SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    kancil to block 1000

    Share
    avatar
    Alaninside
    FRESHIE
    FRESHIE

    Points : 6707
    Reputation : 0
    Number of posts : 62
    19062008

    http://i38.servimg.com/u/f3 kancil to block 1000

    Post by Alaninside

    Saya ada 1 soalan. bolehke kancil enjin 660 masuk block 1000. block jenis apa tu yang 3 selinder? ngam2? ke. piston masuk jenis apa?

    mintak otai tlg jawab ye
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 19/6/2008, 7:08 am by Ben James

    ya..ngam..sya pun berminat jg ni..try2 main kancil la pula...
    avatar

    Post on 19/6/2008, 7:17 am by Alaninside

    sama la kita. nak main kancil N/A . skarang dah masuk piston kelisa. tp ingat nak pakai block 1000. tu yang tanya. block 660 ni nipis gak klu msk piston kelisa
    avatar

    Post on 19/6/2008, 7:37 am by pioneer_syntium

    boleh, plug and play ke piston ko tu Alaninside

    Post on 19/6/2008, 7:49 am by drakult

    apa kelebihan masuk blok 10000 ke engine 660/850??
    avatar

    Post on 19/6/2008, 8:30 am by pioneer_syntium

    drakult wrote:apa kelebihan masuk blok 10000 ke engine 660/850??

    blok sepuluh ribu? Shocked
    avatar

    Post on 19/6/2008, 8:45 am by Alaninside

    10,000cc? keta apa itu bro Shocked
    avatar

    Post on 19/6/2008, 8:46 am by Alaninside

    pioneer_syntium wrote:boleh, plug and play ke piston ko tu Alaninside

    block kelisa/kenari ngam ngn kancil ka bro? kena modi apa2 tak
    avatar

    Post on 19/6/2008, 8:48 am by pioneer_syntium

    Alaninside wrote:
    pioneer_syntium wrote:boleh, plug and play ke piston ko tu Alaninside

    block kelisa/kenari ngam ngn kancil ka bro? kena modi apa2 tak

    blok kelisa, tapi piston ko sblm masuk ke blok 660 ada buat apa2 ka?
    avatar

    Post on 19/6/2008, 8:53 am by Alaninside

    tak ada wat apa2 pon. rebo block saja. ngn metal gasket
    avatar

    Post on 19/6/2008, 8:57 am by pioneer_syntium

    bah... pakai saja blok kelisa tu, plug and play saja senang.

    Post on 19/6/2008, 9:03 am by LoLLiPoP

    pioneer_syntium wrote:bah... pakai saja blok kelisa tu, plug and play saja senang.

    klu piston nda kacau masuk blok std balik mana tahan tu lebih 7psi.. boost drop baliklah pi std... kena bikin sikti lah tu piston... pakai head L2 single cam... beza head L2 + Wiring dan head twincam 1000cc adalah rev cut... twin cam 1000 cut rev 6500 rpm... L2 besalah sampai 8, 9k rpm...
    avatar

    Post on 19/6/2008, 9:04 am by pioneer_syntium

    dia x pakai turbola pjayk.

    Post on 19/6/2008, 9:08 am by LoLLiPoP

    pioneer_syntium wrote:dia x pakai turbola pjayk.

    ooo.. tukarlah piston tu kalau mau hi compress... pakai iswara 1.3...

    Post on 19/6/2008, 9:09 am by LoLLiPoP

    Alaninside wrote:Saya ada 1 soalan. bolehke kancil enjin 660 masuk block 1000. block jenis apa tu yang 3 selinder? ngam2? ke. piston masuk jenis apa?

    mintak otai tlg jawab ye

    pioneer syntium dia ckp sini nda jelas jugak sbb org upgrade pi blok 1000 ni org yg dah men turbo.. ndada kenytaan men NA kat sini... ehhehehe
    avatar

    Post on 19/6/2008, 9:11 am by pioneer_syntium

    btl btl Laughing

    Post on 19/6/2008, 9:15 am by LoLLiPoP

    ko jugak otai bah pioneer... bila siap prujik baru ko tu? sory alaninside pinjam topik ko kejap.. hehehe
    avatar

    Post on 19/6/2008, 9:22 am by pioneer_syntium

    pjayk wrote:ko jugak otai bah pioneer... bila siap prujik baru ko tu? sory alaninside pinjam topik ko kejap.. hehehe

    cip pi KL Laughing, apa2pun ko tgk sajala di display car ku huhuhu.
    avatar

    Post on 19/6/2008, 9:37 am by Ben James

    sudah tukar piston pastu mau masuk blok 1000 cc lagi...alang2 tukar trus dengan enjin kelisa 1000cc...senang crita! hehehe
    avatar

    Post on 19/6/2008, 9:43 am by pioneer_syntium

    Ben James wrote:sudah tukar piston pastu mau masuk blok 1000 cc lagi...alang2 tukar trus dengan enjin kelisa 1000cc...senang crita! hehehe

    lawak gila ehh Laughing
    avatar

    Post on 19/6/2008, 10:23 am by Alaninside

    tuka enjin susah bah.. ingat mo block ngn piston ja 1.0.
    apa komen kowang bah. atau ada idea lain.piston 1.0 + block 1.0 masuk kancil standad 660 apa jadi?
    avatar

    Post on 19/6/2008, 10:24 am by Alaninside

    objektif nya mo pakai blok 1.0 ngam mo blok nipis sangat bah.
    avatar

    Post on 19/6/2008, 10:26 am by pioneer_syntium

    selalunya project mcm ni bdk2 kancil turbo bah, ko plak pakai NA ber project mcm ni, tapi apa2pun tepuk dada tanya selera.


    Last edited by pioneer_syntium on 19/6/2008, 11:11 am; edited 1 time in total

    Post on 19/6/2008, 11:08 am by drakult

    pioneer_syntium wrote:
    drakult wrote:apa kelebihan masuk blok 10000 ke engine 660/850??

    blok sepuluh ribu? Shocked

    1000 bah..sorry bang.. 8)
    avatar

    Post on 19/6/2008, 11:11 am by pioneer_syntium

    drakult wrote:
    pioneer_syntium wrote:
    drakult wrote:apa kelebihan masuk blok 10000 ke engine 660/850??

    blok sepuluh ribu? Shocked

    1000 bah..sorry bang.. 8)

    yabah, hehehehe.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 3:08 pm