SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    blok 85 vs blok 660 l2...

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 4941
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    30052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 blok 85 vs blok 660 l2...

    Post by shafiq111

    salam sume...saye maw tnye beze kalau kite pakai blok 850 dengan blok 660 turbo...mana lagi power...ade owang cakap blok rendah ni power juga...ade owang cakap blok tin ngi ni pn power juga..huh...pneng2..hee
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 30/5/2011, 8:11 am by adeqyana

    hai bro..ni just pendapat aku jak la ya..xtau btl or salah sbb aku pun org baru juga dalam bab2 enjin ni..klu salah tlg la btl kn ya..klu aku antara blok 850 ngan 660 turbo klu masi std ok lg la blok 660 turbo..tp klu mau upgred bgs pakai blok 850 sbb leh masuk piston besar..brbanding klu blok 660 xbgs masuk piston besar sbb blok akn jd tipis..klu utk kegunaan harian lg blok cpt pecah sbb terlalu nipis..itu byk org klu dah nak upgred piston besar org akn pakai blok 850..klu dah tukar turbo besar mesti juga pakai piston besar sbb nak kasi cepat turbo tu buka..so kna la cari blok yg leh masuk piston besar..so tepuk dada tanya selera..hehe..

    klu antara blok tinggi ngan blok rendah tu bergantung dgn piston yg kita guna..contoh klu macam blok L2 660, piston dia jenis hi com sbb blok tinggi kn..maksudnya klu nak buat dia low com kna cari piston low com juga macam piston kelisa..tp ni aku xberapa pasti la btl or tak..tolong oatai2 btlkn fakta aku ni klu salah..



    Last edited by adeqyana on 30/5/2011, 2:19 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 30/5/2011, 9:08 am by keba

    blok comp ratio tinggi ke rendah bgantung kpd piston..
    kalau piston low comp, rendah la comp ratio blok..
    kalau piston hi comp, tinggi la comp ratio blok..
    avatar

    Post on 30/5/2011, 2:18 pm by adeqyana

    oooo.jd salah la fakta aku tu kn keba??hehe..maklum la,masi baru lg..hehe..

    Post on 30/5/2011, 5:10 pm by shafiq111

    jadi blok rendah pn ok la eak?
    avatar

    Post on 30/5/2011, 6:11 pm by adeqyana

    ok juga pakai blok rendah tu bro..xada masalah juga kali tu..tp mmg biasa org pakai blok 660..
    avatar

    Post on 30/5/2011, 6:41 pm by wwnwewin

    btl tue,blok 660 turbo tbaik utk yg pkai standard turbo...
    bla nak gna tobo bsar,bru gna blok 850 utk oversized piston ;p
    avatar

    Post on 31/5/2011, 7:08 am by adeqyana

    hehe..btl tu ckp otai wwnwewin..bila mau upgred tahap dewa br la pakai blok 850..hehe..itu la aku masi simpan lg enjin asal aku 850 utk kegunaan masa hadapan..hehe..
    avatar

    Post on 31/5/2011, 8:07 am by wwnwewin

    haha...macam ada projek mau main piston besar ni...mcmna itu blader??
    nsib skrg sy main jdm,xmau race2 sda...sakit kpala...smpi botak ;p
    avatar

    Post on 31/5/2011, 10:31 am by adeqyana

    hehe..ya bro klu ada rezeki cadang mau kasi masuk piston 2e kat blok 850 tu..itu pun klu ada rezeki lebih la..klu tak,guna jak la enjin 660 ni..hehe..nak main JDM pun bro xtermampu aku..hehe..mahal sgt brg rare mira ni..hehe..kdg2 brg kecil pun harga mau sama udah dgn turbo AR48..hehe..
    avatar

    Post on 31/5/2011, 11:46 am by Lockon

    pakai blok 850 pun 15saat 0-400m,pakai 660 pun 15saat jg..jd,fikir2 kn la heheee

    Post on 31/5/2011, 1:25 pm by shafiq111

    aik same je la prestasi blok rendah dgn blok tinngi ni eak?
    avatar

    Post on 31/5/2011, 1:41 pm by adeqyana

    Lockon: bro,macam mana keputusan d sandakan??? siapa menang??kereta bro macam mana???
    avatar

    Post on 1/6/2011, 3:12 am by keba

    shafiq111 wrote:aik same je la prestasi blok rendah dgn blok tinngi ni eak?
    x sama...bgnatung kpd setting jgk..
    kalau setting cun, blok 660 pn bleh tibai blok 1.0
    avatar

    Post on 1/6/2011, 3:30 am by Lockon

    semua bgantung dgn setting..tp knyataan,blok 660 lebih tahan & kental..

    adeqyana: no.1 compact garage,no.2 jk garage, no.3 mini austin...catatan msa dorg dlm 13 saat lbih,aku lpa msa yg tepat..

    Post on 1/6/2011, 5:53 am by shafiq111

    owh yeke..thkz bro...hee...xjadi nak tukar blok tinggi..hee..

    Post on 2/6/2011, 4:20 am by rayz yokai

    dua2 blok pn ok jg tu bro...tgk cara cmna mau mod jg tu..
    avatar

    Post on 2/6/2011, 4:55 am by Lockon

    tgk dr ko jg tu bro,tujuan mod tu blok..klu street,dua2 mmg ok,tp mod x prlu heavy sgt..utk dpt kekuatan max,mmg kna wat byk n sett x sma dgn kgunaan harian..
    avatar

    Post on 12/6/2011, 10:47 am by zul@LA

    yup btul 2 Lockon drive
    avatar

    Post on 30/6/2011, 2:31 pm by pioneer_syntium

    semestinya blok tinggi lagi power, tgk nombor pon sdh tau ba hehehe, tapi ingat tuning kena cun kalau x itula kadang2 blok rendah boleh mkn blok tinggi Smile

    Post on 30/6/2011, 3:29 pm by appangguak86

    bg sya dri tuning jga ba...klau setting cun mmg power jga x kra mna2 blok...btul kata bro pioneer tu
    avatar

    Post on 2/7/2011, 12:30 pm by Lockon

    tu la..mo men blok tgi,men trus..klu mc mo blok rendah,men jak blok rendah..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:38 am