SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

kaunter cadangan 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29102013
  

surbo

kalau mo psg surbo bnyk kos ka? Bgs ka surbo tu? kalau mo psg p kancil 850 ada feel jg ka? Sa pili surbo sbp xmampu tuk turbo ni, kalau surbo boleh bg feel power at least 5% pn ok jg tu, smpi ia tu?? Sa org bru ada kereta ba ni xtaw pa2 lg..

by san88 - Comments: 0 - Views: 367
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
12042009
cadangan aku apakata pihak admin bg title mod CB kepada SR siolooners bkan apa kadang2 jarang admin yg ada title mod cb jarang online chat so kalau tetiba je lagging tu cb nnti nk kna pm lgi nk mnta ksi clear....so kalau diberi pada lain2 org yang menjadi penunggu setia CB nah boli meringankan kerja admin utk mengkasi clear tu message dlm CB......

cadangan jew ni utk kasi MANTAP!!?!! Very Happy

by MieY_kItTy - Comments: 12 - Views: 1665
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
16072010
Seperti yang kita sedia maklum, SIOLOON adalah untuk 1 Malaysia dan bukan untuk Sabah sahaja.
SIOLOON di semenanjung sekarang dipanggil SOUTHERN REGION. Bila sebut pasal southern, di semenanjung southern ni terdiri daripada negeri Melaka, Johor & Negeri Sembilan sahaja. Oleh yang demikian, di sini timbul 1 kekeliruan bagi mereka yang duduk di semenanjung, tidak seperti di Sabah & Sarawak yang hanya dipanggil BORNEO. Ada baiknya untuk tidak mengelirukan semua pihak, SIOLOON di semenanjung harus dibahagikan kepada 4 bahagian iaitu, NORTHERN REGION, SOUTHERN REGION, CENTRAL REGION &...

by beck.outlawz - Comments: 39 - Views: 2185
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
30092009
sy x pasti kalu kelab ne ada ikut aktiviti 4x4...offroad chlge..
kalu x,sy mo wat cdagan..kalu kelab sioloon ikut aktiviti ne amacam?
kalu ikut aktiviti ne,leh juga pkenalkan kelab ne kat org2 yg main 4x4...mang la da kelab dorang da yang ikut tapi apa
salahnya kan kalu kelab sioloon ikut...minta perhatian admin2 la ya...
ne skadar cadangan ja....

by AnDee - Comments: 14 - Views: 3166
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
20122010

hehehe....
hi,kenapa SFC tk adakan activity utk member yg masih blajar...cam saya....bosan jgak duduk kat ruma....tkde wat apa-apa.... Wink Sad

by Fredy Yeong - Comments: 50 - Views: 1504
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
02122010
saya cadangkan untuk membuka satu topic baru khas untuk dikongsikan berrsama rakan2 semua..ini mungkin dapat membantu dan memberikan satu nafas pada laman ini..kita buka satu topic yang khas membicangkan masalah apa pun dan nasihat undang2 yang perlu..saya boleh bantu untuk kongsi perkara ini bagi semua kita didalam komuniti ini mendapat satu ilmu yang mungkin akan menjadi satu rangsangan dan juga trend yang baru dalam komunti ini...sebabnya sampai sekarang ni satu laman komuniti pun tidak membincangkan atau menyuarakan apa2 tentang undang2 yang ada dan juga meminta pandangan dan rujukan yang...

by jebatderhaka - Comments: 11 - Views: 2017
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
27102009
Cadangan sekiranya belum ada.
Tujuan:untuk kegunaan masa aktiviti riadah (yang melibatkan club)/kebajikan atau mana2 yang difikirkan perlu.

Sumber:pemberian/sumbangan ikhlas dari Siolooners masa LS atau apa jua aktiviti luar yang dilakukan oleh club.

Tanggunjawab:melantik bendahari/penolong bendahari (individu yang bertanggungjawab menjaga/mengutip/mengawal keluar masuk kewangan)

Harap pihak admin dapat mempertimbangkannya kerana ianya memang perlu ada...

by black_v - Comments: 14 - Views: 1257
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04092009
melihat daripada keadaan sesetengah user yang memiliki merchandise ini (sticker = logo, url atau baby sticker) mungkin ada sesetengah dari pada mereka mungkin adanya timbul masalah dengan sticker yg dilekatkan pada cermin terutamanya atau ada bahagian2 lain pada kereta, tapi cadangan ini tertumpu kepada user yang ingin melekatkan sticker pada cermin kereta masing2,

sebelum ni, ada juga terlihat di dalam topic kita (tak ingat dekat mana bahagian) berkenaan ada antara user yg mengeluh pasal logo atau URL yang rosak akibat wiper atau masa mencuci kereta.

jadi...

by Leader - Comments: 13 - Views: 1657
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
02112009
 [ Poll ]  

forum cadangan

salam tyco, admin & mod....

hehehe....aku mau cadang sesuatu,bule ka?
anu baa....aku tgk kaum pompuannya ada forum dorg...
yg kaum lelaki, ada ka??hehehe....

klu bule, apa kata buka forum utk kaum lelaki jua,hehehe....
'LELAKI, SUAMI & DOT.DOT.DOT.....'

p/s: mau share2 ceta & pengalaman... kira macam forum tertutup la gitu,wakakaka...... sekadar cadangan ja ni,hehe...

by nyamuk - Comments: 12 - Views: 1383
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04112009
Hello bos Mod & Admin...
sorry kerna bertanya..
Setelah sy melihat2 dalam web sioloon kita ni, apa yg sy nampak macam sarat pla web kita dgn pelbagai topik..
ada jg topik2 yg bertindan..
cadangan saya adalah supaya web ni dapat d kemaskinikan mengikut section2 yg sesuai...dapat jg mengurangkan kesaratan database web ni..

itu cuma la cadangan dr sy yg newbie dalam sioloon ni..hehe

by neo_sontoloyo - Comments: 8 - Views: 926
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
30102009
salam tyco, admin & mod..

1) Opis utk (Pentadbiran & Operasi)
~ aku tak tahu klu perkara ini suda dibincangkan di kalangan Pihak Pusat (admin & mod)...aku dgr2 kelab kita suda dlm proses pendaftaran dgn ROC...jd adalah lebih cantiknya klu kita ada 1 Opis (HQ) di area KK atau mna2 yg sesuai, lagi memudahkan perjalanan kelab kita..byk kebaikkan yg kita perolehi jika kita mempunyai opis (tak kirala sekecik mana pun,yg penting opis)...segala urusan mengenai kelab dpt dibuat & tmpt rujukan semua ahli2..

2) Majalah SIOLOON
~ ini pun aku nda tau klu ada...

by nyamuk - Comments: 21 - Views: 1059
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04072009
hola admin n mod...
mau tanya sket ar...
club ni xde maskot lagi ke...
kalu ada cun jgk tapi di mana
kalu xde, apa kata kalu kita buat satu...
cun jgk kalu ada maskot ni...
baru gempak sket kat banner tu...
Very Happy

by swordfishxox - Comments: 57 - Views: 7143
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26092009
pa yg aku usha2 dlm site ni byk aktiviti...tp kbnykn aktiviti cm bkaitan ngn kereta..slain i2 keluar outing..santai2...apa kata?
kalau kita wat 1 msa&tmpt yg ssuai ntk bkmpul sbgai mmber2 sioloon&kuar bersukan seperti bmain futsal...hehehe...
aku da kira2 mmber2 sioloon ni boleh wat lbh dr 1 team futsal...then pa slhnya lau skli skala kita keluar bmain futsalkan??
kepada moderator&admin tolong pertimbangkan cadangan yg nda sberapa ni...hehe

majulah sukan ntk negara..
__cheers&peace__

by beck.outlawz - Comments: 10 - Views: 760
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07042009
Salam.

Pernah tak Sioloon ni masuk mana2 majalah kereta.?

kalau ada aktiviti menarik mungkin kita blh terbitkannya dlm mana2 majalah kereta... Cnth seperti Autoshow Manikar yang lepas, itu pun dah boleh kita keluarkan dlm majalah...

Sekurang2nya Kelab kita akan lebih dikenali ramai... Saya tngk pun ada juga kelab kereta lain kat sabah masuk majalah... Jadi tak salahlah kan kalau kita nk mencuba...?

by napster - Comments: 34 - Views: 7233
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13052009
Salam tuan mod/admin,

Selepas beberapa kali menghadiri LS dan berhadapan dengan situasi lucu dimana setiap ahli memanggil ahli lain dengan nama username masing2, di sini sya terpanggil untuk mencdangkan sekiranya pihak admin boleh menimbangkan untuk mewujudkan satu thread khas untuk memperkenalkan nama panggilan alternatif setiap ahli selain username yang biasa digunakan di dalam forum.
Objektif thread ini nanti mungkin akan mempunyai persamaan dengan satu thread sedia ada yang menghendaki setiap ahli mengupload gambar masing-masing iaitu supaya setiap ahli saling kenal-mengenal....

by bigcatclaw - Comments: 16 - Views: 1106
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
24022009
apa kata kamurang buat lawatan ke brunei pakai pasport grouping baru rm 20 boleh memuatkan 10 orang.memandangkan banyak pengemar kereta3 dibrunei ni yang mengkagumi prestasi kita d malaysia...ini terbukti dalam acara tahunan race in miri membabitkan 3 wilayah sabah , sarawak . brunei.....pastu kembangkan lagi empayar sioloon ni di kepulauan borneo ni.....

by cavalera - Comments: 19 - Views: 1412
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
24072009
 [ Poll ]  

lambat-lambat

kpd kepala-kepala kantor siolon, ni ada satu cadangan,tu pun kalau boleh diterima.sekadar mencadang.

aku ni bukanlah arif tentang laman web,tapi dari apa yg aku peratikan,setiap kali laman web tu penuh`hiasan` tak kira yg statik atau bergerak-gerak bersama background yg menyerlah dan kelihatan sesak pasti laman web tu agak lambat nak bukalah kalau kita surf berbanding yg simple dan tidak heavy.

aku sopot siolon sebagai laman mobil yg hebat tapi bolehkah diringankan sedikit beban kepada user .kekadang dengan keadaan stemyx yg lembab,nak reply pun berta gila sampai web page...

by scorpions - Comments: 23 - Views: 1751
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.http://i38.servimg.com/u/f3
29052009
bus... mau tanya ba ni.... ni flood control ni ntuk pa ba ni? bukan pa la... cam kin lambat wo mau posting... klu member2 kita yang online d umah tak kesah la... tapi yg macam aku ni online kat CC.. sayang masa yuuuu.... so pliz BUMP!

by muzMonster - Comments: 50 - Views: 2247
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 19/8/2017, 4:58 am