SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kelisa Bolt on Turbo

    Share

    Han's
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 28
    location : kota bharu
    Points : 4017
    Reputation : 1
    Number of posts : 5
    02012012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kelisa Bolt on Turbo

    Post by Han's

    salam dan selamat sejahtera semua...

    sy ingn brtya, apa brg nk bolt on turbo pd kelisa???blh x otai2 kat cnie listkan???
    br nk belajar bab ni...n apa beza bolt on turbo atu standrt kelisa???
    hrp otai2 kat cnie dpt bg cdngan dan pendapat....

    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 3/1/2012, 6:02 am by Nunau

    bro, alternatif lain, masuk supercharger, murah, ringkas dan lebih power sedikit dari standard..

    Post on 3/1/2012, 8:13 am by Han's

    ape brng y diperlukan selain turbo???
    blh otai listkan??? sy bdk br nk belajar....huhuhu

    Post on 4/1/2012, 10:32 am by kaphwanhh

    turbo.
    intercooler.
    fuel regulator(kalau mau pasang la) kalau tia mau pun takpe..
    kalau pasang ruel regulator kena tebuk fuel rail and paip tembaga extra balik ke tanki minyak.
    injektor.
    fuel pump.
    braided hos untuk supply minyak ke turbo dan return minyak ke crankcase.
    tebuk crankcase untuk return minyak.
    kalau ada management lagi bagus. boleh trim Air fuel.
    blow off.
    kalau boost tidak berapa tinggi macam 0.5bar injektor kelisa and fuel pump kelisa memadai sudah tu..

    Post on 4/1/2012, 11:24 pm by Han's

    kaphwanhh wrote:turbo.
    intercooler.
    fuel regulator(kalau mau pasang la) kalau tia mau pun takpe..
    kalau pasang ruel regulator kena tebuk fuel rail and paip tembaga extra balik ke tanki minyak.
    injektor.
    fuel pump.
    braided hos untuk supply minyak ke turbo dan return minyak ke crankcase.
    tebuk crankcase untuk return minyak.
    kalau ada management lagi bagus. boleh trim Air fuel.
    blow off.
    kalau boost tidak berapa tinggi macam 0.5bar injektor kelisa and fuel pump kelisa memadai sudah tu..

    thx otai,lengkap n detail...
    klu paiping exzos dulu gn extrator pd kereta standart,kena paiping blik x klu masuk turbo???sampai mana???

    Post on 5/1/2012, 12:28 pm by ivanchinjp

    any good workshop to intro for modify??

    Post on 5/1/2012, 8:01 pm by Han's

    x tahu lg mana..cuma bercadang nk buat....
    klu paiping exzos dulu gn extrator pd kereta standart,kena paiping blik x klu masuk turbo???sampai mana???
    avatar

    Post on 6/1/2012, 9:16 am by keba

    Han's wrote:x tahu lg mana..cuma bercadang nk buat....
    klu paiping exzos dulu gn extrator pd kereta standart,kena paiping blik x klu masuk turbo???sampai mana???
    hallu..kelate dk mano boh? kawe dk kb..bleh jupo kalu nk kawe cerito pasal kelisa bot ni..contact 0133706300 keba

    Post on 7/3/2012, 2:32 pm by Han's

    1 more thing...ape fungsi Air fan turbo jet twin fan???macam pelik jer...http://www.mudah.my/Air+fan+turbo+jet+twin+fan-13397181.htm..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:11 am