SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Top Speed (Rekod Sendiri)

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9186
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    24112008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Top Speed (Rekod Sendiri)

    Post by ProjectD

    bah braa top speed paling laju pernah korang capai?

    share2 lah cni..

    sy penah paling laju 100kmh jak..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/4/2011, 3:51 am by jezzboyz

    long distance kott??

    Post on 22/4/2011, 4:15 am by 4G93T

    NA da abis bikin kot...
    MIVEC....he...
    avatar

    Post on 22/4/2011, 4:17 am by keba

    4G93T wrote:NA da abis bikin kot...
    MIVEC....he...
    honda euro tu vtec bos..hehe malu

    Post on 22/4/2011, 4:26 am by 4G93T

    ada mngkn juga la....
    vtec ngan mivec lbh kurang jer...
    vtec ade vtec mivec ade mivec....Smile
    avatar

    Post on 22/4/2011, 4:27 am by keba

    hehe..btol bos..xmau share top speed kat sni ka bos?? drive

    Post on 22/4/2011, 4:29 am by 4G93T

    bro ty sy ker....
    x brani nk bw laju...
    paling laju pn 60km jer....
    takut....he
    avatar

    Post on 22/4/2011, 4:33 am by keba

    ape salahny skali skala test top speed kereta..
    yg pnting, jgn wat org mnyampah..
    pastikan lorong anda baru mrembat ngan tenang
    avatar

    Post on 22/4/2011, 6:10 am by im

    masukkan saja top speed kereta anda...nanti off topik ok... dont
    avatar

    Post on 8/5/2011, 4:28 am by syahir09

    klu kancil turbo aku brani speed sampai 130kmh jer.Takut kebabo.heee

    tp ford laser tx3 aku pernah tekan 180kmh.Itupun kat highway.
    avatar

    Post on 8/5/2011, 4:32 am by Kornurts

    syahir09 wrote:klu kancil turbo aku brani speed sampai 130kmh jer.Takut kebabo.heee

    tp ford laser tx3 aku pernah tekan 180kmh.Itupun kat highway.

    bro,kncil turbo boleh tu smpai 140kmh...biasanya org tekan smpai 160 atau 170 lg...kncil stndrd aku pn lari 140kmh...dulu la...hihihih..skrg x laju2 da... opps
    avatar

    Post on 11/5/2011, 10:48 am by Shinigami_TWU

    itu dlu bha kan kornurts?? skg 170km/h sudah kan??? hehehe Gelak Dia
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:30 pm by adeqyana

    bro Kornurts,laju tu 140 kmh...laju lagi kereta bro dari kancil aku...kancil aku dpt 130 kmh jak..lps tu speed cut..huhu...
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:33 pm by Kornurts

    akufiq; huahuahua..mngolok ko yaa bro... opps yaa bro,,itu dulu time aku form 6 masih gila2..gara2 mngejar iswara aerobik ni..syok aku tekan2 myak ja..skali tgk meter letak ada 140kmh,...trus aku lepas myak...takut pula...hihihi...skrg larian pling tinggi 80kmh....ring piston hangkang...klu pksa rev,asap putih byk kluar bro..


    adeqyana; mna da laju tu bro..itu dulu2 saja..masa enjin kncilku msh tagap..skrg,lemah suda..macam c bro akufiq blg,stail beliau2 yg bwa sbb under 80kmh...hihihi...klu ko da buang speed cut mu bro,kompom naik lg tu meter tu..hihihihi....silap2 dkt2 200kmh pn boleh dpt tu kn bro??
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:45 pm by adeqyana

    ok la tu bro..masa aku pakai enjin 850 pun xdpt tu 140 kmh tu..naik 130 kmh 1 badan kancil begegar macam mau tercabut pintu2 oo..hehe..xsampai la bro,biar buang speed cut ssh juga mau dapat 180 kmh tu..byk tu mau upgred klu mau kasi sampai 180 kmh..huhu..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:50 pm by Kornurts

    adeqyana wrote:ok la tu bro..masa aku pakai enjin 850 pun xdpt tu 140 kmh tu..naik 130 kmh 1 badan kancil begegar macam mau tercabut pintu2 oo..hehe..xsampai la bro,biar buang speed cut ssh juga mau dapat 180 kmh tu..byk tu mau upgred klu mau kasi sampai 180 kmh..huhu..

    uiii...jgn main2 bro klu 850...kuat tu...stakat aku pnya tu 660 cabuk tu kasian...tua suda ni injin usia 15tahun...waaa....klu mau upgred lg bro,,kompom turbo pn mau main TDO4 la tu kn bru dptn 180kmh???
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:57 pm by im

    kancil saya ni cuma bole dapat 120km/j saja...
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:04 pm by syahir09

    takut nak bwk laju.

    naik kancil.

    jalan pula x rata ( berlubang )

    130 kmh bleh lg control.

    lebih dr tu maybe out
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:06 pm by keba

    syahir09 wrote:takut nak bwk laju.

    naik kancil.

    jalan pula x rata ( berlubang )

    130 kmh bleh lg control.

    lebih dr tu maybe out
    bleh up lg tu..kalau suspension tip top, 150-160 pn steady je..hehe
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:10 pm by syahir09

    suspension la yg masalahnya...

    tayar depan lebar lebih fender.

    x nak sangkut,aku pakai GAB.

    Keras giler..

    Bleh bg aku sugestion?
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:17 pm by adeqyana

    aku punya dulu 850 auto tp dah tukar minual..xberapa kuat bro..hehe..ya bro Kornurts,macam tu la lebih kurangnya..tp jgn lupa piston pun mau tukar juga tu br sdp skit layan tdo4..tp aku lg suka pakai ar48..br sdp skit..hehe..tp dekat smnjung byk skrg pakai turbo dari enjin skyline & 1JZ..diaorg ckp mmg gila2 la power dia..cuma $$$$$$ mua banyak..hehe..

    im : kancil 660 @ 850 bro??

    syahir09 : cuba pakai KAYABA NEW SR yg warna biru tu..diaorg ckp sdp n lembut..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:19 pm by im

    adeqyana: 850 saja bro...macam susah sudah mau naik speed tu...
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:21 pm by Kornurts

    adeqyana; wow....ar48 tu bro...yg turbo Garett ka tu???waaa..trbi skylin n 1jz pn boleh upgrade msuk kncil??klu bgtu kompom top speed nda lari 200kmh tu...
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:28 pm by adeqyana

    im : ya bro..mmg kali macam tu kn 850 ni ssh mau naik lg top speed nya..bgtu juga 850 ku hari tu..mau sampai 120 pun setengah mati..itu kali jepun buat 660 jak,diaorg xbuat 850..hehe..

    Kornurts : ya bro...ar48 dari turbo Garett..hehe..mmg idaman ku ni..huhu..a'ah bro turbo skylin n 1jz blh masuk kancil..janji resepinya cukup..cuma faham2 la klu dah pakai turbo ni,bkn utk kegunaan harian..ni pun kwn bg tau team drag sepang byk pakai turbo jenis ni..forum yg aku terbaca pun ckp macam tu,team drag sepang pakai turbo ni..cuma harga dalam ribuan ringgit..huhu..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:33 pm by syahir09

    adeqyana wrote:aku punya dulu 850 auto tp dah tukar minual..xberapa kuat bro..hehe..ya bro Kornurts,macam tu la lebih kurangnya..tp jgn lupa piston pun mau tukar juga tu br sdp skit layan tdo4..tp aku lg suka pakai ar48..br sdp skit..hehe..tp dekat smnjung byk skrg pakai turbo dari enjin skyline & 1JZ..diaorg ckp mmg gila2 la power dia..cuma $$$$$$ mua banyak..hehe..

    im : kancil 660 @ 850 bro??

    syahir09 : cuba pakai KAYABA NEW SR yg warna biru tu..diaorg ckp sdp n lembut..

    x lembut sgt ke bro?aku risau kena fender.
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:41 pm by adeqyana

    ooo..ya ka..lupa pula bro ada bgtau yg tayar depan lebar lebih dari fender..rasanya cuba pakai L5 warna merah punya..macam dia keras skit tp xrendah..tgu otai2 lain bg cadangan..hari tu keba ada bg tau,tp lupah udah mana yg keras n mana yg lembut..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 3:42 pm