SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    minyak enjin bau petrol

    Share
    avatar
    fuumin
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : Lahad Datu, Sabah
    Tag ID: : SFC3259
    Points : 7843
    Reputation : 7
    Number of posts : 1048
    18062011

    http://i38.servimg.com/u/f3 minyak enjin bau petrol

    Post by fuumin

    aku drain minyak enjin sbb mau servis sendiri
    knp yah itu minyak enjin/minyak itam tu kuat bau petrol?
    kuat sgt baunya smpi ku sangka tu minyak enjin adala petrol wakakakaa
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/6/2011, 9:50 pm by keba

    try cek tgk piston ring..
    avatar

    Post on 3/7/2011, 1:19 pm by fuumin

    blm cek2 lg bro keba hehe..
    avatar

    Post on 3/7/2011, 2:53 pm by keba

    try cek tgk dl bos..mgkin sb ring da haus
    avatar

    Post on 3/7/2011, 3:07 pm by im

    keba wrote:try cek tgk dl bos..mgkin sb ring da haus
    betul tu, tengok dulu sebab saya pun maw taw jugak ni, kadang kereta saya pun bau minyak petrol macam itu...
    avatar

    Post on 4/7/2011, 5:38 am by fuumin

    adidih mau top overhaul ka tu?
    avatar

    Post on 4/7/2011, 7:29 pm by keba

    kalau kompom ring suda haus, tpaksa la top overhaul..huhu
    avatar

    Post on 8/8/2011, 2:11 am by jezzboyz

    nak cek mesti kena hangkat head juga.. alang2 angkat... top terus jea la.. hehe..
    avatar

    Post on 8/8/2011, 3:14 am by fuumin

    sedang tunggu reply dr kp-gasket utk gasket set ni bro..
    avatar

    Post on 8/8/2011, 2:58 pm by jezzboyz

    kp-gasket?? ape tuh??
    avatar

    Post on 8/8/2011, 3:25 pm by fuumin

    tmpt order gasket bro jezz hehe..rm375 owh gasket set utk L2 (termasuk shipping charge to sbh)
    avatar

    Post on 8/8/2011, 3:42 pm by jezzboyz

    wow!! kena order ke gasket tuhhh? giler canggihh wooo... mahal juga gasket set l2 nih ekk?? bukan ke dalam lingkungn 30-50 jea harga die??? kenapa mahal sangat?? ape kelebihannya??
    avatar

    Post on 8/8/2011, 4:38 pm by fuumin

    klu cr kat ld knfm xda jual kat kedai sparepart bro jezz..so tepaksa la order sja..hmm yg rm375 tu bro gasket set ,mksdnya set lengkap gasket utk buat top overhaul..ori set bro so x diragui kelebihannya hehe..cuba bro rujuk kat cni http://kp-gasket.blogspot.com/2010/03/kancil-l2-turbo-gasket.html
    avatar

    Post on 8/8/2011, 5:02 pm by jezzboyz

    wow@!! boleh thn harganya yaaa...

    kirenya nih nk bikin top overhall la ni??? bnyk bajet nih.....
    avatar

    Post on 8/8/2011, 5:12 pm by fuumin

    bkn nak bikin bro jezz tp terpaksa bikin haha
    nnt tambah melarat lg susah hehe..
    avatar

    Post on 8/8/2011, 5:51 pm by Kornurts

    fuumin wrote:bkn nak bikin bro jezz tp terpaksa bikin haha
    nnt tambah melarat lg susah hehe..

    btul tu bro..kalau makin melarat,nti makin byk RM diperlukan utk repair smuanya..huhuhu
    avatar

    Post on 9/8/2011, 12:30 am by jezzboyz

    mahal juga gasket l2 nih ekk??

    dia xsama ke ngn gasket kancil biasa???

    baru harga gasket tuh kan?

    xmasuk upah buka enjin ag kan?? boleh tahan bela anak kancil l2 nih... hjahahhaa..
    avatar

    Post on 9/8/2011, 3:19 am by fuumin

    sma kancil 660 rasanya..yah bro upah bikin blm msuk lg..klu pndi mau jg bikin sndiri hehe
    avatar

    Post on 9/8/2011, 5:20 am by kent1189

    kalau ada toolset complete rasanya buleh buat sndri bro, yg pling pnting " torque wrench" sbb nut head tuh nk kunci/buka ikut sukatan daya kilas yg betul.
    avatar

    Post on 9/8/2011, 5:51 am by fuumin

    owh mau buka head bkn senang rupanya..hmm
    avatar

    Post on 10/8/2011, 12:43 am by jezzboyz

    kent1189 wrote:kalau ada toolset complete rasanya buleh buat sndri bro, yg pling pnting " torque wrench" sbb nut head tuh nk kunci/buka ikut sukatan daya kilas yg betul.

    teknik daya kilas nih la masih xlepas2 lagi aku belajar..

    nampk senang jea pomen buat.. aku buat xlepas.. hahahaha....
    avatar

    Post on 10/8/2011, 3:35 am by fuumin

    jezzboyz wrote:
    kent1189 wrote:kalau ada toolset complete rasanya buleh buat sndri bro, yg pling pnting " torque wrench" sbb nut head tuh nk kunci/buka ikut sukatan daya kilas yg betul.

    teknik daya kilas nih la masih xlepas2 lagi aku belajar..

    nampk senang jea pomen buat.. aku buat xlepas.. hahahaha....

    mgkn daya kilas setting x ngam kali hehe
    brapa tu yah mau d set utk buka tu nut head ,otai2 tlg tunjuk ajar
    avatar

    Post on 12/8/2011, 2:54 pm by jezzboyz

    entah la.. teori susah paham.. kena praktikal baru boleh...
    avatar

    Post on 12/8/2011, 3:49 pm by kent1189

    btul tu bro jezzboys, kena buat sndri baru masuk otak kan.. kena buat betul2, takut over kilas nnti gasket rosak ataupun nut tu patah bila enjin panas (logam mengembang), longgar nnti bocor pula minyak n air g dlm silinder..
    avatar

    Post on 12/8/2011, 10:20 pm by keba

    utk kancil, mula2 kunci 40psi..pastu kunci lg 50psi..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/10/2017, 7:14 am