SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    INJECTOR SESUAI UNTUK BLOCK 850+HEAD L2 12V N/A

    Share

    mywi69
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : kk
    Points : 4196
    Reputation : 1
    Number of posts : 12
    02012012

    http://i38.servimg.com/u/f3 INJECTOR SESUAI UNTUK BLOCK 850+HEAD L2 12V N/A

    Post by mywi69

    Salam tahun baru kepada sumua, kepada yg pro dan berpengalaman tu boleh la bagi idea kamu orang sikit ja pun da cukup..... Bila guna injector L2 n/a minyak macam tak cukup.. sekarang guna injektor "....besar...." minyak pula kuat minum...... TQ
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 3/1/2012, 5:18 am by rayz yokai

    injector 1g warna hijau muda..

    Post on 3/1/2012, 4:57 pm by fred_tezz

    cuba cek balik...rasanya kalau setakat guna blok 850 tp N/A standard injector L2 tu memang boleh support.. teda guna jg pakai injector besar kalau setakat N/A bikin kering duit minyak tp x merasa itu "boost', hehe... rasanya bukan masalah injector standard tu.. nway tunggu otai2 lain bg respond.

    Post on 4/1/2012, 1:46 pm by mywi69

    Thank 4respon. rasanya macam teda silap kot. sebab sumua barabg wiring dan sensor 100% dari halfkat. ntah apa silap nya.. kering aku guna unjektor besar. tapi guna injektor besar enjin masi tak stabil masi gegar. Cada mau rebore masuk puston l2 risau pula klu lagi tdk stabil. Otai kancil help me........

    Post on 4/1/2012, 2:12 pm by mywi69

    siapa yg ada pengealaman tu silakan kongsi....... TQ otai

    Post on 4/1/2012, 4:52 pm by fred_tezz

    Bro Keba...tolong bg respond..hehe.. Smile

    Post on 5/1/2012, 3:06 am by mywi69

    Nak tanya lg klu ecu l2na, l2auto ngan l2t? Skrg syat guna wiring.auto. Tak tau plakat ada silap ke tidak.

    Post on 5/1/2012, 3:08 am by mywi69

    Ada beza karena?
    avatar

    Post on 6/1/2012, 9:32 am by keba

    utk mira, xde beza ecu auto ke manual..ad beza sikit bila ecu turbo n ecu na..
    tp kalau da pkai efi kit l2, spatotny xde prob mnyak xckup..injector L2 mampu support 1000cc bolt on turbo..try cek balik fuel system..

    mksud bro mnyak xcukup tu cmana? adakh semasa memecut? atau tgh laju?

    Post on 6/1/2012, 6:26 pm by mywi69

    time mula start enjin pastu trus gegar dan mati........ da guna injekto kepala ijau pun begitu jugak... sekarang guna 1.6 baru dapat jalan.... tapi minyak kuat pula... masih gegar sikit.... maksud fuel sistem tu dari ecu ka? or sensor2 yg ada? perlu guna fuelregulator edjus ker?
    avatar

    Post on 7/1/2012, 11:34 am by keba

    try cek fuel rail..ngan hos mnyak semua..fuel reg pn try cek..
    fuel system tu x tlibat ngan ecu..bila psg efi kit, current ke fuel pump hny pkai relay..

    Post on 11/1/2012, 5:26 pm by mywi69

    sekarang ni da fuel reg tomei tipe s, adjust 3.5.... injektr hijau (1.3 0R 1.5 NTAH) injin da ok la sikit lebih kurang... sebab hos minyak ada yg bocor dan pecah...... sekarang ni boleh tak kasi masuk safc 5 button,.. sebab dah teroder dan terbeli.... ada effect tak? apa fungsi safc ni klu da pasang di kancil ku..... thank bro keba
    avatar

    Post on 12/1/2012, 11:44 pm by keba

    3.5bar tu pkai fuel pump ape bro?
    safc ni super air flow converter..
    function utk control mnyak bdasarkn angin yg masuk ke enjin..
    macam mbazir kalau psg sb enjin x mod bnyk..
    pndapat sa, adjust regulator bg kuat lg..kunci smpai max fuel pump bleh support..

    Post on 14/1/2012, 8:31 am by mywi69

    rasanya pembaziran tu dari segi ape ye? sekrg guna piston 71mm, mod masih kureng ke bro? .... fuel pump tak tau pula.... macam l5....... tak pe ke bro klu adjust bagi kuat? cmana mau tau max fuel pump suport?
    avatar

    Post on 15/1/2012, 12:13 pm by ahmad_dhani

    pakai 1g punya sama unichip...
    avatar

    Post on 15/1/2012, 6:21 pm by keba

    mywi69 wrote:rasanya pembaziran tu dari segi ape ye? sekrg guna piston 71mm, mod masih kureng ke bro? .... fuel pump tak tau pula.... macam l5....... tak pe ke bro klu adjust bagi kuat? cmana mau tau max fuel pump suport?
    mbazir dari segi wang..huhu
    suda rebore ke? kalau pump L5, try set mnyak smpai 5bar bro..
    kalau x dpt jgk, kena pkai safc jgk sb cc suda jauh lbih besar dari asal..
    pump L5 set 5bar, injector pkai balik injector L2

    Post on 30/1/2012, 6:17 pm by mywi69

    sory bro....... set safc yg kat blakang tu 8 pin ada siapa tau ker (5 button) ? ada yang cakap sama ja ngan set L5,, ada yg cakat kasi terbalikn ja dari set L5...... yg ada di online set L5 jer.... thanks
    avatar

    Post on 1/2/2012, 6:23 pm by keba

    mywi69 wrote:sory bro....... set safc yg kat blakang tu 8 pin ada siapa tau ker (5 button) ? ada yang cakap sama ja ngan set L5,, ada yg cakat kasi terbalikn ja dari set L5...... yg ada di online set L5 jer.... thanks
    sama ja dgn L5 bro..
    set 3 atas, 2 bawah, 1 atas, 1 bawah, 1 atas..
    pstu yg car select tu kalau x silap no 8..x pun no 3..
    avatar

    Post on 8/5/2013, 5:15 am by jezzboyz

    owh ya.. nak mencelah sikit.. kenapa susah nak start bila waktu pagi2? 3 @4 kali start baru hidup enjin . itu pon hidup dengan enjin running bawah 500rpm. enjin getar2. dalam 5 saat lepas tuh rpm naik ke 1.2k dan turun mendadak 500 pula. selang 15 saat baru stabil naik 1.2k balik...
    avatar

    Post on 11/5/2013, 8:52 pm by keba

    jezzboyz wrote:owh ya.. nak mencelah sikit.. kenapa susah nak start bila waktu pagi2? 3 @4 kali start baru hidup enjin . itu pon hidup dengan enjin running bawah 500rpm. enjin getar2. dalam 5 saat lepas tuh rpm naik ke 1.2k dan turun mendadak 500 pula. selang 15 saat baru stabil naik 1.2k balik...
    karburator kahh? try cek lubang morning choke. bleh jgk try servis karburator.
    avatar

    Post on 12/5/2013, 7:34 am by jezzboyz

    bukan.. EFI l2.. kaburetor yang hari tuh xda chock. ape sebb enjin susah nak hidup waktu pagi2?? 3 4 kali start baru nak hidup. dah hidup pon xnak berdaum. slow pastu baru berdaum.. throtkle body rosak ke cam tuh?
    avatar

    Post on 12/5/2013, 3:54 pm by keba

    rasany TPS sensor problem kot. try cek dl.
    avatar

    Post on 13/5/2013, 4:39 am by newzair

    berapa kos kalau nak mod dari karburater ke injection,,850cc ?
    avatar

    Post on 13/5/2013, 10:28 am by jezzboyz

    keba wrote:rasany TPS sensor problem kot. try cek dl.

    TPS tuh men da erk?? boleh minta tunjuk gambar atau tempat ia berada??
    avatar

    Post on 15/5/2013, 11:41 pm by keba

    TPS = throttle position sensor. utk control idling enjin masa kereta baru start.

    TPS ni ad kat throttle body. x jmpa pic nk wat reference malu

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:26 pm