SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    SISTEM KESELAMATAN KERETA (ALARM SYSTEM) KELUARAN TAKASHIMAYA..

    Share
    avatar
    scrypto
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 34
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 03719
    Points : 7643
    Reputation : 0
    Number of posts : 385
    01112010

    https://i.servimg.com/u/f3 SISTEM KESELAMATAN KERETA (ALARM SYSTEM) KELUARAN TAKASHIMAYA..

    Post by scrypto

    SIAPA YANG SUDAH PAKAI SISTEM KESELAMATAN KERETA KELUARAN TAKASHIMAYA? ADA SEDIKIT INFORMASI UNTUK ANDA PERTIMBANGKAN.. SILA LAPOR DIRI...
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 1/11/2010, 1:42 pm by Kornurts

    Informasi ingin diketahui.

    saya melapor diri..hihihi..
    avatar

    Post on 1/11/2010, 2:00 pm by sidi@hacker

    mesti mahAL NI HUHUHUHUHUH
    avatar

    Post on 1/11/2010, 2:17 pm by Kornurts

    Rm1+++ bro..main ccm ja tiap bln rm66x 3thun..bkin sakit hati btl...
    avatar

    Post on 3/11/2010, 4:18 am by scrypto

    2 ribu lebih tu geng kekekeke... tp siapa yg suda pasang, kamurang rasa puas ati suda ka? betul2 selamat suda ka kereta kamu? walaupun dorg explain mcm2 sama kamu, buka itu, buka ini, pastu dorg kasi yakin kamu tu enjin tidak buli start langsung kan.. tp sebenarnya kamu silap. ada 1 cara yang senang mo start tu enjin walaupun kamu pakai tu sistem.. senang2 ja kena start kreta kamu tu.. perlu 1 wayar ja, selesai tu kreta...
    avatar

    Post on 3/11/2010, 6:46 am by Kornurts

    haa bro...macam mna mo ksi slesai pkai 1 wyar sja tu?boleh bgtau??ada cara ko mo ksi blik nih benda sama dorg?
    avatar

    Post on 3/11/2010, 7:55 am by scrypto

    ...


    Last edited by scrypto on 11/11/2010, 2:36 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 3/11/2010, 12:57 pm by im

    mahal yg tdk berbaloi klu macam tu sistemnya...bgs beli aksesori lain klu gitu...

    Post on 3/11/2010, 10:51 pm by ivan jay

    hahaha paling snang pasaNg n then 1st month ja byar pastu off hp supaya dorg xleh kol kta hahahaha....siapa jga sguP byar rm66 sebln kan pastu lewat 1 hari denda rm10...kalaw lewat semMgu....?renUng2 kaN hahaha.....
    avatar

    Post on 4/11/2010, 2:27 am by Mazlan85

    ini securoty system mmg klu kita nmpak mmg canggih,tapi paling saya meluat owh!!!!!!!!!!!
    avatar

    Post on 4/11/2010, 4:13 am by scrypto

    untuk sistem keselamatan ni, 1 hari lewat pembayaran dikenakan caj sebanyak RM25.00 sehari

    Pastu kalau tidak bayar, ada la tu technician atau org2 diorang yang sembunyi2 p mengintip kreta
    org yang ada masalah bayaran tu. macam "ALONG" ja dorg punya cara ni..
    avatar

    Post on 4/11/2010, 4:15 am by sidi@hacker

    ala beli saja alarm cakap japan.......ok dah ...
    avatar

    Post on 4/11/2010, 5:33 pm by Kornurts

    scrypto wrote:untuk sistem keselamatan ni, 1 hari lewat pembayaran dikenakan caj sebanyak RM25.00 sehari

    Pastu kalau tidak bayar, ada la tu technician atau org2 diorang yang sembunyi2 p mengintip kreta
    org yang ada masalah bayaran tu. macam "ALONG" ja dorg punya cara ni..

    hah!..mmg bkin panas ni klu bgni..pngguna spttnya ada hak utk utk kmbalikan benda nih..time dorg btg ckp lain pjuk sna sni utk psang bnda ni..lpas tu dr ofis yg call.,lain crita pla..bah klu nda dpt byr apa boleh bt la..mna dorg boleh pksa kn..siapa sruh pksa2 org bli tu brg..
    avatar

    Post on 4/11/2010, 6:13 pm by aLFFiaN

    semua alarm ada kelemahan dia... kalau tidak mahu kereta kena curi ... lepas pulang kerja , cabut RIM 4 biji masuk rumah... jangan lupa angkut sekali bateri ... confirm pencuri binggung mahu tapau kereta kamu.. ha ha ha

    apa2hal sedikit rasa kurang senang kepada penjual alarm jenis ini, dorang intip mangsa dari jauh lagi.. sekali parking belum sempat tutup engine kereta sudah ketuk tingkap... fulamak... kalah2 ah long.. kalau kita tolak bulat2 dorang punya produk , habislah dicabar maruah kita.. itu yg bikin panas tu... jadi kita kena tenang , jangan mudah gelabah bila dorang buat marketing . kita dengar dulu dalam 5 minit-7 minit produk dorang ni (kesian tu dorangpun mahu cari makan)..tapi kalau langsung tidak berniat jangan lebih 10 minit dengar ceramah kerana masa itu kita sudah mula syok dengar dorang punya cerita. salesman alarm ni bukan calang2 , taiko2 dorang kursus dari japan punya.. memang power kalah jurujual produk ubat-ubatan..

    kalu tips mahu terlepas, jika terasa kita sudah mula terperangkap dengan kata2 dorang.... ingat ja ayat ni , mana2 alarm pun mesti ada kelemahan ... cuba tanya dorang macam mana mahu start kereta secara manual kalau card atau pun sistem alarm tu rosak... memang dorang bagi tahu punya... tandanya alarm tu ada kelemahan juga, sama dengan alarm yg lain.. he he he..

    avatar

    Post on 4/11/2010, 9:14 pm by black_v

    WAKENABEB!!!
    Aku br jak hbs bayar menatang tu..itupun biniku bising2 di pej.dorang (kes lewat byr sehari..)
    Betul cakap taiko (Mr.aLFFiaN).Dorang intip dulu..Aku dulu kena 'kejar' dari Sabindo sampai Pengalat huhu..Entah la..mmg jenis aku malas mo cakap banyak hehe..Pasang jak la..
    So far (so good) ok juga la..Apa2pun kalau hilang,tetap hilang juga la kn..apa boleh buat..
    avatar

    Post on 4/11/2010, 11:36 pm by im

    sampai begitu pulak...main intip2, main kejar2...macam permainan budak2 jak...
    avatar

    Post on 5/11/2010, 3:13 pm by Kornurts

    black_v wrote:WAKENABEB!!!
    Aku br jak hbs bayar menatang tu..itupun biniku bising2 di pej.dorang (kes lewat byr sehari..)
    Betul cakap taiko (Mr.aLFFiaN).Dorang intip dulu..Aku dulu kena 'kejar' dari Sabindo sampai Pengalat huhu..Entah la..mmg jenis aku malas mo cakap banyak hehe..Pasang jak la..
    So far (so good) ok juga la..Apa2pun kalau hilang,tetap hilang juga la kn..apa boleh buat..


    nah sama la kita tuh bro..aku pn kena..tekanan btul aku skg ni..
    avatar

    Post on 5/11/2010, 3:14 pm by Kornurts

    im wrote:sampai begitu pulak...main intip2, main kejar2...macam permainan budak2 jak...

    hah!!!bgtu la tu bro im..macam bdak2 sja tuh..bkin panas...
    avatar

    Post on 5/11/2010, 5:08 pm by the BLitz

    kmu crta pasal alarm..ok aku ada masalah alarm di sini..
    kereta aku bila lock time ujan central alarm aku tidak berfungsi tpi sound alarm tetap bunyi..central lock x berfungsi..apa masalah tu ar..
    tpi lepas ujan ok pula macam besa..hehe..pelik jga..jdi otai2..ctaw aku apa masalah tu..hehe
    avatar

    Post on 5/11/2010, 6:47 pm by im

    Kornurts wrote:
    im wrote:sampai begitu pulak...main intip2, main kejar2...macam permainan budak2 jak...

    hah!!!bgtu la tu bro im..macam bdak2 sja tuh..bkin panas...
    klu diorg dtg dgn kita pastu kita usir, mau lari ka jgk diorg tu???
    avatar

    Post on 7/11/2010, 2:08 pm by AIRpulse

    ui..bahaya juga alarm jenama ni..

    sampai main kejar kejar lagi..

    kelemahan tu boleh dimanipulasi dengan mudah..syaratnya kena buka bonet enjin..kalau mau buat dari bawah enjin entah dapat ka tidak hehe..

    konorts , napa kau panas geng dengan system alarm ni? kan bagus ni? saya pakai alarm biasa ja, tak mampu mau pakai proximity card alarm ni
    avatar

    Post on 7/11/2010, 2:09 pm by AIRpulse

    the BLitz wrote:kmu crta pasal alarm..ok aku ada masalah alarm di sini..
    kereta aku bila lock time ujan central alarm aku tidak berfungsi tpi sound alarm tetap bunyi..central lock x berfungsi..apa masalah tu ar..
    tpi lepas ujan ok pula macam besa..hehe..pelik jga..jdi otai2..ctaw aku apa masalah tu..hehe

    hum..jgn2 wire kena air barangkali? (pendapat saya saja, serbab jadi masa hujan).. kalau time cuci kereta???
    avatar

    Post on 7/11/2010, 4:18 pm by Kornurts

    AIRpulse wrote:ui..bahaya juga alarm jenama ni..

    sampai main kejar kejar lagi..

    kelemahan tu boleh dimanipulasi dengan mudah..syaratnya kena buka bonet enjin..kalau mau buat dari bawah enjin entah dapat ka tidak hehe..

    konorts , napa kau panas geng dengan system alarm ni? kan bagus ni? saya pakai alarm biasa ja, tak mampu mau pakai proximity card alarm ni


    mmg sy panas bro..itu org yg jual hr tuh dia blg x kena apa2 tindakan klu lewat byr atau boleh tggu lepas sy krja bru byr..kn sy msh stdy lg..lpas 24jam dr ofis dorg call bgtau la itu ini klu lewat byr la apa la..ini yg bkin sy tekanan ni..kna tipu bulat2...klu sy jahat,snang ja bha mo cari dua agen pnjual tuh...muka pn sda cam,kreta pn tau sda,tggl TAKE ACTION SAJA......bila2 masa dan dimana jua..hahahaha...
    avatar

    Post on 7/11/2010, 4:24 pm by AIRpulse

    Kornurts wrote:
    AIRpulse wrote:ui..bahaya juga alarm jenama ni..

    sampai main kejar kejar lagi..

    kelemahan tu boleh dimanipulasi dengan mudah..syaratnya kena buka bonet enjin..kalau mau buat dari bawah enjin entah dapat ka tidak hehe..

    konorts , napa kau panas geng dengan system alarm ni? kan bagus ni? saya pakai alarm biasa ja, tak mampu mau pakai proximity card alarm ni


    mmg sy panas bro..itu org yg jual hr tuh dia blg x kena apa2 tindakan klu lewat byr atau boleh tggu lepas sy krja bru byr..kn sy msh stdy lg..lpas 24jam dr ofis dorg call bgtau la itu ini klu lewat byr la apa la..ini yg bkin sy tekanan ni..kna tipu bulat2...klu sy jahat,snang ja bha mo cari dua agen pnjual tuh...muka pn sda cam,kreta pn tau sda,tggl TAKE ACTION SAJA......bila2 masa dan dimana jua..hahahaha...

    taktimk dorang tu, tapi memandangkan tiada hitam putih apa yg dorang cakap, memang boleh tahan hati saja lah..

    jgn take action macam filem hindi ahh..hehehe..ikut saluran betul
    avatar

    Post on 7/11/2010, 4:30 pm by Kornurts

    hehehehe...apa boleh bt la bro...nasi sda jd bubur,,jd kita makan saja la..rilek bro..nda jg smpi ke thap filem hindi tu..hahahah

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/12/2018, 7:14 pm