SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Hello bro :)

    Share

    Elviz Anthony
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 25
    location : SABAH
    Points : 4335
    Reputation : 1
    Number of posts : 21
    29082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Hello bro :)

    Post by Elviz Anthony

    Hello bro, nak minta idea/pendapat sikit utk ICE kancil ni, kancil aku ni masih standard/virgin lagi. nak add on woofer, tweeter, eq, amp, mid dan mcm2 lagi laa. but sebelum tu, berapa badget yg diperlukan? ada sesiapa bro blh tunjuk ajar bagi idea? yg cun smart and simple pun okay daa Very Happy What a Face Very Happy
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 30/8/2012, 2:56 am by kent1189

    Klau bajet bwh RM1k pn suda memadai utk brand biasa2 poweramp 2ch, subwoofer+box, wiring cable. Kalau ada lagi bajet boleh beli component set, spearker blakang dan juga power amp 4ch, preamp. Dlm RM2k sedap telinga mendengar la bro.. tinggi lagi bajet suda bole buat mini live concert bro..haha.
    nak info dari otai2 audio bro, masuk cini SQ style ICE V8

    Post on 30/8/2012, 11:31 am by Elviz Anthony

    kent1189 wrote:Klau bajet bwh RM1k pn suda memadai utk brand biasa2 poweramp 2ch, subwoofer+box, wiring cable. Kalau ada lagi bajet boleh beli component set, spearker blakang dan juga power amp 4ch, preamp. Dlm RM2k sedap telinga mendengar la bro.. tinggi lagi bajet suda bole buat mini live concert bro..haha.
    nak info dari otai2 audio bro, masuk cini SQ style ICE V8



    bro area mana? kat kk badjet under rm1k ket mana? pa jenama ICE tu bro? tahan kew ? heheh Smile
    avatar

    Post on 30/8/2012, 12:42 pm by kent1189

    sya miri bro. area kk bnyk ba mmber sana.. rajin2 saja cari d kedai aksesori. ICE tu buka jenama, p singkatan bagi "In Car Entertainment". Tahan x tahan tu tengok cara pakai juga. brand2 yg besa2 tu pn dh ok, cam ameron, moon audio, dynaquest, audioquard dsb.. utk santai2. kalau mau buat mini live concert, bole la cari brand spt sony explode, pioneer, mohawk, kenwood, kicker dan sewaktu dengannya. seluk poket dan dompet, tanya selera bro..haha

    tgu otai2 soundsystem bersuara lgi k..
    p/s cd player brand NAKAMICHI mahal giler, p buruk rupa...tengok d SINI

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/7/2018, 6:39 pm