SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2 & L2s L5

    Share
    avatar
    budaknakal66
    REGULAR
    REGULAR

    Age : 33
    location : Kajang
    Points : 7429
    Reputation : 0
    Number of posts : 429
    07122007

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2 & L2s L5

    Post by budaknakal66

    bleh sape2 gtau aku ape beza L2, L2s ngn L5...??yg mane lbey baek tok enjin kete..cz aku engat nak psg tebo kat kancil aku tu...tp nak tau yg mane 1 lbey baek n lbey sdap la....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 4/3/2009, 6:55 am by MieY_kItTy

    Customized wrote:
    xiaomao wrote:sprak plug biasa nda ngam l2 ka?kancil pendek l2 panjang ka?betul tak?huuhuu

    ya bro.. l2 panjang.kancil besa pendek jak.
    tapi aku pakai spark plug kembara je..
    ok juga lah kalu setakat 1.6 bar.. Very Happy

    owh bleh ngam jgk ke spark kembara tu...bru sya tau...maklumlah sya ni newbie dlm bab2 kereta....huhu

    Post on 4/3/2009, 10:19 am by Customized

    MieY_kItTy wrote:
    Customized wrote:
    xiaomao wrote:sprak plug biasa nda ngam l2 ka?kancil pendek l2 panjang ka?betul tak?huuhuu

    ya bro.. l2 panjang.kancil besa pendek jak.
    tapi aku pakai spark plug kembara je..
    ok juga lah kalu setakat 1.6 bar.. Very Happy

    owh bleh ngam jgk ke spark kembara tu...bru sya tau...maklumlah sya ni newbie dlm bab2 kereta....huhu

    ngam lah juga,tapi juz beza pindik jak..

    pura-pura lagi otai k-kar ni..
    hahahaha...
    avatar

    Post on 5/3/2009, 8:41 am by xiaomao

    Customized wrote:
    xiaomao wrote:sprak plug biasa nda ngam l2 ka?kancil pendek l2 panjang ka?betul tak?huuhuu

    ya bro.. l2 panjang.kancil besa pendek jak.
    tapi aku pakai spark plug kembara je..
    ok juga lah kalu setakat 1.6 bar.. Very Happy

    pendek pun dpt pakai mer???

    Post on 16/3/2009, 2:49 am by Customized

    xiaomao wrote:
    Customized wrote:
    xiaomao wrote:sprak plug biasa nda ngam l2 ka?kancil pendek l2 panjang ka?betul tak?huuhuu

    ya bro.. l2 panjang.kancil besa pendek jak.
    tapi aku pakai spark plug kembara je..
    ok juga lah kalu setakat 1.6 bar.. Very Happy

    pendek pun dpt pakai mer???

    bleh ba cuma kalu head 12v suah lah coz pindik ba tu,
    tapi yang penting sama ja tu dengan spark plug kembara.. n MURAH!! hehehehe
    avatar

    Post on 14/4/2009, 5:04 am by Efazhfazh

    Mau tumpang sikit ah..gearbox L2s semua guna LSD ka? Maksud aku yang gear manual la
    avatar

    Post on 14/4/2009, 2:46 pm by matnoor

    ada yg guna lsd ada yg tdk jga..
    avatar

    Post on 15/4/2009, 5:32 pm by Efazhfazh

    Kalau yg tiada LSD tu bagus juga ka?
    avatar

    Post on 16/4/2009, 3:15 am by matnoor

    bgs bah mana≤ pun ok... Very Happy ada stu di sini starlet gt tidak guna lsd tp boleh kalah kan 1jz 2500cc full mod (Tp, ada yg nda ngam tune) Cool ...starlet gt 4e 1.3 full mod jg..

    Post on 1/5/2009, 5:30 pm by amenk

    nak tnya ne..
    enjin pa ne ar..
    mna tycO2 kancil ne...kekkeke

    [img][/img]
    avatar

    Post on 1/5/2009, 5:37 pm by matnoor

    enjin l2..huhuhu..mn otai kancil ni..dia pakai i/c l5.. Suspect
    avatar

    Post on 2/5/2009, 5:04 am by xiaomao

    enjin ni 660 l5 single cam.....

    Post on 5/6/2009, 8:59 pm by CAR yum

    L512
    avatar

    Post on 7/6/2009, 11:04 pm by wizuroi

    wan l2s wrote:klu l2 ngan l2s nda bnyk beza....ko tgk dri segi gearbok ja...l2 nda gna lsd...tpi l2s ada....tpi enjin ttap smalah...660 cc,,3 cylinder n 12 valve....

    tpi lau l5,,4 cylinder 660 cc 16 valve...kompresen kuat ni...
    PAS 2 TOBO LG...mmg kuat lah...tpi bg aku l5 tuk pkai syok ja...
    coz aku dgr ssah mo dpt part...org bnyk main l2/l2s...bleh modi. kasi power2 coz snang mo dpt part~hehe...

    tpi klu aku jd ko aku ambil l5 coz mmg sdap lah pkai enjin ni...
    aku pun skrg ni dlm proses cri $$$ tuk bli enjin l5...boring gna l2s ni...
    hehe...so,,plih2 lah mna enjin yg bkenan...

    Aku skunk pki L5..mmg sempoi n cun. Pada aku L5 lebey sonok berbanding njin lain....mmbe3 suh tuka pki l2s but aku degil cz aku lagi suka pki L5..tp mslh nye spare part lah ssh nk dpt..skunk pon aku msh mngalami mslh mncri spareparts njin...ade sape2 x yang ada kaki tok cari timing chian n techno skali??? lau ade cntact aku ya... njin aku da truk sgt skunk....bebaloi lah da stahun lbey guna bru meragam....aku pth kaki skunk cz kete aku xley gerak da...hu3..kawan-kawan yang budiman kat cini, tolong gtau lau ade k.
    avatar

    Post on 26/6/2009, 4:00 pm by tunerz

    ako x taw napa kawan aku ckap;
    12s tahan tukul pnya injin
    l5 injin manja
    napa 2 are dont know
    avatar

    Post on 28/6/2009, 1:17 pm by burjawi

    ap punca minyak da cmpur air?

    juz wanna noe
    avatar

    Post on 29/6/2009, 3:10 pm by pioneer_syntium

    burjawi wrote:ap punca minyak da cmpur air?

    juz wanna noe

    head retak sdh tu... siapa suruh ko main boost tinggi tnpa minyak x cukup Laughing
    avatar

    Post on 9/7/2009, 5:11 pm by matnoor

    besalah tu mao laju bah pioneer. . . Cool
    avatar

    Post on 9/7/2009, 9:22 pm by burjawi

    ok tahnx

    haha

    terasa siot

    heeeehe

    Post on 10/7/2009, 8:16 pm by kimura

    amik je L2@l2s...modified kaw2 pnya..pis Very Happy

    Post on 10/7/2009, 8:21 pm by kimura

    setahu aku enjin L5 mnja sbb xleh nk kasar2 sgt..nnt ada je yg mragam..L2 pula tahan lasak..naik kasar2 n ganaz2 pn no problem pnya.sparepart pn byk..renung2kn lah..
    avatar

    Post on 10/7/2009, 10:01 pm by burjawi

    go 4 l2s
    avatar

    Post on 11/7/2009, 1:09 pm by xiaomao

    l2@l2s lebih tahan dan lasak...kalau bawa biasa saja l5,l6 ja....

    Post on 12/7/2009, 6:27 pm by kimura

    memula dlu tahun 2003 gua pakai L2..pastu pkai L5 sbb nk test market best ke x..so,last skali gua tukar blk L2 smpai skrg ..aku pn xtau np aku rsa sdap pkai L2..kira puas hati la..port n polish pastu tukar garret turbo dh ckup sdap.. :cantek:
    avatar

    Post on 13/7/2009, 10:58 am by pioneer_syntium

    mana2 tebo pon ok saja.... janji pengguna sedap rasa...
    avatar

    Post on 24/8/2010, 4:15 am by Lockon

    kmi ada projek kwn pny l2s bru2 ni..spec dia macam ni, pisten standet l2s, cam pulley, tdo4, flywheel skim,crank pully ringan punya,injeter 1G SUPERCAS,double press clutch,e-manage,up 1.5 bar..ada apa2 pendpt otai2 ka??owner xmo tkr pisten,mo rsa pisten l2s tu jg Suspect

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:25 am