SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ACCESSORIES & D.I.Y 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23062010
halo2 n salam sumer...helpp..hehe...aten cari spoiler viva...standard pon jalan da...janji kete shayer tak botak suda....huhuhu...bajet max 150 (jimat takpe asal gempak)..plus i know kat sabah banyak barang mura2...huhuhu...sini harapan nak dapat harga camtu..or ade ker? lau ade tu halo2 boleh tak? sakit mata la botakk..hihihi... malu

by aten - Comments: 3 - Views: 2293
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01112010
SIAPA YANG SUDAH PAKAI SISTEM KESELAMATAN KERETA KELUARAN TAKASHIMAYA? ADA SEDIKIT INFORMASI UNTUK ANDA PERTIMBANGKAN.. SILA LAPOR DIRI...

by scrypto - Comments: 194 - Views: 10206
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02042012
Ada sepa2 tau cara2 mau kasi ilang tu kesan TAR/Bitumen yg melekat pada body n sport rim kereta? ada sya try stain remover..tapi nda bagus cos dia hakis tu clear coating,pakai sabun n berus pula kasi scratch jak body kereta...mesti mau buang jua tu cos kalau nda buang,lama2 tempat yg ada tar tu boleh berkarat.

#tar/bitumen=yang warna hitam utk kasi buat jalan raya.

by bebiri - Comments: 3 - Views: 5960
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11052013

Cara wiring atau pemasangan
Bagaimana cara nak pasang? plug n play ke? tp ada wayar nak kena sabung. wayar2 tuh nak sambung kat mane?

by jezzboyz - Comments: 1 - Views: 1424
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29072013
Nak tanya ....kalao bagi anda untuk pilih tayar...jenama tayar mana yg anda akan pilih dari aspek kestabilan, keselamatan , jangka hayat, bunyi tayar masa highspeed, keselesaan masa memandu perjalanan jauh. Terutamanya bagi kereta mewah macam Honda Accord, Civic, Toyota Camry, Altis, Nissan Teana, Mercedes C, E Class, BMW 3 Series, Lexus LS or Mazda 6

Sila bagi sebab2 memilih .

by hutantropika383 - Comments: 5 - Views: 2218
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16072013
I sudah buat keputusan untuk tukar yg baru. Siapa boleh bagi tau i tayar mana yg bagus dlm pasaran?
Siapa pernah dengar Michelin Primacy 3ST?  Feedback bagus x? Ramai kawan i pakai..entah bagus x? Entah sesuai x untuk Toyota Corrola Altis 17"rim ? Sila bagi komen ya!

by sunflo0303 - Comments: 6 - Views: 973
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
28062013
Salam sioloon.mau tnya apa tahu mcmmna nak adjust.setelah sya psg hid.ksian org kt dpn.

by ako_swifter - Comments: 0 - Views: 699
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
18062013
ada sesiapa pengalam pakai barang ni ka?
sy bru beli tgh pakai..hehe..masyuk jga dia pnya colour

by ako_swifter - Comments: 0 - Views: 246
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16032009
Aku da persoalan ni...
boleh ka keta SAGA BLM guna Air Power Plus??? @ ada ka sua SIOLOONER di cne da pasang barang ni kat SAGA BLM... help


by ramzee - Comments: 23 - Views: 4582
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
14112008
Blh taw siapa yang penah try DIY voltage stabilizer ni? pasal sa byk tgk yg jual di kedai2 ni mahal2 suma...

sa ada search at google,ada juga yang penah DIY ni..pakai capasitor saja wit different value uF..and the result sama juga wit VS yang commercial punya..

jadi siapa yg penah try2 buat ni..minta2 lar kongsi idea ar Very Happy

by CrazyChild - Comments: 51 - Views: 10102
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10042013
Hi semua, saya member baru di ruang Sioloon, sa pun tdak pasti betul ka tempat sa post ni.
sa pun baru dalam bidang krita2 ni,
sa ingin meminta pendapat atau tips2 yg boleh membantu saya untuk menyiapkan restoration Ta22 74 ni.

terutamanya bahagian interior, tidak teruk sangat, cuma banyak yg hilang, jadi sa harap ada yg dapat membantu di mana boleh cari custom made punya interior.

panel dashbord


door leather panel kiri dan kanan

by nujhum - Comments: 0 - Views: 474
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11092012
salam dan selamat petang...

saya org baru disini salam ..mau tanya dengan otai-otai sioloon.sini..mana tempat area kk yang bagi servives baik punya dengan harga berpatutan untuk interior make up....termasuk cushion....pintu..dashboard...bumbung dan segalanya...termasuk aksesori sekali...ingatkan nak upgrade sekali sound system tapi biasa jak..guna mid speaker ja..tolongla..org baru nak kasi chantek kereta ni..dalam je la..kat luar belum ada budget..agak-agak..berapa yer kira bole siap semua..tengah baut budget...

by ijam78 - Comments: 1 - Views: 1262
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
04042013
Sesiapa tahu apa jenis dan brand yg bagus untuk proton exora tetapi harga bior lah berpatutan..

by hazmihassan - Comments: 1 - Views: 527
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07032013
Sya punya kancil mata bulat 660 manual ada problem alarm.central locking pun nda blh pakai.ada sya antar p pomen tapi macam diorang x berminat cos sya teda beli tu alarm d sana.tu hari sya sdh tukar tu relay(sebab sya pikir relay yg rusak)

siapa ada diagram wiring alarm (yg standard teda autostart),dan apa2 info yg sya perlu tau.btw gun central locking to macam ok jak.cuma d relay sya tu bunyi krek2 time sya activate alarm/driving/unlock pintu pakai tekan button(DIY dulu).Tenkiuuu. malu

by bebiri - Comments: 0 - Views: 2051
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02022013

How to ?
salam semua. sya nk tanya macam mana nk pasang meter rpm dalam kancil ? yg wiring tu macam mana pula ? kn ada 4 wire. 1 merah, 1 putih 1 hitam dan 1 hijau. kalau yg merah hitam putih tu sya tahu. tpi yg hijau tu ? mereka ckp perlu samung dkat negatif coil tu yg wire colour hitam ? sya dah cuba connect dkat hitam tu ? tpi tak dpt ? takda respon. harap kwn2 bleh bantu. d galakkan letak gambar supaya senang nk cari wire tu. sya confius ni. ghost

by warn1994 - Comments: 9 - Views: 5393
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
09012013
alo smua... kat tawau d mana blh pasang benda ni? berapa kosnya?

by st9034e - Comments: 2 - Views: 1696
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02052011

rosak =(
kepada otai2... bagaimanakah nk repair meter kancil belalang... yg digital tu... bila panas nyala... bila sejuk... sudah hilang milege nya.... waaaa... mau adjust dimana...plz

by smshahrir - Comments: 3 - Views: 3432
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
30012013
Salam warga Sioloon..

Sa mau tanya.. dimana mau skim disk brake di area KK..

Tq..

by Arif84 - Comments: 1 - Views: 418
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29012013
Hi salam kpd yg membca or terbaca or tedengar or terpandang or...apa2jelah

sya ni bru g dlm arena krta ni..so sya ada sedikt or segantang maslh yg hrus sya selasaikan..so klau blh lah seiklhas hati dri kmu yg ingin menolong.sya nak mntak tlng ni mna nak carik adjustable absober utk jazz area KK ni e.g nama2 kedai n area??g 1 yg dh pernah gna benda 2 ada apa2 komen ok or x blh lh share ur experiance..thx

by mrsaifulmohd - Comments: 11 - Views: 615
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
02082012
assalammuaikum
nak tanye pada yg pakar , aku ade seekor kancil 850 auto tengah masuk enjin move L6 auto jugak , dah 2 minggu xsiap2 (adoiyaiiii ..)
enjin xcuci pon cuma pindahkan je enjin tu masuk kancil.
yg muskilllll dan buat aku tak paham

adakah :-

1) wayering L6 kena modify bila masuk kancil
2) proses wayering akan ambil masa lama
3) weyering akan jadi rojak ..

fening dibuatnye... kete dah boleh start tapi wayering masah ada yg serabot ...
leh bagi tahu tak kondisi ini ..
t.kasih .... adehhhhhhhhhh

by kancil l6 - Comments: 7 - Views: 8968
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 16/12/2017, 10:26 am