SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    boost meter..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6792
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    31032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 boost meter..

    Post by adeqyana

    [url= Uploaded with ImageShack.us] Uploaded with ImageShack.us[/url]

    betul ka hos pi boost meter d sambung pada gambar bulat hijau tu???

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 14/4/2011, 10:02 pm by afe

    sbenarnye boost tggi/rendah tu depend pada actuator wastegate tu..klu actuator tu berat (spring force dlm actuator) wastegate lmbat bka so tggi la boost...klu ringan wastegate cpat bka so rendah la boost...
    kdg2 klu btg actuator tu dh modify jd pendek skit @ kedudukanye xbtul @ diaphragm dlm actuator tu stuck pn blh menyebabkan actuator jd berat skit..so boost akan jd tggi skit drpd standard la

    Post on 15/4/2011, 3:32 am by rayz yokai

    ya bro wlaupun da tkr turbo n acutor nda kena kacau mmg std jg boost tu...lau mau kc nek boost pki lau tulang ikan lau mau save bajet...hehe
    avatar

    Post on 15/4/2011, 2:48 pm by adeqyana

    [img] [/img]

    aku punya batang actuator tu dh modify kasi bengkok skit..btg actuator aku tu bkn lurus lagi, tp di potong dan sambung balik..jd btg actuator tu jd bengkok macam dalam gambar tu..so sepatutnya boost aku mmg dah naik kn dari yg std..btl tak??

    tp yg menghairankan boost meter aku tetap juga tunjuk 0.5 bar jak..itu aku pelik tu..
    avatar

    Post on 15/4/2011, 3:30 pm by adeqyana

    [img] [/img]

    btg actuator aku dh modify kasi bengkok skit..

    Post on 15/4/2011, 7:25 pm by afe

    maybe jarak antara actuator ngan wastegate tu same jer sebelum n selepas dibengkok...
    cmni la bro...try bro lapik washer 3-5kping kt screw tapak actuator tu biar jauh skit jaraknye...sy dh test n boost naik dr 0.5 ke 1.3bar (depend pd bil washer)
    avatar

    Post on 16/4/2011, 6:48 am by fuumin

    adeqyana wrote:oooo...cm tu ya bro rayz yokai,rupanya boost aku masi lg std rupanya..aku fikir dah up boost aku sbb turbo aku dah tukar pi besar skit..aku pakai rhf3..rhb31 aku hari tu dah kong,itu aku tukar pi rhf3..so biar pun turbo dah tukar,boost ttetap std Ka??

    afe : ooo..macam tu ya bro...aku fikir boost std manufacturer 0.8..rupanya2 0.5 ya bro???aku dah pakai turbo rhf3,so boost std mmg tetap juga 0.5 ya bro biar pun dah tukar turbo???

    sori yah soalan lari topik skit
    bro tukar p rhf3 tu pnp sja ka?
    avatar

    Post on 16/4/2011, 8:45 am by adeqyana

    bro afe, screw tapak actuator kat mana ya??leh tunjuk gbr tak??maklum la aku ni bdk br belajar..byk lg xtau..blh bro afe tunjukkn gbr ka??
    avatar

    Post on 16/4/2011, 10:28 am by fuumin

    yah bro adeqyana ,up itu boost jgn d tunggu lama hehe

    Post on 16/4/2011, 6:21 pm by afe

    dh try upload pic tp xjd...hahahaa
    screw actuator yg ikat kt housing turbo tu la...ade 2 screw kan?? xclap sy kpala allen key
    bka screw tu lpas tu lapik washer...try lapik 2-3kping dulu then test boost...klu xpuas ati tmbah lg laaaa...hahahaaa
    avatar

    Post on 17/4/2011, 2:38 pm by adeqyana

    ooo...yg screw dua tu ka?? klu xsilap aku aku punya screw tu bkn allen key,tp screw x..maksudnya klu tmbh washer tu batang shaf tu makin jauh la ya??so batang tu jd keras n boost pun up juga la...macam tu ka bro afe???
    avatar

    Post on 17/4/2011, 2:39 pm by adeqyana

    risau juga mau kasi up boost aku ni bro fuumin sbb turbo aku dah macam kong..huhu

    Post on 17/4/2011, 2:53 pm by rayz yokai

    adeqyana wrote:[img] [/img]

    aku punya batang actuator tu dh modify kasi bengkok skit..btg actuator aku tu bkn lurus lagi, tp di potong dan sambung balik..jd btg actuator tu jd bengkok macam dalam gambar tu..so sepatutnya boost aku mmg dah naik kn dari yg std..btl tak??

    tp yg menghairankan boost meter aku tetap juga tunjuk 0.5 bar jak..itu aku pelik tu..

    bro stau sa kc bengkok btg actuator nda da pa2 kesan ma boost tu....btg actuator sa pn kena modify kc bengok jg...lau boost naik bla actuator tu kena kacau...tp plg bgs lau mau nek boost pki tulang ikan or boost controller...

    Post on 17/4/2011, 5:33 pm by afe

    yup adeqyana...cara pling murah utk naik boost...bli washer je singgit...hahahaaa
    sy dh try n trbukti menjadi...hahahaaa

    yg tlg ikan tu sy xpenah try lg cmne..tp klu boost controller yg murah punyer baik xyah la..sb boost xleh nk maintain

    skrg ni pn tgh cari manual boost controller yg btul2 blh pkai utk final year project degree sy...hihihiiii
    bajet dlm 2-3ratus...mhal skit pn xpela..nt duit ni leh claim blik ngan U..hahahaa

    Post on 18/4/2011, 3:38 am by rayz yokai

    bro afe tulang ikan ni pn senang ja mau pki utk kc up boost n murah...harga pn dlm rm1-2 gitu lau nda silap..
    avatar

    Post on 18/4/2011, 5:26 am by fuumin

    tapi klu xda boost meter mmg susa la mau kasi up boost kan hehe
    aku ni bkn sja boost meter cap ayam xda ,cap anak ayam pun xda wakakakaa

    Post on 18/4/2011, 7:50 am by rayz yokai

    bro klu teda boost meter mmg ssh lau mau kc up boost..
    avatar

    Post on 18/4/2011, 10:53 am by fuumin

    tu la bro x ku usik tu batang actuator tu hehe
    avatar

    Post on 18/4/2011, 12:23 pm by adeqyana

    afe : ooo..macam tu ya bro afe..tp keras la screw kat actuator tu..lain la klu macam afe punya actuator sbb screw pakai allen key..snang skit kot xkeras..klu pakai tulang2 ikan tu macam mana ya???ada gbr ka??

    rayz yokai : ooo..macam tu ya bro..fikir klu batang actuator tu dah d bengkok kn boost akn naik..rupanya xada kesan apa2 pun..hehe..bro rayz yokai,macam mana mau pakai tulang2 ikan tu ka??ada gbr ka???

    fuumin : xapa bro,plan2..kumpul bajet beli yg ori..jgn beli yg cap ayam..nnti bacaan boost xbtl..lg susah..hehe
    avatar

    Post on 18/4/2011, 1:00 pm by keba

    kalau pkai tulang ikan, kena sambung tulang ikan antara hos d actuator ngan vacum..
    nnt kena set la br p boost nk naik

    Post on 19/4/2011, 3:12 am by rayz yokai

    ya macam yg bro keba bgatu gitu la cara mau smbg tulang ikan...



    yg kena bulat merah tu contoh tulang ikan...mgkin nda brapa terang...
    blh cr d kdi yg besa jual aksesori akuarium...
    avatar

    Post on 19/4/2011, 5:04 am by adeqyana

    rayz yokai : thnks bro..macam tu ya..tp mau kna org pandai sambung ni kn..nnti lain2 pula jadinya..nnti boost jd lain blk..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:04 am by keba

    elok g psg kat kdai dl..nnt tgk cmana diorg set..
    pastu bleh la test2 kat umah..hehe

    Post on 19/4/2011, 6:28 am by rayz yokai

    lau pki tulang ikan set sdiri pn blh tu asal boost meter ada n bacaan boost pn tepat...
    sa set sdiri ja kc men boost...lau ujung2 mggu mmg kc up sikit boost, nnt lau kc turun blk ja...hehe
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:31 am by adeqyana

    hehe..macam mls pula mau bawa pi kedai keba..nnti diaorg cas harga yg xpatut2..dah tau nak sambung kat mana hos tu cuma xtau macam yg mana satu di tutup n d buka..kna ada 3 batang tu..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 6:34 am by keba

    mntak pnerangan rayz yokai la adeqyana..sa pn xpnah setting2 tulang ikan..reti tgk je..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:25 pm