SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    minyak enjin bau petrol

    Share
    avatar
    fuumin
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : Lahad Datu, Sabah
    Tag ID: : SFC3259
    Points : 7895
    Reputation : 7
    Number of posts : 1048
    18062011

    http://i38.servimg.com/u/f3 minyak enjin bau petrol

    Post by fuumin

    aku drain minyak enjin sbb mau servis sendiri
    knp yah itu minyak enjin/minyak itam tu kuat bau petrol?
    kuat sgt baunya smpi ku sangka tu minyak enjin adala petrol wakakakaa
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 13/8/2011, 2:19 am by kent1189

    cmtu ya bro.. tu kunci, kalau bukak nut pulak bro?
    avatar

    Post on 13/8/2011, 4:20 am by fuumin

    keba wrote:utk kancil, mula2 kunci 40psi..pastu kunci lg 50psi..

    ku tgk dlm itu torque wrench unit yg diguna Nm..hmmm
    avatar

    Post on 13/8/2011, 4:40 am by nick19

    kent1189 wrote:cmtu ya bro.. tu kunci, kalau bukak nut pulak bro?

    kalau mo bka bolt head,tak pyh gna torque wrench,.sbb bolt 2 keras kna gna socket smbng dgn paip kcl..torque wrench hanya utk sukatan ikatan bolt ja..
    avatar

    Post on 13/8/2011, 10:14 am by im

    sekali la maw tumpang topik ni...kereta kancil saya pula, time kreta bergerak mesti ada bau minyak petrol dalam kereta...check penutup minyak petrol, rapat jgk...apa problemnya tuh...???
    avatar

    Post on 13/8/2011, 3:20 pm by nick19

    im wrote:sekali la maw tumpang topik ni...kereta kancil saya pula, time kreta bergerak mesti ada bau minyak petrol dalam kereta...check penutup minyak petrol, rapat jgk...apa problemnya tuh...???

    cuba kmu cek mnatau ada hose petrol da koyak 2 blh myebab kluar bau petrol jga..mgkn ada mslh lain,yg sy pna kc settle dlu waja..d bwh bangku blkng ada lubang utk bka eletric fuel pump,tgk2 sna leaking petrol 2 pndi mgeluar kn bau.
    avatar

    Post on 13/8/2011, 7:39 pm by Kornurts

    im wrote:sekali la maw tumpang topik ni...kereta kancil saya pula, time kreta bergerak mesti ada bau minyak petrol dalam kereta...check penutup minyak petrol, rapat jgk...apa problemnya tuh...???

    problem kita sama bro..tp ni sbelum overhaul enjin ja hr tu..lpas overhaul xda sda bau petrol dlm kreta..sy pn heran jg..huhuhu
    avatar

    Post on 14/8/2011, 12:16 am by jezzboyz

    mungkin cube chech pada kaburator kereta. takut2 ade leak...
    avatar

    Post on 14/8/2011, 1:40 am by im

    nick19 wrote:
    im wrote:sekali la maw tumpang topik ni...kereta kancil saya pula, time kreta bergerak mesti ada bau minyak petrol dalam kereta...check penutup minyak petrol, rapat jgk...apa problemnya tuh...???

    cuba kmu cek mnatau ada hose petrol da koyak 2 blh myebab kluar bau petrol jga..mgkn ada mslh lain,yg sy pna kc settle dlu waja..d bwh bangku blkng ada lubang utk bka eletric fuel pump,tgk2 sna leaking petrol 2 pndi mgeluar kn bau.
    ok bro, nti sy check...mn taw itu slh satu punca jgk kereta kuat btul mkn minyak petrol ni...


    Kornurts wrote:
    im wrote:sekali la maw tumpang topik ni...kereta kancil saya pula, time kreta bergerak mesti ada bau minyak petrol dalam kereta...check penutup minyak petrol, rapat jgk...apa problemnya tuh...???

    problem kita sama bro..tp ni sbelum overhaul enjin ja hr tu..lpas overhaul xda sda bau petrol dlm kreta..sy pn heran jg..huhuhu
    skrg ni bro, xbole maw overhaul sbb kereta digunakan utk ke tmpt kerja, kereta wira tu kan masuk bengkel...mgkn kena check dlu mana2 yg berkenaan...


    jeezboy wrote:mungkin cube chech pada kaburator kereta. takut2 ade leak...
    ok bro, nti sy check...sejak dr beli thn 2003 smpi skrg xpernah check carb nya...hihii...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 18/11/2017, 9:05 am