2/2009, 8:57 am by speedemon

    Buli tahan tau kereta kamu semua ni, laju2, kalau aku punya vigo tu dapat sampai 160km/h ja, lain la kalau Nissan Navara (my bro punya), paling laju pernah sampai (highway mau pi menumbuk) 210km/h, belum ada bikin apa2 standard gila. Tension aku, mcm mau membeli Navara pula ni tau
    avatar

    Post on 2/2/2009, 9:44 pm by Red Bullet

    speedemon wrote:Buli tahan tau kereta kamu semua ni, laju2, kalau aku punya vigo tu dapat sampai 160km/h ja, lain la kalau Nissan Navara (my bro punya), paling laju pernah sampai (highway mau pi menumbuk) 210km/h, belum ada bikin apa2 standard gila. Tension aku, mcm mau membeli Navara pula ni tau

    0 - 210 kmh berapa second ni bro?
    avatar

    Post on 3/2/2009, 9:10 am by speedemon

    nda pula ku time tau, next time aku ambil masanya.
    avatar

    Post on 4/2/2009, 10:47 am by rickengineering

    aik vigo dpt nek p 170 top speed bha...mo pakai tayar michelin la
    avatar

    Post on 4/2/2009, 1:38 pm by Altec90

    vigo uncle aku aku bawa 150 jak, dari Takuli => membakut
    Ranger beliau aku, bawa 148 jak, dari kk => beaufort


    ni jak bukti waja aku yang dapat tangkap
    Sebelum modified, sebelum masuk sioloon


    Selepas modified, selepas masuk sioloon, dan kenal Sifu BLugu

    inilah jadinya selepas kenal sensei sensei sifu
    TOP SPEED 220 KPH!





    Last edited by Altec90 on 4/2/2009, 4:42 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 4/2/2009, 1:40 pm by Altec90

    rpm pun sudah sampai red line, sikarang bawa pun below 120 sudah, takut accident

    Post on 4/2/2009, 1:46 pm by zhariffz

    Altec90 wrote:vigo uncle aku aku bawa 150 jak, dari Takuli => membakut
    Ranger beliau aku, bawa 148 jak, dari kk => beaufort


    ni jak bukti waja aku yang dapat tangkap
    Sebelum modified, sebelum masuk sioloon


    Selepas modified, selepas masuk sioloon, dan kenal Sifu BLugu



    fuh, mantapla bro, pnya kik laju tu, mmg kaw2......... Very Happy
    avatar

    Post on 4/2/2009, 2:32 pm by de@@_le$$

    Altec90 wrote:vigo uncle aku aku bawa 150 jak, dari Takuli => membakut
    Ranger beliau aku, bawa 148 jak, dari kk => beaufort


    ni jak bukti waja aku yang dapat tangkap
    Sebelum modified, sebelum masuk sioloon


    Selepas modified, selepas masuk sioloon, dan kenal Sifu BLugu



    huhu.... ni baru la betul betul KING..... king
    avatar

    Post on 4/2/2009, 2:40 pm by te37

    king punya speedo meter masuk sdh... Very Happy
    avatar

    Post on 4/2/2009, 4:44 pm by Altec90

    tapi kalau setakat belum pecah meter, aku masih belum boleh panggil king drive Surrender Surrender

    macam sifu jude, tuh baru laa king! king king

    Dea_les ko belum lagi kasih pijak sampai ground bah~
    kalau sampai ground, BT juga gaungan bah! VRooOoom!
    Tapi alasan ko memang munasabah juga bah, takut pecah belai part part component kereta ko.. wakakakakak!! pale pale ada ada sajak bro lyster bit bit
    avatar

    Post on 4/2/2009, 4:49 pm by Altec90

    speedemon wrote:Buli tahan tau kereta kamu semua ni, laju2, kalau aku punya vigo tu dapat sampai 160km/h ja, lain la kalau Nissan Navara (my bro punya), paling laju pernah sampai (highway mau pi menumbuk) 210km/h, belum ada bikin apa2 standard gila. Tension aku, mcm mau membeli Navara pula ni tau

    apacam vigo boleh sampai 170? ajar dulu aku, top saya dapat pun 150 manual 5 speed ehh. addididi~ ko pasang intercooler kaa? Laughing
    avatar

    Post on 4/2/2009, 4:51 pm by speedemon

    apa saiz rim dgn tayar tu vigo yg buli sampai 170km/h tu?
    avatar

    Post on 4/2/2009, 4:55 pm by Altec90

    ya bah, aku standart habis lagi tuh

    Post on 6/2/2009, 5:00 am by ProjectD

    altec90 yg pigang rekod meter paling laju skrg di serta dgn bukti....
    avatar

    Post on 6/2/2009, 3:03 pm by Altec90

    ProjectD wrote:altec90 yg pigang rekod meter paling laju skrg di serta dgn bukti....

    Pss Psss~ Setakat 220km/h korang pun boleh buat bah~ What a Face What a Face
    avatar

    Post on 7/2/2009, 5:34 am by Red Bullet

    Altec90 wrote:
    ProjectD wrote:altec90 yg pigang rekod meter paling laju skrg di serta dgn bukti....

    Pss Psss~ Setakat 220km/h korang pun boleh buat bah~ What a Face What a Face
    tdk buli bro enjin tdk cukup kuat,top speed kurang. lari sampai 220 km/h ni mcm dekat2 heaven sdh rasa dia ni kan hehehe
    avatar

    Post on 7/2/2009, 12:11 pm by Altec90

    apa rasa heaven, macam mau jumpa neraka ohh><""
    avatar

    Post on 7/2/2009, 12:24 pm by kopiO

    180km/j..keta satria engine DOHC 1.5L drive
    xberani bwk lebih2 coz meter pn smpai 180km/j je : lol!
    avatar

    Post on 7/2/2009, 12:25 pm by xiaomao

    aku punya kancil boleh cecah habis meter tapi x dpt snap gambar nanti accident....hehehehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:39 am