SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    HP rosak?(ruang membaiki hp)

    Share
    avatar
    tony84
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : org twu/stay d kgu/jln2 d kk
    Tag ID: : SFC 02317
    Points : 7532
    Reputation : 9
    Number of posts : 1300
    18032008

    http://i38.servimg.com/u/f3 HP rosak?(ruang membaiki hp)

    Post by tony84

    ada kerosakan pada hp kamu?sila nyatakan.sa akan cuba bagi informasi untuk membaiki sendiri.Software ataupun hardware.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 18/3/2008, 2:15 pm by LoLLiPoP

    bro klu nokia 6260, bila on akan display PHONE FAILED TO STARTED UP- CONTACT RETAILERS.

    apa probnya? bagaimana ni solve? klu software failed bulih reset sendiri kah?

    Suspect
    avatar

    Post on 19/3/2008, 5:44 am by tony84

    pjayk wrote:bro klu nokia 6260, bila on akan display PHONE FAILED TO STARTED UP- CONTACT RETAILERS.

    apa probnya? bagaimana ni solve? klu software failed bulih reset sendiri kah?

    Suspect

    ni biasa masalah software bro..cuba try manual format tu hp...
    ni cara dia..
    step 1: turn off the fon...
    step 2: tekan butang CALL , 3 , * ( serentak tekan jgn lepas)
    step 3: kasi on dia
    step 4: tgu kuar nokia then selepas 10 saat kuar FORMATING
    step 5: lepas jari
    tgu sampai abis.....

    good luck...
    avatar

    Post on 19/3/2008, 12:07 pm by w4nz_7

    bagus juga ada ruangan ni...


    Very Happy

    Post on 19/3/2008, 4:02 pm by LoLLiPoP

    Shocked walaweiii... save rm35 bro.... thanks alot... ini macam baekkk punya... ekekeke Very Happy

    Post on 19/3/2008, 4:03 pm by LoLLiPoP

    w4nz_7 wrote:bagus juga ada ruangan ni...


    Very Happy

    ya wan... bagus jugak kan... ndapayah kita buang duit... What a Face
    avatar

    Post on 20/3/2008, 3:14 am by tony84

    selain 6260..senarai model nokia pun bule buat mcm ni...
    6600
    3230
    7610
    6670
    6630
    6680
    n70
    n72
    n73
    n80
    n90
    n91
    n series lah......

    *tulisan formating tak kan kuar...tp pandai kelip 2 kali apabila kuar NOKIA selepas 30 saat....

    apabila anda mengalami masalah hp xdp boot up?NOKIA sahaja....
    ni lah cara dia.....

    ENJOY Very Happy

    Post on 20/3/2008, 12:45 pm by LoLLiPoP

    tapi bro ada masalah baru lagi ni... hp langsung ndada kuar tulisan nokia tu... lepas aku format ok sudah... pastu bagi sms 2x, ndadpt send... mcm hang... aku off, pastu on balik skrin putih jak kuar... pastu mati... kenapa tu aa? dont know
    avatar

    Post on 20/3/2008, 10:50 pm by w4nz_7

    kalo mau kasi reset HP macam mula2 beli dulu ada kah??
    What a Face
    avatar

    Post on 21/3/2008, 3:16 am by tony84

    pjayk wrote:tapi bro ada masalah baru lagi ni... hp langsung ndada kuar tulisan nokia tu... lepas aku format ok sudah... pastu bagi sms 2x, ndadpt send... mcm hang... aku off, pastu on balik skrin putih jak kuar... pastu mati... kenapa tu aa? dont know

    ada pasang memory card?kasi kuar memory card dulu...pastu cuba on...klu masi ada nokia, format lagi...klu xda tu kena flash balik tu fon..itu kena buat di kedai lol...besa berlaku sbb memory card ada virus...virus komputer bkn virus hp...so,biar pun ada anti virus kat hp..sama juga kena...no use pakai anti virus kat hp...bikin rosak jah..
    avatar

    Post on 21/3/2008, 3:18 am by tony84

    w4nz_7 wrote:kalo mau kasi reset HP macam mula2 beli dulu ada kah??
    What a Face

    yup...ni mcm format komputer lah..semua dlm default...klu ada rasa hp xbtl, hang kah,laging kah....format lah sebelum terlambat...
    avatar

    Post on 21/3/2008, 3:20 am by tony84

    ni untuk rujukan kamu tentang security code asal...

    for nokia
    12345

    motorola
    0000 @ 1234

    SE
    0000

    samsung
    00000000

    china punya
    1122

    bgtau klu ada salah......
    avatar

    Post on 21/3/2008, 3:22 am by sakura

    boleh tumpang tnye x?...h/p motorola v6..bila kita nak switch storage device nak ke memorycard..x boleh..dia kan balik ke phone..agaknya ada masalah h/p atau pun memorycard?? Suspect
    avatar

    Post on 21/3/2008, 3:25 am by tony84

    selain cara format,ada 1 cara lagi...cara ni cuma kembali setting saja xkan erase data2 dlm hp...

    tekan *#7780# pastu masuk security code 12345
    @
    tekan *#7370# pastu masuk security code 12345
    ( yg ni akan erase data2 kat fon )
    avatar

    Post on 21/3/2008, 3:27 am by tony84

    sakura wrote:boleh tumpang tnye x?...h/p motorola v6..bila kita nak switch storage device nak ke memorycard..x boleh..dia kan balik ke phone..agaknya ada masalah h/p atau pun memorycard?? Suspect

    ni biasa masalah memory...check kat komputer sama ada bule baca kah x...atau cuba format memory card kat hp dulu..
    avatar

    Post on 21/3/2008, 6:07 am by sakura

    x boleh baca..
    avatar

    Post on 21/3/2008, 6:16 am by tony84

    it mean rosak memory card lol....try another new 1 lol...
    avatar

    Post on 21/3/2008, 6:40 am by sakura

    lol...lol3x...sdihnya kalo gitu..benda2 penting sumer ada kat situ.. cry
    avatar

    Post on 21/3/2008, 9:58 am by tony84

    lol....pa leh wat.. cry
    avatar

    Post on 21/3/2008, 1:18 pm by zerone

    N73 punya joystick suda oder kah..... Mad tida tahan suda...What a Face What a Face
    avatar

    Post on 28/3/2008, 4:11 am by tony84

    any one else?????
    avatar

    Post on 28/3/2008, 4:19 am by r3dskai

    hi tony..sia mo tanya ni kalo tukar skrin nokia 3230 brapa RM skrg aa? Thanx bro..
    avatar

    Post on 1/4/2008, 9:35 am by jaguar

    tak semua boleh buat g2 bro,,,,
    tony84 wrote:selain 6260..senarai model nokia pun bule buat mcm ni...
    6600
    3230
    7610
    6670
    6630
    6680
    n70
    n72
    n73
    n80
    n90
    n91
    n series lah......

    *tulisan formating tak kan kuar...tp pandai kelip 2 kali apabila kuar NOKIA selepas 30 saat....

    apabila anda mengalami masalah hp xdp boot up?NOKIA sahaja....
    ni lah cara dia.....

    ENJOY Very Happy

    Post on 1/4/2008, 11:54 am by ProjectD

    6280 kabel mcm mna taiko..?lau ada sms...
    avatar

    Post on 2/4/2008, 3:57 am by tony84

    r3dskai wrote:hi tony..sia mo tanya ni kalo tukar skrin nokia 3230 brapa RM skrg aa? Thanx bro..

    Besa Rm80.....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 10:29 pm