SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    nak pasang sound...tapi tak tahu mana satu jenama yang nak digunakan....arrrrr....

    Share
    avatar
    eddy_3887
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 30
    location : Papar sabah
    Tag ID: : SFC 09292
    Points : 6461
    Reputation : 1
    Number of posts : 44
    26022010

    http://i38.servimg.com/u/f3 nak pasang sound...tapi tak tahu mana satu jenama yang nak digunakan....arrrrr....

    Post by eddy_3887

    ~lecehnye,banyak sangat jenama nak servay....
    ~tak tau pun mana satu yg power....
    ~aaaarrrrrrrrrrrr.......
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 26/2/2010, 12:21 pm by cpunk_69

    P/S : D TAMPAT MU OK KA?
    TIADA PENCURIK?
    KARAN KO PASANG SOUND..
    KANA CURIK BARANG2 MU..
    MENANGIS TAK BERLAGU KAU geng...
    SOUND SYSTEM BUKAN MURAH geng..
    KALU YG BESA2 JA PUN,MAKN DUIT 1K JUA TU
    avatar

    Post on 26/2/2010, 1:57 pm by finalazy84

    mo main pa macam 2 bro?brand ni ikut slera masing2.klo SQ lgi la.macam beli mee segera la.ada ckp brand maggie sdap.ada yg ibumee, mee sedap...kena rsa dlu bru tau.hehe bgus p dngar2 dlu sound kwn2 bru bleh buat kputusan.
    avatar

    Post on 28/2/2010, 5:24 pm by eddy_3887

    cpunk69~bro,tak tau pula aku tmpat aku selamat ke tak...tapi selama aku d sana,blum penah ada apa2 kes lgi....tapi klau aku parking kat tmpat lain,tak tau la pula klau selamat ke tak..wakakakaka.....

    finalazy84~hmmmmm,klau nak dngar sound member...rata2nye guna autotek....best juga tapi,gua still nak mintak pndapat member lain dlu....
    avatar

    Post on 2/3/2010, 10:01 am by zeus245

    autotek,,,, hmmm... apa lagi jenama yng bro pernah survey kata kawasan bro? main sound system ne semuanya experiment, kat forum ne pun ada memberi beberapa idea yng bagus, just cek the forum then you ask hehehe... pa jenis lagu bro suka dengar / selalu mainkan dlm kereta? buget? ruang yng hendak dikorbankan? berapa biji subwoofer/amp?
    avatar

    Post on 3/3/2010, 6:08 am by finalazy84

    hehe...bunyi ni sngat subjective bro...susa mo explen dngan perkataan...peminat autotek confirm ckp ni bgus.nanti prokick fan confirm ckp dorg nya bgus... lgi satu, mo psang sound macam mna 2 aah?SPL,SQ,SQL?
    avatar

    Post on 5/3/2010, 5:00 pm by kgboyz19

    aku tiada nak komplain byk la...asalkan ko suka n hepi..ko pasang jak la i2 bajet 2010..hehehhe klu nak dkategori kan byk btl brand ni ssh nak ckp mn paling cun..biasanya tempat aku ni famous COUCAR la N JBL la
    avatar

    Post on 6/3/2010, 1:07 pm by ckmoy007

    tengok macam bro mau main SPL, beritau jugalah budget kamu supaya semua org boleh bagi idea. kalau budget rendah, biasanya main brand malaysia la, macam coucar, ameron, prokick, mohawk, adam digital dan lain2. budget medium main entry level punya Kicker, Rockford Fosgate, MTX, JBL, Lightning Audio dan lain2.
    avatar

    Post on 4/5/2010, 4:23 pm by FAREL

    AH....sy taw awak x pya pning2 ya bro senang ja 2 awak angkt adams jak taw mtx audio 2 jak yg ok bagi aku..........

    Post on 29/7/2010, 5:09 pm by Team Prokick-j

    siapa cakap prokick brand mly.prokick buatan korea,bukan mly.u know?
    avatar

    Post on 16/8/2010, 3:34 am by swordfishxox

    senang citer... bajet bwh seribu pun leh pakai...
    aku dh cuba,...

    HU cap ayam : RM 300
    Speaker 2 bijik blakang Lublood : RM 150
    Amp + Wiring + Woofer Ice 12 inci : RM 520
    Total : RM 970... kan bwh seribu, aku dh ckp... kalu tmbh pre amp cecah 1k jugak la...
    avatar

    Post on 26/8/2010, 11:27 am by under18crew

    smua brand ada klbihan n klemahan masing2..bgntung lh pada bajet..bajet bnyk men brand yg kaw2 lh trus..jgn alang2..bajet rndah,men brand cmpur2 pn ok jga jnji wiring set utamakn yg bgs pnya.setting yg baik punya..hahahaha...
    avatar

    Post on 27/8/2010, 10:56 pm by hustle

    prokick brnd msia? Hehe...
    Dlu korea p skg da byk sgt brg audio bt kt msia @ china..
    Jd otai under18, pa la brnd bgs?
    avatar

    Post on 27/8/2010, 11:26 pm by archie

    sy cadangkan lau bajet rendah..men rendah2 dulu..dgr sndri2 dlm kreta..jan kasi show..mohawk yg hitam tu pn ok jua..12inch 2biji ko men..amp monoblock la..mid 4biji 2way punya..x smpai seribu..biar low branded jnji ada bunyi..
    avatar

    Post on 28/8/2010, 3:41 pm by hustle

    lw mw plng bajet g, cr amp 5hnl nexvox, amik wfr soundstndrd, amik mid mix, jd sdh tu...
    ada sdh kin sdp tlng tem rnd2 kg...
    avatar

    Post on 30/8/2010, 12:16 am by taktahu

    hustle.... nda ko rindu adam ka? huhuhuhu Laughing
    avatar

    Post on 5/9/2010, 7:07 pm by hustle

    hehehe...
    nda sdh aku rindu konco...
    g pn lw rndu, xda can mw gna, da bdk bwh umur 18 thn tu culik...
    hahahaha....
    aku rindu TDO4L & MICROTECH da skg...
    hehehe...

    Post on 20/5/2011, 3:16 pm by rison omgg

    Helo bro swordfishxox
    Apa brand amps, woofer yg berharaga RM520?? Kedai mna kau beli itu barang2??
    gua pun nak pasang sound

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/7/2018, 6:27 pm