SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    ORIGINAL TIMER VS CELUP TIMER (TIP,TRICK & PEMASANGAN)

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 33
    location : KOTA BHARU
    Points : 6801
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    22042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 ORIGINAL TIMER VS CELUP TIMER (TIP,TRICK & PEMASANGAN)

    Post by jezzboyz

    Macam Mane nak tahu barang itu betul2 original ek?? nak cam macam mane??

    sekarang nih barang celup(cap ayam) pon sbijik sama ngn cam ayam.. mudah tertitpu..

    apa akan jadi kala guna timer cap ayam nih?

    berpa lama massa yang ok nak set timer tuh bagi mati enjin???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 3/5/2011, 10:30 am by keba

    kan alternator cas bateri kalau enjin idup..msti x kong..huhu
    avatar

    Post on 5/5/2011, 3:17 pm by jezzboyz

    oooppss. betul juga... hehe..... barang rare macam nih brape kos die ek???
    avatar

    Post on 5/5/2011, 9:02 pm by keba

    market dlm 250 jgk..tp brg susah dpt..kdg2 1 kontena turun, blom tntu ada 1 starbo
    avatar

    Post on 6/5/2011, 7:01 am by jezzboyz

    owhhh.... ade gambar die x???
    avatar

    Post on 6/5/2011, 7:02 am by jezzboyz

    http://www.mudah.my/Auto+Start+Timer+STARBO+Made+In+Japan-9017164.htm

    jumpe lam mudah...
    avatar

    Post on 6/5/2011, 9:48 am by keba

    mudah ni pn kdg2 jadi prob jgk...org yg mjual tu bukak hrga lg mahal drp market..huhu
    tp ok la sb brg rare..ha3
    avatar

    Post on 6/5/2011, 5:25 pm by jezzboyz

    biasanya orang sengaja letak harga mahal2.. supya bila orang nego nanti xla terlajak harga yang niat nak jual tuh.. kan2???

    avatar

    Post on 6/5/2011, 6:26 pm by syahir09

    pakai cap ayam ni bimbang kete x mati.abis la minyak.heeee
    avatar

    Post on 7/5/2011, 2:29 am by Kornurts

    jezzboyz wrote:biasanya orang sengaja letak harga mahal2.. supya bila orang nego nanti xla terlajak harga yang niat nak jual tuh.. kan2???


    yupz..mmg bgtu la tu bro..slalunya urusan jual beli mmg macam tu,,(sy pn klu jual brg bgtu jg)...hihihihih opps
    avatar

    Post on 7/5/2011, 2:45 am by im

    syahir09 wrote:pakai cap ayam ni bimbang kete x mati.abis la minyak.heeee
    jadi kita pakai la yang ori sebab selamat untuk kereta...
    avatar

    Post on 12/6/2011, 3:44 pm by jezzboyz

    yang ori pon dalam linkungan 150 kebawah jea... kala pakai cap ayam nanti rosak enjin buat ape kan?? lagi bnyak habis.. baik habis sikit jea kan?? berbaloi baloii...

    Post on 28/12/2011, 5:30 pm by nik fahmi

    guys2 smua ak newbie dlm keta2 ni jadi ak nak tnya pndpt korng smua psl turbo timer yg ak bli ni..macam mna nak thu brg ni ori ke tak?? macam sa kata tgk kat kotak dia tls made in japan dan ak punya memng made in japan tp hrga yg ak bli ni cuma rm28 jer xtrmsk prmasangn..ori ke tiru?
    avatar

    Post on 28/12/2011, 5:43 pm by Lockon

    nik fahmi wrote:guys2 smua ak newbie dlm keta2 ni jadi ak nak tnya pndpt korng smua psl turbo timer yg ak bli ni..macam mna nak thu brg ni ori ke tak?? macam sa kata tgk kat kotak dia tls made in japan dan ak punya memng made in japan tp hrga yg ak bli ni cuma rm28 jer xtrmsk prmasangn..ori ke tiru?


    tiruan..paling best bli yg afkat pnya..aku pki afkat pnya, set time pun cntik..3minit,5minit,10 minit..yg pling best 20minit pun bleh,siap2 bleh g mndi lg hehehe

    Post on 29/12/2011, 2:45 pm by nik fahmi

    Lockon wrote:
    nik fahmi wrote:guys2 smua ak newbie dlm keta2 ni jadi ak nak tnya pndpt korng smua psl turbo timer yg ak bli ni..macam mna nak thu brg ni ori ke tak?? macam sa kata tgk kat kotak dia tls made in japan dan ak punya memng made in japan tp hrga yg ak bli ni cuma rm28 jer xtrmsk prmasangn..ori ke tiru?


    tiruan..paling best bli yg afkat pnya..aku pki afkat pnya, set time pun cntik..3minit,5minit,10 minit..yg pling best 20minit pun bleh,siap2 bleh g mndi lg hehehe



    thanks bro..
    avatar

    Post on 30/1/2012, 11:44 am by jezzboyz

    Lockon wrote:
    nik fahmi wrote:guys2 smua ak newbie dlm keta2 ni jadi ak nak tnya pndpt korng smua psl turbo timer yg ak bli ni..macam mna nak thu brg ni ori ke tak?? macam sa kata tgk kat kotak dia tls made in japan dan ak punya memng made in japan tp hrga yg ak bli ni cuma rm28 jer xtrmsk prmasangn..ori ke tiru?


    tiruan..paling best bli yg afkat pnya..aku pki afkat pnya, set time pun cntik..3minit,5minit,10 minit..yg pling best 20minit pun bleh,siap2 bleh g mndi lg hehehe

    20 minit pon boleh?? cap apakah tuh?? hebat tuh.....

    tp pape hal.turbo timer nih baik beli kat hafcut.. gerenti ori/..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:06 pm