SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4A-GE

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9294
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    20122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 4A-GE

    Post by ProjectD

    kita crita2 ttg 4AGE dcni...sapa2 ada info kongsi2 lah bersama......thanx..
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 15/1/2010, 6:09 am by bod_supersperm

    ikankalui wrote:bod...apa suda injin ko pakai sikalang?
    masi sama juga..standart...
    aku mau tau bha tu sebab kami sekarang tengah renovate engine, member punya 4agze jadi 4agte...so, banyak la kedapatan perkara yang sebelum ni kami tidak tahu...tanya taiko2 la ni..hehe..
    progress kereta member tu ada dalam web RSMC, atau http://www.redsunmotorclub.com/activities-f38/blue-general-lee-updates-here-haitor-t309.htm#8240

    hehe..crown masih pakai 20v?hehe..dengar2 dah ada 4 buah kereta..
    avatar

    Post on 15/1/2010, 12:50 pm by jojo1234

    ada kemajuan nampak....
    avatar

    Post on 19/1/2010, 11:44 am by bod_supersperm

    kemajuan siapa bro jojo?hehe
    avatar

    Post on 1/2/2010, 5:20 am by jojo1234

    bod_supersperm wrote:kemajuan siapa bro jojo?hehe


    napa bro ko cari saya ka hehehehe
    avatar

    Post on 1/2/2010, 5:22 am by jojo1234

    bod_supersperm wrote:
    ikankalui wrote:bod...apa suda injin ko pakai sikalang?
    masi sama juga..standart...
    aku mau tau bha tu sebab kami sekarang tengah renovate engine, member punya 4agze jadi 4agte...so, banyak la kedapatan perkara yang sebelum ni kami tidak tahu...tanya taiko2 la ni..hehe..
    progress kereta member tu ada dalam web RSMC, atau http://www.redsunmotorclub.com/activities-f38/blue-general-lee-updates-here-haitor-t309.htm#8240

    hehe..crown masih pakai 20v?hehe..dengar2 dah ada 4 buah
    kereta..

    crown ni la ada kmajuan....4 da pakai 20v...mantapz
    avatar

    Post on 1/2/2010, 5:54 am by skachild

    m-hafiz ~ mana ko dpt pic d signature ko tu..??? red-top bah kn..? pasang 4 throttle lagi 2 ..??? mantap oohh..!!!!
    bukan black-top ka yg bleh pasang jak.???
    avatar

    Post on 1/2/2010, 7:01 am by bod_supersperm

    skachild wrote:m-hafiz ~ mana ko dpt pic d signature ko tu..??? red-top bah kn..? pasang 4 throttle lagi 2 ..??? mantap oohh..!!!!
    bukan black-top ka yg bleh pasang jak.???
    semua pun boleh pasang bha skachild...pakai weber pun boleh..hehe..dari usaha kita jak tu
    avatar

    Post on 1/2/2010, 9:55 am by bbr 193

    CROWN PAKAI 20V??... NDA BERAT KAH TU BADAN CROWN..........

    KLU 3SGT MUNGKIN LAH....

    TAPI KLU SUKA APA2 PUN boleh JADI...


    BOD..KO PAKAI 20V KAH SEKARANG...
    avatar

    Post on 1/2/2010, 11:03 am by bod_supersperm

    bbr 193 wrote:BOD..KO PAKAI 20V KAH SEKARANG...
    tidak lah..masih apa yang ko bagi dulu..huhu..
    macam mau ambik kereta lain bha ni..terasa mau lego..ada orang mau beli rm5k, berbaloi ka aku jual rm5?aku mau jual rm7k juga...huhu

    Post on 5/2/2010, 7:39 am by samross

    joeae wrote:kahwin head? macam susah tu..alang2 beli 4age pula sorok punya..ada jual tapi mahal la

    mana mau cari racing cam 272 untuk 4age 16v ae86 pnya??
    avatar

    Post on 6/2/2010, 1:52 pm by bod_supersperm

    try di Mudah.com atau tamuground.. dalam drift.com pun try
    avatar

    Post on 11/3/2010, 8:07 pm by CaRiNa BoY

    na...mau bertanya sudah aku ni....4ag ni aku dengar antara engine NA y jimat makan minyak berbanding NA y lain bha kan?tapi aku rasa 4a aku ni kuat betl makan minyak tau...cuba dulu taiko2 anggar penggunaan minyk 4a ni. aku punya 4ag 16v tvis. ulang alik kk-kb mau dalam rm30 pulang balik..n kalau time jem ngan pakai ekon macam bikin takut meter minyak turun...huhuhu..komen dulu a...hehehe...ada cakap pakai sistem le kasi jimat minyak, pakai FPR la untuk seting lean atau rich...ish3..macam mau pakai viva jak aku..hahaha
    avatar

    Post on 12/3/2010, 7:16 am by bod_supersperm

    pakai la viva, lagi jimat..DVVT
    avatar

    Post on 12/3/2010, 5:12 pm by CaRiNa BoY

    bod_supersperm wrote:pakai la viva, lagi jimat..DVVT

    hahaha..kalau viva aku tarik sampai 120 lum tentu turun bar minyaknya....hehehe...bha kalau aku pakai FPR dapat ejas2 ka minyak tu?atau memang lumrah enjin aku ni pakai minyak macam tu?

    FPR macam d bawa ni le sumbat ka dalam kereta aku?

    avatar

    Post on 15/3/2010, 2:34 am by bod_supersperm

    punya kick..boleh tu...sumbat saja
    avatar

    Post on 30/3/2010, 2:50 pm by CaRiNa BoY

    bod_supersperm wrote:punya kick..boleh tu...sumbat saja

    hahaha..mekanik aku cakap bole juga pasang tapi kalau FPR mahal o...mau2 rm300 kunun, 2nd dlm 2rts...tapi ada juga aku nampk kena jual rm160..xori atau memang turun sudah kali arganya...
    avatar

    Post on 30/3/2010, 2:57 pm by Skyz

    CaRiNa BoY wrote:
    bod_supersperm wrote:pakai la viva, lagi jimat..DVVT

    hahaha..kalau viva aku tarik sampai 120 lum tentu turun bar minyaknya....hehehe...bha kalau aku pakai FPR dapat ejas2 ka minyak tu?atau memang lumrah enjin aku ni pakai minyak macam tu?

    FPR macam d bawa ni le sumbat ka dalam kereta aku?

    bro slain jimat minyak apa lagi guna ni benda ni & apa nama full ni benda yg kamu tulis FPR pa fullnama dia tu ahh
    avatar

    Post on 30/3/2010, 3:07 pm by CaRiNa BoY

    Skyz wrote:
    CaRiNa BoY wrote:
    bod_supersperm wrote:pakai la viva, lagi jimat..DVVT

    hahaha..kalau viva aku tarik sampai 120 lum tentu turun bar minyaknya....hehehe...bha kalau aku pakai FPR dapat ejas2 ka minyak tu?atau memang lumrah enjin aku ni pakai minyak macam tu?

    FPR macam d bawa ni le sumbat ka dalam kereta aku?

    bro slain jimat minyak apa lagi guna ni benda ni & apa nama full ni benda yg kamu tulis FPR pa fullnama dia tu ahh

    aku dengar untuk adjust minyak, samaada mau rich ka, atau lean jak ka minyk. kita mun bole pantau jumlah minyak y masuk pasal ada meter d FPR tu. nama penuhnya fuel pressure regulator. aku tgk ada juga 4ag pakai, tapi mungkin untuk performance, set g rich, jadi xbayk minyak return g tangki minyk. kali la pasal mekanik aku y bgtau..hahahaha...kalau salah tgu penerangan dari y pakar..byk pakar 4ag ni d sini..hahaha
    avatar

    Post on 30/3/2010, 3:24 pm by m_hafiz

    skachild wrote:m-hafiz ~ mana ko dpt pic d signature ko tu..??? red-top bah kn..? pasang 4 throttle lagi 2 ..??? mantap oohh..!!!!
    bukan black-top ka yg bleh pasang jak.???

    oooo yg itu kah bro)aku search2 ja kat yahoo laman web 4ag enjin,aku pun tidak save lak laman webnya...Gmbrnya ja lr,mmg beliurrrr lr tengokkk tengangga2 ja ...

    avatar

    Post on 31/3/2010, 7:24 am by CaRiNa BoY

    m_hafiz wrote:
    skachild wrote:m-hafiz ~ mana ko dpt pic d signature ko tu..??? red-top bah kn..? pasang 4 throttle lagi 2 ..??? mantap oohh..!!!!
    bukan black-top ka yg bleh pasang jak.???

    oooo yg itu kah bro)aku search2 ja kat yahoo laman web 4ag enjin,aku pun tidak save lak laman webnya...Gmbrnya ja lr,mmg beliurrrr lr tengokkk tengangga2 ja ...


    aik..oil filter pun d luar sudah..senag tukar time service...hahaha
    avatar

    Post on 31/3/2010, 11:00 am by bbr 193

    [quote="CaRiNa BoY"]na...mau bertanya sudah aku ni....4ag ni aku dengar antara engine NA y jimat makan minyak berbanding NA y lain bha kan?tapi aku rasa 4a aku ni kuat betl makan minyak tau...cuba dulu taiko2 anggar penggunaan minyk 4a ni. aku punya 4ag 16v tvis. ulang alik kk-kb mau dalam rm30 pulang balik..n kalau time jem ngan pakai ekon macam bikin takut meter minyak turun...huhuhu..komen dulu a...hehehe...ada cakap pakai sistem le kasi jimat minyak, pakai FPR la untuk seting lean atau rich...ish3..macam mau pakai viva jak


    bro carina boy...nda payalah ko bikin injin 4ag ko tu...ko buat apa pun tetap kuat mkn minyak...sebab badan kereta carina ko berat...
    avatar

    Post on 31/3/2010, 4:35 pm by m_hafiz

    CaRiNa BoY wrote:
    m_hafiz wrote:
    skachild wrote:m-hafiz ~ mana ko dpt pic d signature ko tu..??? red-top bah kn..? pasang 4 throttle lagi 2 ..??? mantap oohh..!!!!
    bukan black-top ka yg bleh pasang jak.???

    oooo yg itu kah bro)aku search2 ja kat yahoo laman web 4ag enjin,aku pun tidak save lak laman webnya...Gmbrnya ja lr,mmg beliurrrr lr tengokkk tengangga2 ja ...


    aik..oil filter pun d luar sudah..senag tukar time service...hahaha

    eya tidak paya2 lagi,)

    Post on 31/3/2010, 6:33 pm by ProjectD

    mna jual tu extansion ar...?
    avatar

    Post on 31/3/2010, 9:13 pm by CaRiNa BoY

    [quote="bbr 193"]
    CaRiNa BoY wrote:na...mau bertanya sudah aku ni....4ag ni aku dengar antara engine NA y jimat makan minyak berbanding NA y lain bha kan?tapi aku rasa 4a aku ni kuat betl makan minyak tau...cuba dulu taiko2 anggar penggunaan minyk 4a ni. aku punya 4ag 16v tvis. ulang alik kk-kb mau dalam rm30 pulang balik..n kalau time jem ngan pakai ekon macam bikin takut meter minyak turun...huhuhu..komen dulu a...hehehe...ada cakap pakai sistem le kasi jimat minyak, pakai FPR la untuk seting lean atau rich...ish3..macam mau pakai viva jak


    bro carina boy...nda payalah ko bikin injin 4ag ko tu...ko buat apa pun tetap kuat mkn minyak...sebab badan kereta carina ko berat...

    ya kali kan..mau minta pakai tobo da ni..hahahaha

    Post on 1/4/2010, 2:57 pm by wan9089

    Salam Sume,,nk tumpng tnya,,kalau 4age 16v pkai gearbox blacktop gear6 boleh x??

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 12/12/2017, 3:52 am