SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Top Speed (Rekod Sendiri)

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9074
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    24112008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Top Speed (Rekod Sendiri)

    Post by ProjectD

    bah braa top speed paling laju pernah korang capai?

    share2 lah cni..

    sy penah paling laju 100kmh jak..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/3/2011, 8:24 pm by Shinigami_TWU

    sdp bro sdp jugak... tp mnyk pun sodap gila kreta mkn... hahaha
    avatar

    Post on 22/3/2011, 10:10 pm by im

    minyak, belakang cerita..yang penting dapat top seperti yang diingini...
    bah, update lagi kamurang punya top speed sini...
    avatar

    Post on 27/3/2011, 7:45 am by jezzboyz

    244kmj? wow!! memang laju giler... kereta ape tuh???
    avatar

    Post on 31/3/2011, 11:10 am by im

    205km/j 0-100km...9.2 saat...laju ka ni??
    avatar

    Post on 31/3/2011, 7:29 pm by keba

    laju suda tuuu..9.2 sec 0-100
    avatar

    Post on 1/4/2011, 8:09 am by CryZee

    proton persona standard.. 160 kmj.. 12.39 seconds.. lambat pickup.. maklum la.. masi standard.. hahaha..
    avatar

    Post on 1/4/2011, 8:49 am by im

    CryZee wrote:proton persona standard.. 160 kmj.. 12.39 seconds.. lambat pickup.. maklum la.. masi standard.. hahaha..
    standard suda macam tu, kalau di modify lagi, confirm cecah 200++km/j tu...
    avatar

    Post on 1/4/2011, 8:02 pm by keba

    laju suda tu 160...kancil sa dk lane kiri je la.. malu
    avatar

    Post on 2/4/2011, 2:45 am by im

    hehe, bro keba merendah diri pulak, padahal kereta dia laju jugak...
    avatar

    Post on 3/4/2011, 11:53 am by keba

    xdak la bos..kereta sy slow2 je..
    kalau kat PLUS tu, xdak la laju sgt kereta sa..huhu
    lagipun kena bjaga dgn angin lintang jgk bos..
    ari tu viva mmber nsb baik x tbabas..
    masa tu kalau x silap 180kmh suda viva bliau
    avatar

    Post on 3/4/2011, 5:18 pm by im

    ya, memang agak bahaya jugak kalau ada angin melintang...lebih2 lagi kalau suda dapat top speed...
    avatar

    Post on 3/4/2011, 11:51 pm by keba

    hohoho...kalau ad angin lintang, lupakn je niat top speed tuu..
    nnt kite pulak yg tlentang..

    xdak ka org nk update top speed ni??
    avatar

    Post on 4/4/2011, 2:23 am by im

    ha'ah, mana lagi geng2 SFC yang lain ni...kasi update kamurang punya top speed sini...
    avatar

    Post on 4/4/2011, 6:50 pm by keba

    kalau nk tumpang update top speed kereta laen bleh??
    br testing td.. malu
    myvi yrv manual, 210kmh..
    enjin std yrv turbo..blom usik lg...hehe

    Post on 5/4/2011, 9:00 am by Daniel87

    aku pernah bawa iswara aku sampai 170km/h.. skrg aku da test kancil L2 aku sampai habis meter.. x pasti brapa km/h... lepas test trus kong..skrg dah buat balik nak test lg...
    avatar

    Post on 5/4/2011, 11:11 am by im

    Daniel87 wrote:aku pernah bawa iswara aku sampai 170km/h.. skrg aku da test kancil L2 aku sampai habis meter.. x pasti brapa km/h... lepas test trus kong..skrg dah buat balik nak test lg...
    jangan lupa tengok meter untuk tau berapa top speed nya...
    jangan lupa bagi tau disini...
    avatar

    Post on 5/4/2011, 11:44 am by GTO TBNK

    sya pun macam 2
    avatar

    Post on 5/4/2011, 11:57 am by im

    GTO TBNK wrote:sya pun macam 2
    macam mana tu bro? Berapa top speed pulak...
    avatar

    Post on 5/4/2011, 3:00 pm by anokkancil6045

    aku puya top speed 140 je....tu pn susah mau dpt..kne jln lurus panjang br leh dpt...
    pick up je kuat...paiping dh wat....adoi....enjin standart mendet lg nih....huhu...rase macam nk masuk tebo kit la pulok

    Laughing ada baik ka tebo kit..?
    avatar

    Post on 5/4/2011, 3:01 pm by anokkancil6045

    150 leh dpt...tp susah gler!
    avatar

    Post on 5/4/2011, 4:21 pm by keba

    up enjin kelisa la bos..170 pn bleh..huhu
    avatar

    Post on 6/4/2011, 10:30 am by blugu

    Latest updates;

    Waja standard mended - 210kph, kena ketuk kepala beliau pabila dia nampak 210kph da, actually boleh lg pergi... wakakaka...
    Myvi standard mended - 160kph, bini ketuk kepala juga, bleh lg pergi tuh...
    Iswara NA mod - gear 4, jarum dah lebih 180kph, balik² ketuk jarum VDO...
    avatar

    Post on 18/4/2011, 2:57 pm by jezzboyz

    honda cup 50 yang atuk ku punye berjaya top speed 60kmj.. susah giler nak dapat kelajuaan macam tuh... bergetar abih motor.... hihih...
    avatar

    Post on 18/4/2011, 5:40 pm by neo_sontoloyo

    Honda Euro CL7....(bukan aku punya..pinjam ja tuk test drive..hehhehe..)

    aku tekan sampai habis meter 180kph...tp kelajuan sebenar lebi dr meter...dalam 240kph atau 260kph.. 0-180 sgt pantas tuk enjin N/A..hehehe
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:10 am by keba

    cecah smpai 240 ka bos?? mmg laju tu utk NA..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:44 am