| Macam mana nak hack wireless key ? | |
|
|
Author | Message |
---|
aLFFiaN ADMINISTRATOR
Countries/State : Age : 41 location : Borneo Island Website : www.sioloon.com Tag ID: : SFC00001 Points : 15096 Reputation : 101 Number of posts : 7895
| Subject: Macam mana nak hack wireless key ? 6/9/2009, 7:21 pm | |
| kepada pakar IT semua. ni aku mahu tanya.. adakah cara untuk ceroboh wireless key jiran kita.. kalau ada share2 lah di sini.. |
|
| |
napster MODERATOR
Countries/State : Age : 40 location : KLIA (hometown papar) Tag ID: : SFC 03920 Points : 17600 Reputation : 116 Number of posts : 6364
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 6/9/2009, 7:28 pm | |
| aiseeman... sma la kita.. aku pun mau tau jg ni...
kawasan perumahan aku dkt ngn kedai, ada wireless di kedai tu... tp ada password... mcmn tu mau hack password dia...?
tp kalau ada pc member yg guna password aku blh hack password wireless dia... itu jak yg aku tau... |
|
| |
Gravionsega FRESHIE
Countries/State : Points : 11365 Reputation : 1 Number of posts : 33
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 6/9/2009, 7:35 pm | |
| huhu same juga la aku pon nak tau juga.. kat rumah aku ni ada jiran guna wireless tp ade pakai WEP key, aku dptkan WEP tu dgn try byk2 kali.....kali pertama aku dpt die gne WEP 1234567890, pastu ntah die tau ada org menceroboh wifi die, die tukar lak WEP..sampai skrg aku xdpt ape benda WEP die... kalau ade sesapa yg tau cara kongsi2 la |
|
| |
scorpions SENIOR
Countries/State : Age : 51 location : sandakan Points : 12557 Reputation : 3 Number of posts : 677
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 6/9/2009, 7:57 pm | |
| wah otai pun bertanay jugak.hahaha |
|
| |
aLFFiaN ADMINISTRATOR
Countries/State : Age : 41 location : Borneo Island Website : www.sioloon.com Tag ID: : SFC00001 Points : 15096 Reputation : 101 Number of posts : 7895
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 6/9/2009, 8:11 pm | |
| - scorpions wrote:
- wah otai pun bertanay jugak.hahaha
sebab benda paling susah , kena lah bertanya.. mana tahu ada kawan yang tahu. aku sudah try cari di google and yahoo.. semua pun tidak boleh pakai. siap tunjukkan video tutorial lagi kalau dalam youtube tu. tapi semuanya hampeh... |
|
| |
scorpions SENIOR
Countries/State : Age : 51 location : sandakan Points : 12557 Reputation : 3 Number of posts : 677
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 9/9/2009, 7:59 pm | |
| bah kalau ko dapat bgtahu aku jugak.mau jugak aku mencilok di sini |
|
| |
Leader MODERATOR
Countries/State : Age : 42 location : Astoria, Oregon Website : http://leader-tm.blogspot.com Tag ID: : SFC 04137 Points : 12920 Reputation : 19 Number of posts : 1531
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 9/9/2009, 9:44 pm | |
| ni kali lah... aku ingat teda org tanya pasal ni. cuba masuk link aku ni ==> softwarez (with download link) dekat link ni cuba cari "Hiren BootCD 9.9" download benda tu, ada 2 part. lepas tu extract. lepas tu korang akan jumpa "Hiren BootCD 9.9.iso". -burn iso file into CD's ok pastikan korang ada "nero" paling best kalau ada version baru, dah tu masuk kan CD Kosong korang dalam CD burner, lepas tu semua dah ready... just double click pada "Hiren BootCD 9.9.iso" file, Nero akan automatik burn iso file ke dalam CD. dah siap masukkan "Hiren BootCD 9.9" tadi ke dalam cd rom, dan akan autorun, dah tu click "menu" cari "password/key" dan lihat2 lah "wireless key viewer" dan run kan wireless key viewer tu lepas tu kaji2 la. aku lama dah tak hacking wireless org jadi tak ingat dah. tapi perlu d ingatkan tak semua wireless dapat hack, pasal kemungkinan owner tu wireless pakar jugak , kalau dapat hack pun kadang kena static IP tu yang aku lemah tu mau configure ip, tapi Tyco pakar network ba , kalau web key tu aku tak tau lak camana, pasal dulu aku blajar dekat "UNIVERSITI KEDAI CINA" tak abis. ada jugak pernah dengar hack guna "LINUX" live cd tapi benda tu aku tak dapat lagi. so kalau dah test inform ja kat sini, pasal "HIREN BOOTCD v9.9" tu aku baru dapat, so tak sempat kaji semua |
|
| |
aLFFiaN ADMINISTRATOR
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 10/9/2009, 6:19 pm | |
| kalau hacked guna wireless key viewer tu x boleh pakai juga.. software hanya boleh berfungsi bila sudah key in password untuk kali pertama dalam system. tapi kalau tidak pernah access password untuk modem tersebut, memang tak boleh detect... ha ha ha... tapi aku cuba lu, macam mana key viewer dalam nero tu berfungsi... anyway thanks for sharing the knowledge |
|
| |
de@@_le$$ ADMINISTRATOR
Countries/State : Age : 46 location : Penampang, SABAH Tag ID: : SFC 01022 Points : 13897 Reputation : 23 Number of posts : 7093
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 11/9/2009, 11:46 am | |
| huhu... bah kalau dapat beritahu banyak ni signal dekat ofis tapi semua lock.... wakakak |
|
| |
papara7 JUNIOR
Countries/State : Age : 53 location : labuan Points : 11220 Reputation : 1 Number of posts : 82
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 11/9/2009, 3:49 pm | |
| kalau macam tu, siaplah siapa2 punya wireless termasuk aku......... tapi tak apa bro.... aku pun nak tau juga |
|
| |
Leader MODERATOR
Countries/State : Age : 42 location : Astoria, Oregon Website : http://leader-tm.blogspot.com Tag ID: : SFC 04137 Points : 12920 Reputation : 19 Number of posts : 1531
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 12/9/2009, 3:18 pm | |
| - Quote :
- aLFFiaN
mmm... sebelum ni aku pernah test, pernah juga tembus |
|
| |
omiekagawa FRESHIE
Age : 47 location : lahad datu Points : 11720 Reputation : 0 Number of posts : 13
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 24/9/2009, 10:22 am | |
| mau pakai hardware wifi yg blh tembus utk sniffing....siapa pakai os linux blh la... kalau win ni ssh sikit. pakai bt4 pun ok juga.. |
|
| |
pengiranijam JUNIOR
Countries/State : Age : 36 location : NA Tag ID: : SFC 06612 Points : 11420 Reputation : 1 Number of posts : 114
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 4/10/2009, 2:26 pm | |
| - omiekagawa wrote:
- mau pakai hardware wifi yg blh tembus utk sniffing....siapa pakai os linux blh la...
kalau win ni ssh sikit. pakai bt4 pun ok juga.. Aise, ni taw taw jak ni... Tak paya pkai sniffing, men inject jak ok da... WEP tak power la, skrg ni org suma pkai WPA suda, kena ada kamus bru bleh crack... tapi masi juga ada yg pkai WEP biarpun ada WPA... |
|
| |
Leader MODERATOR
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 5/10/2009, 4:44 pm | |
| wooo ada cara baru la ni kan... ajar2 ba dulu hehehe... aku lama suda tak guna wifi ni hehehe |
|
| |
De_Scarlet CONTRIBUTOR
Countries/State : Age : 36 location : B'One.. Tag ID: : SFC06536 Points : 12521 Reputation : 1 Number of posts : 1165
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 7/10/2009, 5:44 pm | |
| - pengiranijam wrote:
- omiekagawa wrote:
- mau pakai hardware wifi yg blh tembus utk sniffing....siapa pakai os linux blh la...
kalau win ni ssh sikit. pakai bt4 pun ok juga.. Aise, ni taw taw jak ni...
Tak paya pkai sniffing, men inject jak ok da...
WEP tak power la, skrg ni org suma pkai WPA suda, kena ada kamus bru bleh crack... tapi masi juga ada yg pkai WEP biarpun ada WPA... ajar ba aku nant leh ku hack wireles ruma mu kan.. |
|
| |
pengiranijam JUNIOR
Countries/State : Age : 36 location : NA Tag ID: : SFC 06612 Points : 11420 Reputation : 1 Number of posts : 114
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 7/10/2009, 5:51 pm | |
| - De_Scarlet wrote:
- pengiranijam wrote:
- omiekagawa wrote:
WEP tak power la, skrg ni org suma pkai WPA suda, kena ada kamus bru bleh crack... tapi masi juga ada yg pkai WEP biarpun ada WPA... ajar ba aku nant leh ku hack wireles ruma mu kan.. Ko ingat ada masa, study ni pon tdak terurus... |
|
| |
De_Scarlet CONTRIBUTOR
Countries/State : Age : 36 location : B'One.. Tag ID: : SFC06536 Points : 12521 Reputation : 1 Number of posts : 1165
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 7/10/2009, 6:00 pm | |
| - pengiranijam wrote:
- De_Scarlet wrote:
- pengiranijam wrote:
- omiekagawa wrote:
WEP tak power la, skrg ni org suma pkai WPA suda, kena ada kamus bru bleh crack... tapi masi juga ada yg pkai WEP biarpun ada WPA... ajar ba aku nant leh ku hack wireles ruma mu kan.. Ko ingat ada masa, study ni pon tdak terurus... ala ko si pinjam ja aku kitab 2 2hr la ku bca..apa macam?hehe |
|
| |
pengiranijam JUNIOR
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 7/10/2009, 6:29 pm | |
| - De_Scarlet wrote:
- pengiranijam wrote:
- De_Scarlet wrote:
- pengiranijam wrote:
- omiekagawa wrote:
WEP tak power la, skrg ni org suma pkai WPA suda, kena ada kamus bru bleh crack... tapi masi juga ada yg pkai WEP biarpun ada WPA... ajar ba aku nant leh ku hack wireles ruma mu kan.. Ko ingat ada masa, study ni pon tdak terurus... ala ko si pinjam ja aku kitab 2 2hr la ku bca..apa macam?hehe Huhu, senang jak ko, haha, tue secret weapon... tak boleh bagi... nanti mana best... |
|
| |
Leader MODERATOR
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 7/10/2009, 11:38 pm | |
| wopss... kalau rasa secret weapon dan tak boleh bagi tau, jangan la cerita sini... kasi kaciwa kami ja... kami sini nak tau secret weapon yang boleh shere sama, tu pasal topic ni keluar jangan marah eekkk..... |
|
| |
De_Scarlet CONTRIBUTOR
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 8/10/2009, 1:07 am | |
| - Leader™ wrote:
- wopss... kalau rasa secret weapon dan tak boleh bagi tau, jangan la cerita sini... kasi kaciwa kami ja...
kami sini nak tau secret weapon yang boleh shere sama, tu pasal topic ni keluar jangan marah eekkk..... betul tu bro..hehehe,,aku lg kachiwaaa ba..hehe.. |
|
| |
iezqandar FRESHIE
Countries/State : Age : 37 location : Pasir Gudang Points : 11071 Reputation : 1 Number of posts : 31
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 12/10/2009, 12:17 pm | |
| Salam, ni 1st comment aku hehe~ aku ade care camne nak hack wifi jiran kite, aku pon tgh pkai ni hehe, kite pkai backtrack 3, aku ade post software nye kat SINI
|
|
| |
napster MODERATOR
Countries/State : Age : 40 location : KLIA (hometown papar) Tag ID: : SFC 03920 Points : 17600 Reputation : 116 Number of posts : 6364
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 12/10/2009, 12:22 pm | |
| - iezqandar wrote:
- Salam, ni 1st comment aku hehe~ aku ade care camne nak hack wifi jiran kite, aku pon tgh pkai ni hehe, kite pkai backtrack 3, aku ade post software nye kat SINI
ye ke...? berkesan ke bro... hehehe... bes ni dpt internet free... wahkakaka... p/s: bro, jgn lupa perkenalkan diri di >>> Ice Breaking |
|
| |
iezqandar FRESHIE
Countries/State : Age : 37 location : Pasir Gudang Points : 11071 Reputation : 1 Number of posts : 31
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 12/10/2009, 12:34 pm | |
| yurp, skang ni aku tgh pkai wifi jiran aku hehe~ |
|
| |
the BLitz CONTRIBUTOR
Countries/State : Age : 38 location : kota belud Tag ID: : SFC 04544 Points : 13092 Reputation : 11 Number of posts : 1700
| |
| |
bod_supersperm SUPERIOR
Countries/State : Age : 43 location : kota kinabalu sabah Tag ID: : SFC 03551 Points : 14145 Reputation : 6 Number of posts : 2276
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? 7/12/2009, 7:15 pm | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Macam mana nak hack wireless key ? | |
| |
|
| |
| Macam mana nak hack wireless key ? | |
|