SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Myvi MBQ active subwoofer

    Share
    avatar
    Geeko
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 58
    location : kk
    Points : 5477
    Reputation : 1
    Number of posts : 139
    08042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Myvi MBQ active subwoofer

    Post by Geeko

    Helo

    kawan2 sekalian,saya mau tanya beberapa function utk woofer saya baru beli ni..saya x brapa faham gia..huhu



    ni contoh gambar diagram MBQ woofer tu,

    saya mau tnya pa kegunaan

    1) phase switch
    2)Freq button
    3)Gain button

    utk pa ni? hahahah saya binggung lol..kereta saya Myvi..

    sama saya mau minta cadangan kalau saya mau tukar speaker di dashboard sama 2 speaker di pintu belakang tu..mau pakai brand apa?yg size dia ngam2..kalau ada yg tau cost beli+pasang pun bagus juga..

    thx for ur time..

    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 12/4/2011, 3:53 am by Leader

    rasanya (2) tu frequency cut untuk tahap getaran bunyi dalam bahasa melayu dia.
    contoh macam pilihan 50Hz / 75Hz on/off sub bass.

    (3) gain control button, maksud dia kelantangan system tu (volume control), kalau guna button ni cuma ada 2 pilihan sahaja sebagai contoh pilihan 36dB / 50dB on/off gain.

    no (1) tu aku tak pasti.

    active sub MBQAudio.com
    avatar

    Post on 12/4/2011, 6:02 am by finalazy84

    1. phase tu ialah kita terbalikkan resonance frequency yg dhasilkan oleh speaker tu.biasanya ini untuk supaya bunyi tu sub dpt masuk dngn cantik dngan bunyi mid.

    psal cadangan tukar speaker, budget brpa ni bro?nanti kena kasi cadangan yg ribu2 sakit owh....hehe player ada tukar?
    avatar

    Post on 12/4/2011, 1:11 pm by Geeko

    tq guys for replying!

    sebenarnya aku x faham pa kamu ckap..awkwakawkwak..nanti la aku try sendiri..x faham aku..lol
    tp tq sbb reply..aku cuba fahamkan..lol


    kasi cadangan utk budget "STUDENT" punya ! haha

    ada aku nampak dilelong..
    http://www.lelong.com.my/boschmann-4-component-speaker-japan-M091500463-2007-01-Sale-I.htm

    ni muat ka tu ah utk di dashboard tu?perluka pasang AMP?agak2 la brapa kos pasang ?

    kasi cadang kedai terus ah~ bleh saya p pasang sana

    saya kira mau slow2 tukar..

    player saya standard bro..sungguh lol..




    avatar

    Post on 12/4/2011, 2:05 pm by finalazy84

    bagus pegi survey d kdai trus la bro...d putatan macam bnyak kdai acc kereta. student punya budget? Suspect

    slalu org pegi 2020, fuji, yu classic.kdai lain tatau pula...pegi sna dn survey la.sbab kdang2 dorg ada promotion.mid speaker tdk perlu amp pn tdk apa.saiz speaker myvi tdk sure brpa bsar.tpi slalu bleh custom masuk pntu depan.
    avatar

    Post on 12/4/2011, 3:33 pm by Geeko

    oh ok bro.

    thx ! last question apa kejadian kalau aku cabut smua brg mbq tu,pastu implement dlm custom box?hahahaha
    since mbq tu tiada lubang angin..haha

    avatar

    Post on 18/4/2011, 4:55 am by Geeko

    mod,close topic ni.thx

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/7/2018, 6:39 pm