SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Honda Integra DC5 Type-R VS Wira GSR RS Turbo 1.8 Mane Lagi Sedap?

    Share
    avatar
    DAW303
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Oregon
    Age : 18
    location : oregen
    Points : 5047
    Reputation : 0
    Number of posts : 132
    17012011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Honda Integra DC5 Type-R VS Wira GSR RS Turbo 1.8 Mane Lagi Sedap?

    Post by DAW303

    Honda VS Mitsubishi...hmmm.... rambo
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 17/1/2011, 7:36 am by DAW303

    Otai2 belum bersuara ya...hehehee...kita tunggu dan lihat...ape pendapat otai tentang kreta2 ni ya...
    haarapp bersabarrr geram
    avatar

    Post on 17/1/2011, 2:21 pm by keba

    integra dc5 kompom besh..
    dgn enjin k20a std, 280hp..
    wira gsr 4g93t std, 180hp..

    dlm keadaan std integra lg besh..
    tp kalau da buat, mgkin wira gsr lg besh..
    2 2 pn ok..yg pnting setting mau cun..
    kalau x, xde la dolphin bleh men ngan perdana evo..hehe


    Last edited by keba on 18/1/2011, 6:41 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 18/1/2011, 4:00 am by DAW303

    kalau std vtec memang sodappp...hehehehee..........
    kalau mitsubishi ni...kalau d upgrade lagi sodapp haa..hahaha
    avatar

    Post on 18/1/2011, 6:37 am by keba

    tu blom vtec upgrade lg..
    try drive vtec skali nk tgk..
    otai2 pn rmai pencen men tebo..
    pastu men vtec..
    jrg dgr dari vtec men tebo
    avatar

    Post on 18/1/2011, 6:38 am by DAW303

    wakakaka...hingin nak pakai vtec...tp vtec ni kompemm x turun rege dia....
    tetap mahal di hati..perhhhh
    avatar

    Post on 21/1/2011, 8:18 pm by zaa6

    klau wira urbo 2 wheel mmg susah mau menang dgn vtec sbb turbo ni susah mau dpt traction masa starting...klau guna 4wheel bye2 vtec..
    avatar

    Post on 21/1/2011, 8:26 pm by im

    zaa6 wrote:klau wira urbo 2 wheel mmg susah mau menang dgn vtec sbb turbo ni susah mau dpt traction masa starting...klau guna 4wheel bye2 vtec..
    klu vtec pakai 4wheel jgk bro, amacam la tu? Smile
    avatar

    Post on 21/1/2011, 8:31 pm by zaa6

    setakat ni di malaysia punya drag aku blum pernah dengar honda vtec 4 wheel menang drag kategori open...klu bro ada jumpa bgtau aku....sbb honda setahu aku dr kategori eg,ek x kluarkan model 4wheel.. so mau pkai axle apa?transfer gbox apa?
    avatar

    Post on 22/1/2011, 4:24 am by im

    ooo, biar pun kereta tu suda mod ke? macam wira punya kereta bole kasi mod pi 4wheel. tp klu honda punya kereta vtec lagi xbole mod ke situ, kiranya hebat lg la wira ek...
    avatar

    Post on 23/1/2011, 8:17 am by zaa6

    im wrote:ooo, biar pun kereta tu suda mod ke? macam wira punya kereta bole kasi mod pi 4wheel. tp klu honda punya kereta vtec lagi xbole mod ke situ, kiranya hebat lg la wira ek...

    yup..wira dihasilkan oleh proton setelah di adaptasikn dari model mitsubishi evo 123, casis,mounting enjin hampr 100% sama wira dan evo ni.
    evo didatangkan dgn model 4wheel.
    so,klu wira mau msuk 4wheel kira senang,salin ja smua brg2 evo 2..dah boleh jd wira 4wheel ..tp klu mau psang 4wheel..lantai body wira terpaksa di potong utk masukkan long shaft..
    mengikut pekeliling jpj dan puspakom asal body/casis yg telah dipotong tidak layak untuk di endorse/register krn ia di spesifikasikan sbgai kereta potong..
    ksimpulannya...wira mmg slah klu msuk 4wheel...kalu mau pkai jgk boleh tp sendri mau ingt klu jmpa abg jpj ni...kereta anda akan di sita...
    Tp..apapun tepuk poket tnya selera...peace... Smile
    avatar

    Post on 23/1/2011, 11:05 am by Boi

    cuba bayangkan injin crv k24a 4wd masuk d eg bullet.. .. Tung Chun msuk k24a 2wd. sabah 4wd la pulak.. suru ef k20 ringo tkar p k24 4wd.

    (Tapikan.. macam offtopic la pulak..)

    Post on 6/7/2011, 2:27 pm by jach

    turbo best dgr bunyi turbine bpusing ngan blow off... vtec dah buka mmg merdu siut... prangggg....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 4:52 pm