SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L5 dengan L7 apa beza?

    Share
    avatar
    bod_supersperm
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 36
    location : kota kinabalu sabah
    Tag ID: : SFC 03551
    Points : 8987
    Reputation : 6
    Number of posts : 2276
    24032010

    http://i38.servimg.com/u/f3 L5 dengan L7 apa beza?

    Post by bod_supersperm

    mana lebih baik?apa komen?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/3/2010, 9:07 am by sherald

    org2 ckp L5 susa cri parts berbanding L7..
    avatar

    Post on 24/3/2010, 9:54 am by bod_supersperm

    sa ingat L5 susah, jadi L7 lagi susah.

    Post on 24/3/2010, 3:10 pm by rodexter

    sorie saya ni baru...if i got mistake please cover it...
    model twincam semua sama cuma besa code chasis...
    spare part memang susah...
    pengetahuan saya selama 3 tahun main kancil convert...
    avatar

    Post on 25/3/2010, 3:59 am by bod_supersperm

    tq bro...tq
    avatar

    Post on 25/3/2010, 4:29 am by sherald

    L7 macam enjin kelisa, L5 4 slinder..
    avatar

    Post on 26/3/2010, 5:20 pm by bod_supersperm

    dari segi part?mana palinh senang dapat part?

    Post on 26/3/2010, 5:45 pm by kelisa_hitachi

    l7 timing belt..l5 timing chain...
    klau dari ketahanan sdap pakai timing chain..but nak cari parts mmg impposible cket for l5..
    base pada stock ready made..

    Post on 29/3/2010, 12:16 pm by siputih

    imposible nak cari part L5???????

    selama saya pakai L5 twincam x masalah pun mau cari parts.dari top overhaul sampai general overhaul pun senang ja cari parts...mungkin pemikiran kamu ni terikut2 cakap org ...5 tahun dulu memang YA susah mau cari parts.
    avatar

    Post on 29/3/2010, 1:52 pm by mrbuja

    not imposible for me to find sparepart for L5....but L5 didnot have speciality like L2s engine coz L2s can be modified as extreme that u want...L5 is good for long distance but for pickup?no...L2s more better

    Post on 29/3/2010, 3:20 pm by siputih

    memang betul la L5 tak da pickup.. hahahaha..tp apasalahnya pancing boost sebelum tarik cluth...pakai turbo hybrid buntut kecil sikit..gerenti pickup pun power..ahahahahahaha.
    avatar

    Post on 8/4/2010, 5:54 pm by FuLLaH

    lgpun L5 bole mody hgga fullrace..coz kbyakan smnjung pny kancil drag pkai L5...hoho

    Post on 10/4/2010, 4:24 pm by siputih

    ya betul.....kebanyakan L5 yang saya nampak rpm boleh cecah 10000rpm malahan macam x cukup tu meter rpm kalau ada 15k rpm punya meter pun mungkin boleh sampai.
    avatar

    Post on 10/4/2010, 5:55 pm by pioneer_syntium

    rev RPM tinggi2 x guna kalau power band mati awal, enjin sdh lemas masih tarik sampai 10 dan 15k? hehehehe fikirkan la....
    avatar

    Post on 11/4/2010, 1:28 pm by Lockon

    boost tinggi2 pun smpi rpm tinggi x gna jg kn..stau aku skg ni suma kereta pwr2 more to horse pwr kn..l2 boleh nek tgi gila2,l5 aku rsa macam x boleh tgi gila2 macam tu..d sabah pun men 400m,men long jln cni bkn bgs sgt,lain la klu kita d us ka,men smpi 1mile hehe l5 long cantik

    Post on 11/4/2010, 3:26 pm by Eddie

    pioneer_syntium wrote:rev RPM tinggi2 x guna kalau power band mati awal, enjin sdh lemas masih tarik sampai 10 dan 15k? hehehehe fikirkan la....

    ya, ya..betul, betul...x guna jg klu rpm bleh trik smpi 10k @ 15k klu enjin sdh 'lemas'....katinggalan kita bos ku...hehehee...

    Post on 11/4/2010, 4:42 pm by siputih

    belum pernah saya dengar tinggi rpm pastu tiba2 lemas..lain la kalau tu driver memang sot dari gear 1 trus tukar p gear 4. memangla lemas tu enjin..adeiiiii .kalau rpm kau tinggi makna nya ni minyak tahap gaban la suda...kau kc ejas boost tinggi2 kalau rpm takat 5k ja tetap semput la. .

    Post on 11/4/2010, 4:49 pm by siputih

    Lockon wrote:boost tinggi2 pun smpi rpm tinggi x gna jg kn..stau aku skg ni suma kereta pwr2 more to horse pwr kn..l2 boleh nek tgi gila2,l5 aku rsa macam x boleh tgi gila2 macam tu..d sabah pun men 400m,men long jln cni bkn bgs sgt,lain la klu kita d us ka,men smpi 1mile hehe l5 long cantik




    kalau begitu bagus kc turun boost kan....supaya naik horse power..begitu ka maksud kau...saya rasa pasal tu starting kereta kau cuma dengar cakap2 kawan2 kau ja..kau x pernah pun drive enjin L5...kebanyakan org cakap begitula..tp bila test ternyata L5 ni pick up kuat juga. lain la kalau tu enjin kau suda korek abis..memang la KAW2
    avatar

    Post on 13/4/2010, 6:39 am by Lockon

    siputih wrote:
    Lockon wrote:boost tinggi2 pun smpi rpm tinggi x gna jg kn..stau aku skg ni suma kereta pwr2 more to horse pwr kn..l2 boleh nek tgi gila2,l5 aku rsa macam x boleh tgi gila2 macam tu..d sabah pun men 400m,men long jln cni bkn bgs sgt,lain la klu kita d us ka,men smpi 1mile hehe l5 long cantik




    kalau begitu bagus kc turun boost kan....supaya naik horse power..begitu ka maksud kau...saya rasa pasal tu starting kereta kau cuma dengar cakap2 kawan2 kau ja..kau x pernah pun drive enjin L5...kebanyakan org cakap begitula..tp bila test ternyata L5 ni pick up kuat juga. lain la kalau tu enjin kau suda korek abis..memang la KAW2

    hehe pembetulan..aku sda rasa l5(baru2 ni)..ternyata ckp ko mmg btul la bro..boost 0.8 kick btul pickup..rpm lbh 10k..mati..macam melekat jntg aku d kerusi tu..lain rsanya bro,mmg sdp..

    Post on 5/8/2010, 7:36 am by hajiku

    l5 yg kmu ckp ni...3 cylinder or 4 cylinder?
    avatar

    Post on 6/8/2010, 11:25 am by Lockon

    4 silinder..kick..ada 1 d kk..tobo hybrid,up ecu..cun2..pickup ada..hujung pun ada..tp yg penting,ecunya tu rare hehe

    Post on 8/8/2010, 8:19 pm by muzz

    lain enjen la bro..ambil je L7..hehehe..sng carik spart parts
    avatar

    Post on 26/7/2011, 4:17 pm by jezzboyz

    hurmm.. sory mencelah.. nak tanye.. enjin l7 nih boleh masukk kat body kancil ke? boleh mod masuk ke??? sori kala tersalah tanya...
    avatar

    Post on 26/7/2011, 6:22 pm by keba

    bleh masuk
    avatar

    Post on 27/7/2011, 4:51 am by adeqyana

    klu enjin L5 4 piston mmg la sedap,tp klu yg 3 piston macam mana???sedap or tak??macam d sabah ni ssh mau jumpa L5 4 piston..byk yg 3 piston jak..

    maaf,aku budak baru belajar..tolong tunjuk kn..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/10/2017, 7:29 am