SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    kelebihan dan keburukan port & polish Head

    Share
    avatar
    nomo
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 36
    location : kota kinabalu
    Points : 6911
    Reputation : 0
    Number of posts : 98
    04062008

    http://i38.servimg.com/u/f3 kelebihan dan keburukan port & polish Head

    Post by nomo

    saya nak tau apa kelebihan dan keburukan kalau kita port and polish head enjin
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/2/2011, 8:45 am by im

    waduhhh...lumayan jugak rupanya...nasib baik ada kawan yang pandai PnP tu...jadi bro, mau buat ka? Tapi kalau prestasi injin masih tip top, baik tidak payah la dulu...hehe...
    avatar

    Post on 28/2/2011, 8:53 am by keba

    kat kdai dlm 100 jgk utk 1 cylinder..tu kalau 2 valves..
    kalau 1 cylinder, 4 valves dlm 150 jgk kot

    Post on 28/2/2011, 9:32 am by rayz yokai

    bgs owh bro im dpt kwn yg pndi buat PnP....sa men antar engineering ja...mahal sikit la tp gitu lau lumrah lau mau men kereta da...
    avatar

    Post on 11/3/2011, 7:25 am by CHE' wan

    selain PNP , ada cara lain ka mau kasi kuat enjin....yang boleh kasi jimat minyak dan boleh jln jauh ?
    avatar

    Post on 11/3/2011, 2:02 pm by keba

    CHE' wan wrote:selain PNP , ada cara lain ka mau kasi kuat enjin....yang boleh kasi jimat minyak dan boleh jln jauh ?

    kalau mo jimat mnyak n power, xpyh PnP...
    sb spesifikasi kilang (standard) suda di optimise
    utk power n jimat mnyak
    avatar

    Post on 6/4/2011, 9:33 am by blugu

    im wrote:perlu la untuk meningkatkan semula tahap prestasi injin seperti ke tahap asal...buat, jangan tidak buat bro...haha...

    P&P bukan mengembalikan tahap prestasi injin kepada asal, jgn silap busku...
    avatar

    Post on 6/4/2011, 9:35 am by blugu

    CHE' wan wrote:selain PNP , ada cara lain ka mau kasi kuat enjin....yang boleh kasi jimat minyak dan boleh jln jauh ?

    Tukar enjin yg besar cc busku... terbukti lebih jimat kalau jalan jauh...
    avatar

    Post on 6/4/2011, 9:51 am by im

    blugu wrote:
    im wrote:perlu la untuk meningkatkan semula tahap prestasi injin seperti ke tahap asal...buat, jangan tidak buat bro...haha...

    P&P bukan mengembalikan tahap prestasi injin kepada asal, jgn silap busku...
    ini just perbandingan saja bos...bukan betul2 pada tahap prestasi asal...kalau mau betul2 pada tahap asal, tukar baru saja la...hahaha... opps
    avatar

    Post on 6/4/2011, 10:09 am by blugu

    im wrote:
    blugu wrote:
    im wrote:perlu la untuk meningkatkan semula tahap prestasi injin seperti ke tahap asal...buat, jangan tidak buat bro...haha...

    P&P bukan mengembalikan tahap prestasi injin kepada asal, jgn silap busku...
    ini just perbandingan saja bos...bukan betul2 pada tahap prestasi asal...kalau mau betul2 pada tahap asal, tukar baru saja la...hahaha... opps

    hahaha... ada kes terbaru, baru saja ganti head yg dibuat P&P, member memblast sehingga 11k rpm... clucth pecah, diakhiri dgn sebuah kreta terbakar... kesimpulannya, janganlah terlalu mengharap enjin bleh dilenjang sampai sebegitu extreme, sedangkan komponen yg lain belum di-upgrade(clutch 3/4/5 puck racing), setakat P&P head belum tentu 10bhp naik. Jadikan iktibar utk kita semua, sekadar nasihat supaya nda terbawa-bawa nak jadi racer jalanan, cheers~!!
    avatar

    Post on 6/4/2011, 11:18 am by im

    blugu wrote:
    im wrote:
    blugu wrote:
    im wrote:perlu la untuk meningkatkan semula tahap prestasi injin seperti ke tahap asal...buat, jangan tidak buat bro...haha...

    P&P bukan mengembalikan tahap prestasi injin kepada asal, jgn silap busku...
    ini just perbandingan saja bos...bukan betul2 pada tahap prestasi asal...kalau mau betul2 pada tahap asal, tukar baru saja la...hahaha... opps

    hahaha... ada kes terbaru, baru saja ganti head yg dibuat P&P, member memblast sehingga 11k rpm... clucth pecah, diakhiri dgn sebuah kreta terbakar... kesimpulannya, janganlah terlalu mengharap enjin bleh dilenjang sampai sebegitu extreme, sedangkan komponen yg lain belum di-upgrade(clutch 3/4/5 puck racing), setakat P&P head belum tentu 10bhp naik. Jadikan iktibar utk kita semua, sekadar nasihat supaya nda terbawa-bawa nak jadi racer jalanan, cheers~!!
    nice info ni taiko...thanx 4 sharing...

    Post on 9/4/2011, 7:26 am by DonJuanDeMarco

    port & polis bagus.. yg jadi tak bagus ialah orang yg membuatnya...

    ada 2 jenis port & polish
    1- CNC pnp,
    kos murah dan jimat masa

    2- port & polish by hand
    kos lebih mahal dan memakan masa yg lama untuk di siapkan
    ini lebih baik dari CNC.. dan memerlukan kepakaran dan pengalaman

    port & polish termasuk salah satu tuning yg akan dilakukan untuk menambah kuasa dan prestasi injin.. dengan fine tuning yg betol kereta akan lebih lancar dan pantas (termasuk naik bukit )
    dapatkan infomasi yg betol tentang pnp dan jangan buat andaian2 sendiri kalau tidak tahu ...
    akhir sekali ...
    jangan buat pnp sendiri kalau tak biasa buat.. dapatkan tuner yg betol2 mahir dan berpengalama..
    Laughing
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:16 pm by mofinela

    blugu wrote:
    hahaha... ada kes terbaru, baru saja ganti head yg dibuat P&P, member memblast sehingga 11k rpm... clucth pecah, diakhiri dgn sebuah kreta terbakar... kesimpulannya, janganlah terlalu mengharap enjin bleh dilenjang sampai sebegitu extreme, sedangkan komponen yg lain belum di-upgrade(clutch 3/4/5 puck racing), setakat P&P head belum tentu 10bhp naik. Jadikan iktibar utk kita semua, sekadar nasihat supaya nda terbawa-bawa nak jadi racer jalanan, cheers~!!

    Ni kes enjin standard yang di-PnP kah? atau enjin hi-Rev yang di-P&P? kalau hi-rev punya enjin pun boleh kabomm, memang dasat DRIVER tu sampai enjin ketanya pun "nda menahan"..

    Post on 13/1/2012, 1:02 pm by mattshah

    DonJuanDeMarco wrote:port & polis bagus.. yg jadi tak bagus ialah orang yg membuatnya...

    ada 2 jenis port & polish
    1- CNC pnp,
    kos murah dan jimat masa

    2- port & polish by hand
    kos lebih mahal dan memakan masa yg lama untuk di siapkan
    ini lebih baik dari CNC.. dan memerlukan kepakaran dan pengalaman

    port & polish termasuk salah satu tuning yg akan dilakukan untuk menambah kuasa dan prestasi injin.. dengan fine tuning yg betol kereta akan lebih lancar dan pantas (termasuk naik bukit )
    dapatkan infomasi yg betol tentang pnp dan jangan buat andaian2 sendiri kalau tidak tahu ...
    akhir sekali ...
    jangan buat pnp sendiri kalau tak biasa buat.. dapatkan tuner yg betol2 mahir dan berpengalama..
    Laughing


    setuju busku..kalau makenik cun porting..dari apa yg sa nampak la..naik bukit pun sedap..minyak jangan cerita la engine ringan lagi jimat..lain la kalau porting kampung2 kali..kalau mau porting cari makenik betul2 cun la..nanti yg di porting lebi besar dari lubang manifold cari head baru la..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:36 am