SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kelisa Supercharger

    Share

    Nunau
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 40
    location : KK
    Points : 6876
    Reputation : 0
    Number of posts : 21
    03012012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kelisa Supercharger

    Post by Nunau

    Macam mana mau setting tu ah? sa sudah masuk supercas, pakai pulley paling kecil tapi boost setakat 0.4 saja tu pun klu suda gera 4, macam mana mau setting tu ah mau kasi tinggi skit tu boost? sa pakai e manage tapi setting masi setting turbo pasal sebelum ni sa pakai turbo..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/1/2012, 9:35 am by keba

    ni pkai supercas ape bro? salu supercas yg std, suda dtg dgn boost .5bar..
    kadang2 sb mnyak kurang pn bleh jd jgk boost rendah ni..try cek tgk supercas tu..
    supercas ni kena pkai mnyak jgk macam compressor ekon..

    Post on 6/1/2012, 7:34 pm by Nunau

    aisin amr300, yg heran tu injektor suda tukar pakai toyota 4A(supercharger) piston suda tukar low compression, tambah external fuel pump, head dah porting, hos minyak dah tukar besar tapi tapi tu la, boost takat 0.4 ja la, mungkin mau setting e manage satu kali lagi ..
    avatar

    Post on 7/1/2012, 11:30 am by keba

    bukan emanage bro..yg laen2 tu xde kaitan ngan boost..bila main supercas, yg tlibat ngan boost, pulley n supercas je..cek balik supercas tu..sb supercas yg std pn bila high rev, bleh overboost smpai 0.7bar
    avatar

    Post on 24/6/2012, 6:34 pm by scrypto

    bro, d mana ko pasang supercas ni?? kasi detail lu baaa.. lama suda mo buat ni... n brp kos...
    avatar

    Post on 25/6/2012, 6:48 pm by keba

    xpnah psg tp pnah tgk kelisa supercas. psg kat atas compressor ekon. tp bnyk kos sb kena turun enjin. blok kena anta utk mod tambah pulley.
    kos skali dgn hrga supercas rm2k

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/11/2017, 8:16 am