SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Tukar enjin dan gearbox L2S

    Share

    anok_aye
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 30
    location : Krey
    Points : 5328
    Reputation : 1
    Number of posts : 4
    13052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Tukar enjin dan gearbox L2S

    Post by anok_aye

    salam n slamat sejahtera kawan2...
    nak tanya abg2 otai...aku pakai kancil 850,dan berniat nak tukar enjin L2s auto...hafkat tu member aku nak tolak murah2 jer..
    nak tanye abg2,
    1. Takpe ke tukar gearbox auto l2s ke gear box asal manual 850?
    2. ade kesan sampingan tak?
    3. dia punya kekuatan dan ketahan enjin l2s auto dan l2s manual sama ke apabila tukar gearbox 850?
    4. mana lebih baik enjin l2s auto dan l2s manual..
    5. Gearbox LSD auto dgn gearbox manual 850,yg mane lebih ok?

    maaf kalau ada salah dan silap...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/9/2011, 3:02 pm by kent1189

    adeqyana wrote:ya bro..aku guna external rpm jenama autogauge..dia xada selector d belakangnya bro..bkn yg macam rpm besar tu ada selector..aku punya xada..aku punya rpm kecil jak..

    [img] [/img]

    bro, aku ada juga pkai rpm autogauge kecil mcam dlm gambar ko tu, saja2 wat hiasan desbod..hehe mmg aku compare l5 meter dgn autogauge masa driving. kalu l5 dh rpm 3k, autogauge tu baru 2k saja.. p aku punya autogauge tu ada selector blakang, 4,6,8.. maybe ko x prasan sbb cover meter wana hitam tu.. cuba ko buka cover meter yg skali dgn stand tu, rasanya ada selector kt dlm tu.. sbb kalu kita dh sarungkan dgn cover hitam tu, mmg x nmpak suda..
    avatar

    Post on 20/9/2011, 3:21 pm by fuumin

    aku boost meter pun x mampu beli apa lg klu rpm meter utk hiasan dashboard hehe
    avatar

    Post on 20/9/2011, 4:13 pm by kent1189

    bukan beli semata2 utk hiasan bro, ada sejarah dia dulu.. desbod l5 aku beli dulu x da rpm, so aku beli external RPM autogauge cam gambar bro adeqyana tu.. time tu x tau lagi meter tu x leh pkai kt 3silinder.. then barula aku tukar meter L5 da RPM. so dh ada RPM meter L5, yg RPM keci satu tu biar ja la, sayang juga nk jual. skrg ada 2 la meter RPM kt kereta..hehe

    p/s: mcam out of topic suda kita nih...
    avatar

    Post on 21/9/2011, 4:51 am by fuumin

    owh gitu yah bro kent hehe..

    kta macam masi dlm topic jg sbb berkait dgn rpm gearbox

    Post on 16/7/2012, 11:11 am by Yum L2s

    gear box L2s 4wd leh lock ke..??

    aku pnya 4wd la..

    Post on 27/8/2012, 4:04 pm by Yum L2s

    aku ada gearbox 4x4 mira kat rmh...leh gna ke tu..??beampai je skrg dlm stor..ada sape2 nak aku let go..
    avatar

    Post on 29/8/2012, 2:56 am by keba

    Yum L2s wrote:aku ada gearbox 4x4 mira kat rmh...leh gna ke tu..??beampai je skrg dlm stor..ada sape2 nak aku let go..
    gbox 4wd skali ngan long shaft n axle blkg ke?

    Post on 31/8/2012, 9:10 am by Yum L2s

    x bro..gbox je...

    Post on 9/2/2013, 5:03 pm by joekar

    nk menyampuk sikit.
    sy br tukar dr auto ke manual..mslh ny bila blast lmpu check engine menyala dn engine jd semput..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 5:55 am