SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    boost meter..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6900
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    31032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 boost meter..

    Post by adeqyana

    [url= Uploaded with ImageShack.us] Uploaded with ImageShack.us[/url]

    betul ka hos pi boost meter d sambung pada gambar bulat hijau tu???

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 1/4/2011, 9:35 am by im

    kita tunggu respon daripada otai2 SFC dulu...
    avatar

    Post on 1/4/2011, 8:01 pm by keba

    macam2 pndapat ad ni adeqyana..kalosa, sa amek jak mana2 vacuum..
    pomen2 pn ckp sambg jak kat mana2 asalkn masa idle, 0.0bar
    avatar

    Post on 2/4/2011, 6:08 am by adeqyana

    ooo...macam tu ya keba..aku bkn apa keba, mana2 aku sambung pi tmpt vacuum,aku punya boost tetap 0.5 jak..itu aku pelik..padahal sblm aku tukar turbo,boost meter aku tunjuk 0.8 juga..xtau boost aku ka mmg 0.5 or boost meter aku yg rosak..
    avatar

    Post on 2/4/2011, 10:08 am by turboman

    gmbr xnmpk susa bg komen huhuhuhuhu
    avatar

    Post on 3/4/2011, 1:06 am by im

    turboman wrote:gmbr xnmpk susa bg komen huhuhuhuhu
    ada gambarnya cuma kena tunggu lambat sikit baru keluar...
    kena tengok internet jugak, laju ka tidak...
    Very Happy Very Happy
    avatar

    Post on 3/4/2011, 6:26 am by turboman

    intenet ni laju bro...tp pic tu aku tggu xda juga kuar2
    avatar

    Post on 3/4/2011, 6:31 am by fuumin

    guna browser lain bro
    aku guna google crome dpt nmpk tu pic
    firefox dan ie jg dpt nmpk
    avatar

    Post on 3/4/2011, 6:34 am by turboman

    aku pn guna gogle chrome juga ni
    avatar

    Post on 3/4/2011, 7:30 am by fuumin

    aik pelik jg tu bro
    ntah setel da ka problem bro adeqyana ni?
    avatar

    Post on 3/4/2011, 11:30 am by keba

    kalau sambg dgn boos meter laen cmana bos?? boost tetap 0.5 ka berubah?
    avatar

    Post on 3/4/2011, 12:56 pm by turboman

    sus nk terangkan ni pic xnmpk huhhuhu
    avatar

    Post on 6/4/2011, 5:13 pm by adeqyana

    fuumin : xsetel lagi la bro..tmbh pening aku dgn boost meter aku ni...

    keba : tetap xberubah la keba..mana2 aku sambung hos tu,boost tetap juga 0.5bar..

    turboman ; aik,macam mana leh jd macam tu bro???macam mana pula gbr xnampak tu ya???cuba pakai firefox bro..
    avatar

    Post on 6/4/2011, 6:04 pm by keba

    ermm..kalau cmtu, try g kdai2 mana yg ad boost gauge..
    amek hos, sambung d compressor turbo..
    kalau bacaan masih 0.5, da kompom 0.5

    Post on 6/4/2011, 9:05 pm by afe

    Kebiasaannya, bg engine turbo standard, manufacturer set boost 0.5-0.6bar...
    klu engine idling, jarum boost meter akan trun area vacuum (bawah bacaan 0) sb rpm xckup tggi utk turbo create pressure dlm intake manifold...

    biasanye hose disambung dkt intake manifold sb Manifold Absolute Pressure sensor (MAP sensor) utk ECU pn ambk bacaan kt ctu jgk...maybe pling accurate kt ctu la kot
    avatar

    Post on 7/4/2011, 7:22 am by fuumin

    apa macam da bro adeqyana?
    avatar

    Post on 7/4/2011, 8:34 am by keba

    utk enjin mira macam L5 n L2, boost std adalh 0.8~0.9bar..
    max boost utk torbo std mira 1.2bar

    Post on 7/4/2011, 9:07 am by rayz yokai

    bro adeqyana, boost meter kereta sa smbg p yg kena bulat warna hijau tu...buat smbg T.
    avatar

    Post on 11/4/2011, 2:20 pm by adeqyana

    ooo...macam tu ya kwn2..tima kasi..so mmg blh la tu kn sambung d bulatan hijau macam dlm gbr tu kn??? tima kasi semua..

    sori lama xmasuk forum..sibuk sukan bdk2 lagi..br jak abis...

    oo...macam tu ya brno rayz yokai,nnti aku cuba sambung d situ n tgok bacaan boost ku berapa..lama udah xtgok2 kereta aku tu..parking jak dah dekat 2 minggu..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 8:11 pm by keba

    nnt update bos...hehe
    avatar

    Post on 13/4/2011, 3:09 pm by adeqyana

    aku dah sambung keba..mmg tetap juga boost tu tunjuk 0.5..cuma bila enjin idup jarum bkn d 0, tp di -0.6..so bila aku tarik,jarum akn terpacak d no 0.5..klu enjin idle,jarum d -0.6..so klu macam tu berapa la boost aku tu keba??

    Post on 13/4/2011, 4:10 pm by afe

    boost kete bro 0.5 bar la..tu mmg dh d set manufacturer utk engine turbo standard..klu time engine idling bacaan tu jd negative sb dlm intake manifold tu dlm keadaan vacuum (turbo x create pressure lg)....

    try bro cabut itu vacuum hose yg pegi kt actuator n ttup hose tu...pstu try road test n then tgk brp bacaan boost meter ketika engine tu sempuk2...tu la max cut-off boost kete bro

    Post on 14/4/2011, 3:52 am by rayz yokai

    bro sa rsa ok da boost meter bro tu....mmg p 0.5 tu
    avatar

    Post on 14/4/2011, 11:41 am by adeqyana

    oooo...cm tu ya bro rayz yokai,rupanya boost aku masi lg std rupanya..aku fikir dah up boost aku sbb turbo aku dah tukar pi besar skit..aku pakai rhf3..rhb31 aku hari tu dah kong,itu aku tukar pi rhf3..so biar pun turbo dah tukar,boost ttetap std Ka??

    afe : ooo..macam tu ya bro...aku fikir boost std manufacturer 0.8..rupanya2 0.5 ya bro???aku dah pakai turbo rhf3,so boost std mmg tetap juga 0.5 ya bro biar pun dah tukar turbo???
    avatar

    Post on 14/4/2011, 8:43 pm by keba

    boost std 0.8 bos...bleh up lg boost tu..kasi naik 1.0..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/8/2017, 4:49 am