SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Komen dulu pasal Monoblock BUMPER !!

    Share
    avatar
    Mr. Chronic
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 32
    location : Membakut
    Tag ID: : SFC 05265
    Points : 6355
    Reputation : 1
    Number of posts : 296
    30032009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Komen dulu pasal Monoblock BUMPER !!

    Post by Mr. Chronic

    aku ni baru ja mau start main sound.. so aku angkat la BUMPER U.S.A, 1 channel "monoblock" amp.. 2000watt, 2nd hand la..
    Budak tu jual aku rm450.. siapa yang pernah pakai amp ni tolong rekomen dulu sub woofer yang sesuai untuk aku.. bajet aku rm300 ja.. hehe.. cukup ka tu ah..
    siapa yang tau kelebihan dan kelemahan amp ni pun komen2 la sikit.. sebagai panduan aku la kunun2..

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 30/3/2009, 9:45 am by rickengineering

    ni mono wufer 2 biji dvc pun boleh angkat ni... klu angkat 1 biji 12' dvc ok da ni...
    avatar

    Post on 30/3/2009, 10:03 am by Mr. Chronic

    apa brand woofer yang ko syorkan untuk aku pakai bro? ko pernah pakai ka ni brand bro...?
    avatar

    Post on 30/3/2009, 12:47 pm by under18crew

    woofer yg rngn2 ja lh n sng kna angkt..mohawk orange tp skrg x uda 2,ameron pn dpt jga nie,BM..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 3:37 am by Mr. Chronic

    thanks under18crew... klu bajet rm300 boleh dapat 2 biji ka tu ah? hehe.. 2nd pun ok ba tu kan klu pandai cari... tapi aku nda pandai tengok woofer tu masi bagus ka tidak..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 5:34 am by kopiOkaw

    2 biji woofer RM300? Kalau harga mcm tu dapat dicari bah... Tapi memandangkan ko pakai ni amp, mcm woofer harga sekitar macam tu untuk 2 biji selalunya low end punya @ cepat hangus coil klu di blast kaw≤... Bagus up sikit tu bajet ko... nda mau try woofer BM kah?
    avatar

    Post on 31/3/2009, 6:13 am by Mr. Chronic

    kira-kira mau juga try2 woofer yang ok sikit... tapi kena ambil masa sikit la.. tabung aku belum penuh lagi, hehe.. brapa bajet mau tambah tu ah bro?? bagi spec woofer BM ?? n komen sikit pasal amp aku ni bro...
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:03 am by rickengineering

    amp ko ni kuat suda ni... ramai orang suda pakai.. aku pun pena pakai juga ni amp... dble coil wufer boleh tarik abis ni... bha aku bagi wufer boleh pakai la.. ko mo ka... hehe dvc 12' besa2 pya.. pm jak.. keke Very Happy
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:18 am by under18crew

    na 2 bro rick ada mau jaul woofer 2..
    kalau ko pkai woofer BM kaw2 uda nie pkulannya..BM pnya woofer rm150 1 bji pn ada jga bha.tp x mmuaskn lh..bgs pkai the latest pnya BM 2..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:22 am by rickengineering

    klu single coil bm tu nda brapa kik... klu bm yang dvc mahal pula..... 1biji mo 300 lebih
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:23 am by under18crew

    itulh..kalau bajet rm300 jak mau 2 bji woofer syg oo..amp ko nie boleh hntak dvc lg..tmbh2 lh skit bajet 2.
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:34 am by Mr. Chronic

    hehe.. kalau aku ngam timing aku PM juga ko tu bro.. tapi sekarang belum lagi la.. aku kasi up dulu tu bajet.. anyway.. brapa ko buka r'ga.? brand?
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:37 am by under18crew

    iya bro..bgs kmpul bajet lh dlu..alang2 men trus..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 7:50 am by Mr. Chronic

    kalau ditakdirkan la aku tiba2 kena nombor kan... di mana la aku boleh jumpa kamu ni mau nego tu barang?? aku kerja d kuala penyu.. kalau jumpa d KK tu aku boleh lagi la.. tapi kalau jauh2.. hehe.. kuyak aku bos... anyway thanks 4 d info..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 8:23 am by under18crew

    kalau d kk boleh bha 2 bro..kalau uda kena nombor jgn men alang2..buat hbs2 trus..hihi.
    avatar

    Post on 31/3/2009, 9:41 am by Mr. Chronic

    aku ada terbaca la kan post2 orang lain... dorang cakap mono Bumper ni cepat panas n tak brapa bagus pakai.. apa pandangan yang pakar? ada komen...
    avatar

    Post on 31/3/2009, 11:19 am by rickengineering

    oo besa la tu kalau cepat panas.. lae pun amp bumper 2000.1 ni class ab jak.. sedangkan mono class d pun panas juga bha kalau nda cukup karen, tapi mantain la..

    gini bro kalau ko pakai ni mono.. karen mesti cukup.. so kena pakai wayar full 4 gauge.. kurang2 mesti ada 1 power cap 2.0farad n ko letak dalam lingkungan 1 kaki jak dari tu mono bumper... panas tu perkara besa la.. pasang jak kipas komp tu.. sinang.. cukup karen + ada kipas = kurang sikit tu panas..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 11:37 am by Mr. Chronic

    ooo... thanks bro rickengineering 4 d info, sekurang-kurangnya sekarang aku tau suda cara2 mau mengatasi masalah tu kan.. kipas + karen cukup = panas pun kurang... kalau 2 kipas + karen cukup = ? ,hehe..

    mau tanya lagi sikit.. apa beza mono class ab dan class D ? mana lagi bagus?
    avatar

    Post on 31/3/2009, 12:26 pm by under18crew

    mono class D lagi bgs..hihi..monoblock yg jimat karan skit..
    avatar

    Post on 31/3/2009, 12:28 pm by rickengineering

    aik.. dari ko jak tu.. aku kalau muat 4 kipas.. kasi masuk 4 trus la.. tapi 2 cukup da.. satu isap panas satu tiup la... hehe...
    avatar

    Post on 31/3/2009, 12:30 pm by rickengineering

    under18crew wrote:mono class D lagi bgs..hihi..monoblock yg jimat karan skit..

    betul ni gink.. pakai tu mono the punch kan.. hehe
    avatar

    Post on 31/3/2009, 12:35 pm by under18crew

    iya..kick jga 2.cuma jgn jak paksa amp 2 ke max nya kalau x dpt n drop karan..

    Post on 31/3/2009, 1:49 pm by gulupu83

    penting dapy men ok da bro
    avatar

    Post on 31/3/2009, 1:57 pm by Nieto

    bagi saya woofer ini murah dan bagus. kalau dari segi panas, memang mudah. tapi sebelum ia cut pun around 15min to 20min. kalau blast blast dalam kereta saja, tiada masalah itu. kalau time show, lebih kurang blast 15~20min, lepas tu kena rehat lagi.

    saya rasa ni amp berbaloi lah, tak sampai rm500, tapi boleh pukul dua biji dvc. yang penting power supply mahu cun
    avatar

    Post on 31/3/2009, 4:18 pm by haszmir

    klu monoblock bumper ni leh angkat sub 15" adiobahn c street audio 2 ka

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 10:09 pm