SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    PESTA RUMBIA KUALA PENYU

    Share
    avatar
    raylester
    ELITE
    ELITE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 31
    location : kuala penyu n kota kinabalu
    Tag ID: : SFC 06744
    Points : 9885
    Reputation : 19
    Number of posts : 3373
    16062010

    http://i38.servimg.com/u/f3 PESTA RUMBIA KUALA PENYU

    Post by raylester





    Kuala Penyu
    bakal menganjurkan Pesta rumbia di Pekan Kuala Penyu pada 9hb - 11hb Julai 2010.

    (Program SIOLOON pada hari sabtu sahaja (10hb Julai 2010) pagi hingga petang.

    Kami telah mendapat green light dr Pihak penganjur utk membuat 1 program dr club sioloon.

    antara akiviti yang dibuat adalah :

    1. show off (mini autoshow) keta2 sioloon
    2. Penjualan stiker sioloon (mesti yg register sahaja)
    3. Register free msk sioloon (mohon kerjasama dr pihak2 member yg ada Laptop or note book dan sekali ngan brodband la ar...)

    maka dengan itu, sy wakil SFC KP menjemput semua siolooner dr semua daerah dan mana2 sahaja agar dpt beri support pesta kali ini...selain itu, Club SIOLOON juga memecahkan tradisi sbb KP inda pernah ada bt autoshow ni.

    harap semua pihak admin dan semua member dpt memberi support kepada SFC KP tentang perkara ini.


    Last edited by raylester on 28/6/2010, 2:02 pm; edited 5 times in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 16/6/2010, 5:33 am by madee

    bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......
    avatar

    Post on 16/6/2010, 5:41 am by raylester

    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    avatar

    Post on 16/6/2010, 5:42 am by madee

    raylester wrote:
    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    dri jam berapa ari sabtu tu......
    avatar

    Post on 16/6/2010, 5:44 am by raylester

    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    dri jam berapa ari sabtu tu......

    erm...dr pagi hingga petang la...start around jam 8 gitu prepare hingga petang sahaja la...
    avatar

    Post on 16/6/2010, 5:54 am by madee

    raylester wrote:
    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    dri jam berapa ari sabtu tu......

    erm...dr pagi hingga petang la...start around jam 8 gitu prepare hingga petang sahaja la...
    ok bro...tq...klau xda halangan kami dtg.....cuba2 atur dlu masa....
    avatar

    Post on 16/6/2010, 7:53 am by ziRcoN-09

    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    dri jam berapa ari sabtu tu......

    erm...dr pagi hingga petang la...start around jam 8 gitu prepare hingga petang sahaja la...
    ok bro...tq...klau xda halangan kami dtg.....cuba2 atur dlu masa....
    jgn tak datang bro, suport2 kami..
    avatar

    Post on 16/6/2010, 7:56 am by ziRcoN-09

    broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..
    avatar

    Post on 16/6/2010, 8:33 am by madee

    ziRcoN-09 wrote:
    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    dri jam berapa ari sabtu tu......

    erm...dr pagi hingga petang la...start around jam 8 gitu prepare hingga petang sahaja la...
    ok bro...tq...klau xda halangan kami dtg.....cuba2 atur dlu masa....
    jgn tak datang bro, suport2 kami..
    tu la mau atur dlu masa....klau kompom dtg nti kami up d cni....
    avatar

    Post on 16/6/2010, 3:50 pm by raylester

    madee wrote:
    ziRcoN-09 wrote:
    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:
    raylester wrote:
    madee wrote:bro masa acara ne djalankan dri jam brapa......

    acara/program sioloon ni di jlnkan ari sabtu sahaja (10hb Julai 2010)
    1.autoshow (mini show off) kereta sioloon
    2. Penjualan stiker kepada member sioloon
    3. Register msk sioloon
    dri jam berapa ari sabtu tu......

    erm...dr pagi hingga petang la...start around jam 8 gitu prepare hingga petang sahaja la...
    ok bro...tq...klau xda halangan kami dtg.....cuba2 atur dlu masa....
    jgn tak datang bro, suport2 kami..
    tu la mau atur dlu masa....klau kompom dtg nti kami up d cni....


    orte bro...setting baik2 bro... ari 6 juga tu bro... klu dpt dtg...mantap... kc ramai2 sioloon di KP....
    avatar

    Post on 16/6/2010, 3:53 pm by raylester

    ziRcoN-09 wrote:broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..

    orite, tp klu buli mau 1 2 biji laptop and brodband... mana tau ramai mau register...hehehe
    avatar

    Post on 16/6/2010, 4:00 pm by ziRcoN-09

    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..

    orite, tp klu buli mau 1 2 biji laptop and brodband... mana tau ramai mau register...hehehe
    alala..x jamin bro, satu ja ada..x lama lg pesta rumbia
    avatar

    Post on 16/6/2010, 4:44 pm by raylester

    ziRcoN-09 wrote:
    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..

    orite, tp klu buli mau 1 2 biji laptop and brodband... mana tau ramai mau register...hehehe
    alala..x jamin bro, satu ja ada..x lama lg pesta rumbia


    x palah...janji ada dah...ko ada sebuah, eyon pun ada...aku ada tp note book kin malas bah kecil...hehehe...tp x ada bband lago... mau tarik wayar stramix...iya..x lama lagi... jadi meja ngan payung ka apa dpt pinjam dr pihak penganjur ka??? mau setting bagus2 tu... tuan rumah ni kita...hehehe.... jgn ko risau..dr kk ramai tu bw brodband juga...
    avatar

    Post on 16/6/2010, 8:41 pm by black_v

    bro ray (nama baru hehe..)acara utk Sioloon ni masih dlm acara utk pesta rumbia tu kn?
    avatar

    Post on 16/6/2010, 9:29 pm by ziRcoN-09

    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:
    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..

    orite, tp klu buli mau 1 2 biji laptop and brodband... mana tau ramai mau register...hehehe
    alala..x jamin bro, satu ja ada..x lama lg pesta rumbia


    x palah...janji ada dah...ko ada sebuah, eyon pun ada...aku ada tp note book kin malas bah kecil...hehehe...tp x ada bband lago... mau tarik wayar stramix...iya..x lama lagi... jadi meja ngan payung ka apa dpt pinjam dr pihak penganjur ka??? mau setting bagus2 tu... tuan rumah ni kita...hehehe.... jgn ko risau..dr kk ramai tu bw brodband juga...
    mgkin kita akan diberi satu kem dan meja ja..payung pla mgkin tiada. aku blm dpt surat maklum balas tu lg..dlm surat tu lengkap gtau semua perkara..pasal bband tu senang atur..tp yg pening ni fikir pasal eletrik pla..paksa tarik wayar
    avatar

    Post on 17/6/2010, 6:07 am by raylester

    ziRcoN-09 wrote:
    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:
    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..

    orite, tp klu buli mau 1 2 biji laptop and brodband... mana tau ramai mau register...hehehe
    alala..x jamin bro, satu ja ada..x lama lg pesta rumbia


    x palah...janji ada dah...ko ada sebuah, eyon pun ada...aku ada tp note book kin malas bah kecil...hehehe...tp x ada bband lago... mau tarik wayar stramix...iya..x lama lagi... jadi meja ngan payung ka apa dpt pinjam dr pihak penganjur ka??? mau setting bagus2 tu... tuan rumah ni kita...hehehe.... jgn ko risau..dr kk ramai tu bw brodband juga...
    mgkin kita akan diberi satu kem dan meja ja..payung pla mgkin tiada. aku blm dpt surat maklum balas tu lg..dlm surat tu lengkap gtau semua perkara..pasal bband tu senang atur..tp yg pening ni fikir pasal eletrik pla..paksa tarik wayar

    ahhhh... klu kem tu kira ok lah drpada payung...ngam btl dah tu... inda payah payung janji ada kem dah... ko tlg kc tau pihak penganjur, parking lot utk kereta sioloon tu jg penting... nnti payah nada paring lot utk kereta show off dan keta2 sioloon lain... soal karen inda penting... msti mau jimat2 karen laptop la...mau cas lama2... jgn sekali serentak pula on laptop... pndi2 lah kita ejas...
    avatar

    Post on 17/6/2010, 6:11 am by r3dskai

    ngam..aturr seja..bgus klo ada wakil sfc KP ni next LS d putatan next saturday (19hb) spya senang mo bincang2..
    avatar

    Post on 17/6/2010, 6:17 am by raylester

    r3dskai wrote:ngam..aturr seja..bgus klo ada wakil sfc KP ni next LS d putatan next saturday (19hb) spya senang mo bincang2..


    thanks angkol...tulung2 nnti ar mcmana.. setakat ni br aku 1 org wakil KP ni... harap yg lain dpt dtg juga...
    avatar

    Post on 17/6/2010, 6:32 am by Skyz

    Jadi 1 pertanyaan ni d KP semua broadband ada ka...Celcom,digi,maxis?????
    avatar

    Post on 17/6/2010, 12:18 pm by raylester

    black_v wrote:bro ray (nama baru hehe..)acara utk Sioloon ni masih dlm acara utk pesta rumbia tu kn?

    hahaha... ko ar geng... iya.. dlm acara p.rumbia juga ni
    avatar

    Post on 17/6/2010, 12:21 pm by raylester

    Skyz wrote:Jadi 1 pertanyaan ni d KP semua broadband ada ka...Celcom,digi,maxis?????


    utk pengetahuan bro, yg aku pasti celcom lah... inda tau pula digi and maxis bband... tp klu line telefon, semua ada bro...
    avatar

    Post on 17/6/2010, 3:40 pm by ziRcoN-09

    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:
    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:
    raylester wrote:
    ziRcoN-09 wrote:broadband sy akan sediakan, notebook klu dpt sy bawa sekali..

    orite, tp klu buli mau 1 2 biji laptop and brodband... mana tau ramai mau register...hehehe
    alala..x jamin bro, satu ja ada..x lama lg pesta rumbia


    x palah...janji ada dah...ko ada sebuah, eyon pun ada...aku ada tp note book kin malas bah kecil...hehehe...tp x ada bband lago... mau tarik wayar stramix...iya..x lama lagi... jadi meja ngan payung ka apa dpt pinjam dr pihak penganjur ka??? mau setting bagus2 tu... tuan rumah ni kita...hehehe.... jgn ko risau..dr kk ramai tu bw brodband juga...
    mgkin kita akan diberi satu kem dan meja ja..payung pla mgkin tiada. aku blm dpt surat maklum balas tu lg..dlm surat tu lengkap gtau semua perkara..pasal bband tu senang atur..tp yg pening ni fikir pasal eletrik pla..paksa tarik wayar

    ahhhh... klu kem tu kira ok lah drpada payung...ngam btl dah tu... inda payah payung janji ada kem dah... ko tlg kc tau pihak penganjur, parking lot utk kereta sioloon tu jg penting... nnti payah nada paring lot utk kereta show off dan keta2 sioloon lain... soal karen inda penting... msti mau jimat2 karen laptop la...mau cas lama2... jgn sekali serentak pula on laptop... pndi2 lah kita ejas...
    kereta yg show off mgkin masuk terus tmpt yg disediakan, pasal parking tuk kereta2 sioloon lain sy akan runding dgn pihak penganjur tu..kawasan kita mgkin dekat dgn fun fair jg..ya, kena jimat2 karen la..
    avatar

    Post on 17/6/2010, 3:55 pm by veer@

    wohoho...da cewek2 kah???...hahaha...hopefully teda pa2 masa tu...discuss2 luk sabtu ni...orait
    avatar

    Post on 17/6/2010, 4:14 pm by raylester

    veer@ wrote:wohoho...da cewek2 kah???...hahaha...hopefully teda pa2 masa tu...discuss2 luk sabtu ni...orait


    menimbun tu geng cewek2... bah...apa2 ko bro penting tu... kereta ko antara kereta tersenarai ikut show off tu... orite..apa2 kita discuss ls nnti
    avatar

    Post on 17/6/2010, 4:44 pm by aLFFiaN

    sioloon dari HQ akan turun masa tu... harap labuan juga dapat turun... kita jumpa 3 penjuru di sana...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 25/4/2018, 6:57 pm