SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Horse power 4age

    Share

    zunaidi bin endut
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Australia
    Age : 42
    location : kemaman
    Tag ID: : die#Btop
    Points : 5971
    Reputation : 1
    Number of posts : 9
    16052009

    http://i38.servimg.com/u/f3 Horse power 4age

    Post by zunaidi bin endut

    hello kawan2 budak baru main 4age ni , tanya sikit standard black top house power berapa ya 165 hp ke .. baru2 ni kawan saya ada buat dyno keputusan yg dapat sebelum 124 dan selepas 135 ps persoalannya sukatan dlm ps ke hp betul ke itu result dyno bt , harap ada pakar yg dapat bantu . TQ

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 16/5/2009, 9:14 am by matnoor

    x pasti..tp aku rasa sma mgkin ps dgn hp ni, kalau kw tdk sma..kna tggu otai yg biasa ttg buat dyno jwb..mmber ko dpt hp 124 tu mgkin enjin 4ag dia byk loss power..kemungkinan besar lah..hehehe..
    avatar

    Post on 16/5/2009, 6:14 pm by Nieto

    setahu saya, 4AGE punya horsepower

    USA model 112hp, menggunakan MAF SENSOR.
    japan model 130hp, menggunakan MAP SENSOR
    avatar

    Post on 17/5/2009, 2:15 am by _jex_

    bro kalau suda masuk turbo pula bepa boleh naik tu ar? limit modify pg turbo bepa horse power ar? 16v bepa? kalau black top pla? sory tumpang thread..

    Post on 17/5/2009, 4:14 am by zunaidi bin endut

    saudara nieto jadi keputusan dyno black top kawan saya tu betul la ya ..
    saya ada baca yg mengatakan house power bt 165hp , bagaimana pula tu ?


    sahabat yg keliru..... TQ
    avatar

    Post on 17/5/2009, 4:22 am by Nieto

    HP tengok ambil dari mana, sama ada dari engine, measure dari flywheel, atau onwheel.

    On wheel hp FR and FF drivetrain HP result adalah tak sama, kerana FR punya component lebih berat, iaitu propeller shaft. FF pula cuma menggunakan driveshaft CV.
    avatar

    Post on 17/5/2009, 8:41 am by matnoor

    bro zunaidi, mgkin ko terbaca tu kira hp dari enjin mgkin..tu la 165hp.. What a Face

    Post on 17/1/2012, 6:21 pm by wan9089

    bro .. 165hp tu enjin saje .. blom tolak body ....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 8:16 pm