SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Custom Bodykit Using Photoshop

    Share
    avatar
    shrumpish
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 31
    location : Penampang, KK
    Points : 7346
    Reputation : 0
    Number of posts : 81
    14122008

    https://i.servimg.com/u/f3 Custom Bodykit Using Photoshop

    Post by shrumpish

    Hellow..

    Sa ada ni wira kena beli time dia baru kluar, pastu ada time tu kena pakai redah jalan banjir, trus dia terberenti di tengah jalan banjir tu, sekarang ni sa rasa mau kasi revive dia la.. mcm kasi pimp dia la.. interior pun da hangkang da, ekon pun rusak da..

    jadi kalu sa plan mau buat dia jadi mcm yang sa design ni, di mana bleh buat a? kira mau buat pakai fiber.. area kk.. kamu rasa brapa harga dia a? kedai fiber mana kamu bleh rekemen yang best2 punya? yang kualiti baik punya..

    and minta komen pulak tentang design ni.. sa ikut rasa ja buat ni.. nampak cm s15 sma skyline skit plak.. haha
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 15/12/2008, 3:50 am by anip

    ok ba bro........ smart tu Very Happy

    tak pun men ala mod

    avatar

    Post on 15/12/2008, 3:52 am by WilsonChia

    ini kena kita cari pakar fiber baru boleh, tapi seriously,bumber dpn terlalu rendah, skjp ja koyak tu, tapi design mantap tu, nampak ganas

    Post on 15/12/2008, 3:56 am by zhariffz

    apa ba software utk photoshop ni?& dmana mau download?tlg share link dlu, dr dlu aku mau edt2 gmbr ni, tp xdpt........huhuhuhu
    avatar

    Post on 15/12/2008, 4:59 am by shrumpish

    anip wrote:ok ba bro........ smart tu Very Happy

    tak pun men ala mod


    pa maksud ala mod? ala modified? oke juga o keta dlm gmbr tu..
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:01 am by shrumpish

    WilsonChia wrote:ini kena kita cari pakar fiber baru boleh, tapi seriously,bumber dpn terlalu rendah, skjp ja koyak tu, tapi design mantap tu, nampak ganas

    yup.. sa pun bru perasan lepas ko ckp... bumper dpan tlampau rendah.. nanti kasi tinggi skek la..

    jadi ada sepa2 tau mana ada pakar buat fiber? yang pro punya? yg sa nampak di jln suma yang tidak rata la.. takut sa tengok..
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:03 am by shrumpish

    zhariffz wrote:apa ba software utk photoshop ni?& dmana mau download?tlg share link dlu, dr dlu aku mau edt2 gmbr ni, tp xdpt........huhuhuhu

    ni versi lite punya..
    http://www.softexia.com/news.php?readmore=3652

    jadi dia ada buang skit2 dari full version punya photoshop

    Post on 15/12/2008, 5:05 am by najim

    mantapzzzz tu wira bro.....

    Post on 15/12/2008, 5:09 am by zhariffz

    shrumpish wrote:
    zhariffz wrote:apa ba software utk photoshop ni?& dmana mau download?tlg share link dlu, dr dlu aku mau edt2 gmbr ni, tp xdpt........huhuhuhu

    ni versi lite punya..
    http://www.softexia.com/news.php?readmore=3652

    jadi dia ada buang skit2 dari full version punya photoshop

    ok xpa bro, thanx so much k....... Very Happy
    avatar

    Post on 15/12/2008, 6:44 am by anip

    hehehehe modified pi sport bleh, vip bleh , rally boleh n macam2 lagik bro hehehehehehe


    p/s softwre tu bleh ka pakai di windows XP?
    avatar

    Post on 15/12/2008, 8:14 am by shrumpish

    anip wrote:hehehehe modified pi sport bleh, vip bleh , rally boleh n macam2 lagik bro hehehehehehe


    p/s softwre tu bleh ka pakai di windows XP?

    bleh.. sa pakai di xp sma vista.. kalu mau tutorial camna mau buat, bgtau sa la.. sa ada juga kumpul tutorial dia..
    avatar

    Post on 15/12/2008, 10:59 am by anip

    shrumpish wrote:
    anip wrote:hehehehe modified pi sport bleh, vip bleh , rally boleh n macam2 lagik bro hehehehehehe


    p/s softwre tu bleh ka pakai di windows XP?

    bleh.. sa pakai di xp sma vista.. kalu mau tutorial camna mau buat, bgtau sa la.. sa ada juga kumpul tutorial dia..

    boleh juga bro...... maklumla saya nie kurang skit pasal i.t. hehehe ok bro tutorial bro.....
    avatar

    Post on 15/12/2008, 11:02 am by anip

    hehehehe nie lagi bro design ganas skit hehehehe

    kalo semua wira bergabung mcm nie barula bergegar drift lagik hehehehehe keching!!!!!~

    avatar

    Post on 15/12/2008, 11:34 am by shrumpish

    wah! cool cool la wira dorang.. nanti la.. kalu sa online and sempat, sa upload tutorial tu... apa nama konsep wira tu? V tebalik??
    avatar

    Post on 15/12/2008, 11:39 am by anip

    shrumpish wrote:wah! cool cool la wira dorang.. nanti la.. kalu sa online and sempat, sa upload tutorial tu... apa nama konsep wira tu? V tebalik??

    v design bro ok jua nie kalo pakai nie...heheeheh tula saya skrg mau budget buat mccm vdesign nie or lain2 hehehe tula mau survey2 hehehehe biasaklah budget sekolah ba broo hehehehehehe Mad
    avatar

    Post on 15/12/2008, 11:50 am by M!$z D3v!L

    wah...mmg nampak macam skyline nih...hahahaha...good job...
    avatar

    Post on 15/12/2008, 12:19 pm by anip

    M!$z D3v!L wrote:wah...mmg nampak macam skyline nih...hahahaha...good job...

    ko pakai wira jua ka?kalo tak ramai kita design mcm nie hhehehehehehe
    8)
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:07 pm by shrumpish

    Ni ada satu design saga untuk si yoreel.. hehe..



    ni ja yg sa dapat terfikir.. K ka? ada papa mau tambah? buang? buruk? kalu pakai bodykit ni, angin semua kena tolak pi bahgian enjin time ko bawa laju.. jadi enjin ko cool ja la dia rasa.. hhaah.. design saga kotak kotak ni susah sikit mau fikir, kalu kasi masuk curve dalam design ni, cm tak ngam plak.. jadi byk garis lurus..
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:15 pm by shrumpish

    anip wrote:
    shrumpish wrote:wah! cool cool la wira dorang.. nanti la.. kalu sa online and sempat, sa upload tutorial tu... apa nama konsep wira tu? V tebalik??

    v design bro ok jua nie kalo pakai nie...heheeheh tula saya skrg mau budget buat mccm vdesign nie or lain2 hehehe tula mau survey2 hehehehe biasaklah budget sekolah ba broo hehehehehehe Mad

    besalah.. yang penting, time kita drive lalu orng lain, dorang punya kepala terikut kereta ko.. hahaa.. Laughing
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:20 pm by shrumpish

    M!$z D3v!L wrote:wah...mmg nampak macam skyline nih...hahahaha...good job...

    haha.. thanks.. sa rasa dorang ni ja bleh buat design fiber mcm kereta yang keluar dari kilang.. http://www.nextlevelcustomz.com/home.html
    avatar

    Post on 16/12/2008, 6:27 am by shalina7981

    shrumpish boleh tak ko buat design iswara aroback..tolong bikin stail vip ..tu pun klu bolehlah...
    avatar

    Post on 16/12/2008, 6:57 am by shrumpish

    shalina7981 wrote:shrumpish boleh tak ko buat design iswara aroback..tolong bikin stail vip ..tu pun klu bolehlah...

    bleh cik shalina.. skrg pun sa sdn design iswara LMST utk org len.. konya iswara yang standard ka?
    avatar

    Post on 16/12/2008, 8:21 am by anip

    hehehehe bah bro kasi kembang bakat design nie hehehehhe memang ku suka design2 nie hehehehehehe Very Happy
    avatar

    Post on 16/12/2008, 9:30 am by Huntez

    Very Happy bagus bro..inilah salah satu bakal yang sukar kita jumpa skrang ni..bleh open shop bodykit ni..tggl cari crew2 fiber jak lagi..nice design bro Smile
    avatar

    Post on 16/12/2008, 10:13 am by shrumpish

    Huntez wrote:Very Happy bagus bro..inilah salah satu bakal yang sukar kita jumpa skrang ni..bleh open shop bodykit ni..tggl cari crew2 fiber jak lagi..nice design bro Smile

    haha.. bagus juga kalu betul dapat buat kerja yang sa suka.. tapi di mana mau cari crew2 fiber ni a? hmmm... Suspect

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/12/2018, 6:13 pm