SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Viva n/a but power.

    Share
    avatar
    aaron88
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : Kuching <--> KK
    Tag ID: : SFC 13815
    Points : 5461
    Reputation : 0
    Number of posts : 44
    26112012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Viva n/a but power.

    Post by aaron88

    Sy punya viva 850 tapi mw kasi dia power sikit. Sda tukar extractor 3-1, open port filter, iridium spark plug, rim jipun ringan, exhaust piping 1.7" n lighten crank pulley. Apa lg yg mw dibikin supaya dia lg power? Injektor mw tukar jga kh? Mw men n/a sj bkn turbo. Sila tunjuk ajar. Hehehe...
    Laughing

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 1/1/2013, 1:22 pm by joekar

    sy ni xla pandai sgt..kalau tkr injector yg sy tau mau tkr fuel pump jg,tp apa pn pasang dulu fuel regulator,tkt xcukup minyak pulak..kau tukar clucth..tkr flywhell..tkr cable plug..tkr pully cam shaft..pakai high cam..tp bro..ni smua mod kau pnya pick up dn top mmg akn bertmbah dn brkurng..tp knfm laju la..nk lagi gila..kau masuk piston besar..
    avatar

    Post on 23/1/2013, 8:43 pm by keba

    pasang management. safc or emanage

    Post on 20/9/2013, 10:29 pm by Sandakan.Betta

    salam semua, tumpang bertanya boleh hehe saya masi newbie, dan mau belajar tentang N/a macam bro aaron mksudkan......saya juga guna 850, klu tukar high cam tak apa2x ke, system DVVT tak ilang ke...hehe maaf ingin belajar
    avatar

    Post on 22/9/2013, 5:24 am by keba

    dvvt hilang. xperlu pakai high cam kalau mod x hardcore. cuma wat simple mod dl.
    tukar pakai head 1.0 lg elok drp masuk high cam. mod yg laen dl macam air filter, spark plug, coil plug, piping exhaust, lighten crank pulley, oversized throttle body, fuel pump, fuel injector, fuel regulator

    Post on 22/9/2013, 9:27 pm by Sandakan.Betta

    klu bgitu x perlu guna high cam la kan , guna head 1.0 saja pun power dia ok ke bro keba,
    system dia x kan terganggu ke, klu guna head 1.0 , nak guna head model apa bro baru sesuai...?
    ohya mksud oversize throttle body ni (carburettor besar) ke...?


    Last edited by Sandakan.Betta on 22/9/2013, 9:30 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : wrong type)

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:29 am