SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4G9x Mitsubishi

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9068
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    05012008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Re: 4G9x Mitsubishi

    Post by ProjectD









    Antara variasi 4G91..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 10/2/2010, 5:01 pm by sherald

    bbr 193 wrote:
    Nieto wrote:pasal flywheel saja tak dapat cari, kalau ada pun screw dia tiada. itu yang payah. bro ada jalan tak?


    NAH ITU LAH KAU....

    AKU ADA FLYWEEL 7 LUBANG..

    NUT KO CARI HARDWARE


    nut bli d proton.. boleh ngam ka tu proton pnya..
    avatar

    Post on 10/2/2010, 5:52 pm by Nieto

    proton ngam, sudah tanya. mereka pun tiada cuma 4g92 sama perdana saja ngam, yang lain tak ngam. sudah ku cuba
    avatar

    Post on 11/2/2010, 4:05 am by napster

    Wand wrote:
    napster wrote:aik... naik harga sdh ka...? harga macam 4g93 pula tu tau...

    klu 4g92 mivec brpa d cna bro?
    manual pnya laa

    wa, itu hampir rm8000...
    avatar

    Post on 11/2/2010, 4:08 am by napster

    sherald wrote:
    napster wrote:mo tanya sikit... 4G93, bila start engine ada bunyik "ketik ketik ketik" dlm engine...

    kenapa tu ar?


    mgkn cbleplug kli...

    sdh check ari tu buss... tu benda lbh kurang macam tepek dkt tu lash adjuster.... masa kena mula2 ari tu tukar minyak hitam terus senyap, skrg ada bunyi balik tp jarang2 la... mau try guna minyak yg likat sikit lepas ni...

    Post on 11/2/2010, 4:52 am by zhariffz

    napster wrote:smlm pg rmh abg ipar... baru masuk 4g91 dlm iswara aeroback.... sudah endos... bulan dec...









    fuiyyoo, carb version ni kn??aku ingat 4g9x teda yg carb....klu msuk solex atau weber ni, mcmana la tu kan?mmg kik ni larian dia kan...mantap2....
    avatar

    Post on 11/2/2010, 7:17 am by sherald

    napster wrote:
    sherald wrote:
    napster wrote:mo tanya sikit... 4G93, bila start engine ada bunyik "ketik ketik ketik" dlm engine...

    kenapa tu ar?


    mgkn cbleplug kli...

    sdh check ari tu buss... tu benda lbh kurang macam tepek dkt tu lash adjuster.... masa kena mula2 ari tu tukar minyak hitam terus senyap, skrg ada bunyi balik tp jarang2 la... mau try guna minyak yg likat sikit lepas ni...


    ow ya, ada member ckp pkai mnyak fully boleh hlang bnyi tepet...
    avatar

    Post on 11/2/2010, 8:48 pm by Nieto

    minyak fully tak boleh hilang suara tappet. itu pasal kepekatan tu, saya pakai castrol fully 0w-40 dan 5w-40 ada bunyi tappet. lepas saya tukar 10w-60, beransur2 bunyi tu hilang. sekarang kereta saya sudah bebas dari bunyi tappet lepas pakai castrol edge fully 10w-60.

    cuba 20w-50, confirm hilang bunyi tappet. kalau masih ada, ada masalah sudah tu.
    avatar

    Post on 12/2/2010, 4:55 am by napster

    sherald wrote:ow ya, ada member ckp pkai mnyak fully boleh hlang bnyi tepet...

    oic... cair ba itu...
    avatar

    Post on 12/2/2010, 4:26 pm by sherald

    ow bgitu..

    Post on 14/2/2010, 12:21 pm by ProjectD

    bunyi tepet mmg masalah biasa......4g9x...huhuhuhuh...try service tu lash adjuster...
    avatar

    Post on 14/2/2010, 6:05 pm by bumbek

    dulu pakai 4G92 time mau start memang bunyi.... tapi bila dah panas hilang juga tu.....
    avatar

    Post on 14/2/2010, 6:07 pm by bumbek

    zhariffz wrote:
    napster wrote:smlm pg rmh abg ipar... baru masuk 4g91 dlm iswara aeroback.... sudah endos... bulan dec...









    fuiyyoo, carb version ni kn??aku ingat 4g9x teda yg carb....klu msuk solex atau weber ni, mcmana la tu kan?mmg kik ni larian dia kan...mantap2....

    boleh convert EFI System juga ni.... tanya bro supercas, beginilah lah engine dia dulu.
    avatar

    Post on 14/2/2010, 9:02 pm by Nieto

    tiada masalah kalau mahu convert, yang penting semua barang lengkap.

    Post on 17/2/2010, 12:18 pm by ProjectD

    heran aku tu lash adjuster taw....aiyayayyayaaaaaaaaaaaa
    avatar

    Post on 20/2/2010, 10:02 am by sherald

    mau tnya mmber2 yg tau dmna boleh bli utk pformance bearing conrod & crankshft, piston ring, sama metal head gsket utk 4G91 ni di area kk??

    Post on 1/3/2010, 5:42 am by mohazha

    aku baru angkat perdana se... nk masuk head yang ade twin cam... haed model pe yang paling sesuai ek... kene tukar wiring x?

    Post on 12/3/2010, 7:50 pm by MALIEJET.LIEY

    sya pka 4g9x rs/je.tak bleh nk kta apa/low profile hehe
    avatar

    Post on 13/4/2010, 12:18 pm by Nieto

    bro punya spark plug kena pakai sejuk punya, lagipun petrol tak cukup, throttle body dah tukar, injector ada tukar tak? tak tukar memang mixture lean.

    Post on 17/4/2010, 9:03 pm by Zwartch

    Hello sifu2 sekalian...
    Newbie di sini...Saya baru beli waja 4G93T dan saya mo tanya.
    1: perlu ka saya tukar injector kalau saya tukar fuel pump?
    2: asap kereta sangat hitam,ada kaitan dangan valve seal ka?
    3: mengapa spark plug saya hitam.
    4: Apa lagi yang saya perlu tambah?

    Info yang saya dapat is (dari previous owner):
    1. skrang pakai TD06 turbo
    2. Lighten and balanced crank shaft
    3. toyota supercharge black face piston
    4. Pot and Enlarge the hole for the piston by 0.5mm
    5. extra fuel tank utk supply.(x paham sgt)
    6. corn rode besar.
    7. King Bearing.
    8. head bolds and Block Bolds Hole tukar so dapat tahan 90-100pount tightening

    Boost skang is 0.9bar

    Harap2 ada sifu yg dapat tolong...

    respek
    avatar

    Post on 17/4/2010, 9:35 pm by Nieto

    bro punya mixture rich, petrol terlalu banyak. bro ada pakai piggyback macam e-manage atau afc ka? adjustable fuel regulator ada pakai?

    kena pakai ni 2 baru boleh adjust mixture engine kamu tu bro.

    Post on 18/4/2010, 2:23 am by Zwartch

    Nieto wrote:bro punya mixture rich, petrol terlalu banyak. bro ada pakai piggyback macam e-manage atau afc ka? adjustable fuel regulator ada pakai?

    kena pakai ni 2 baru boleh adjust mixture engine kamu tu bro.

    Lupa saya mo bagitau..using emanage blue skrang..regulator ada tp x tau if adjustable ka tidak...
    avatar

    Post on 18/4/2010, 6:47 am by Nieto

    bro kena tune, rasanya tune tidak tepat. bro cuba pakai spark plug yang kuat dan sejuk sikit. asap hitam memang masalah petrol yang lebih.

    Post on 18/4/2010, 4:49 pm by Zwartch

    Thanks bro, will do that soon..Masih mo cari fuel pump ni..buat skali baru tune..

    Spark plug yang kuat tu jenis apa? Iridium? ada kawan rekomen jenis titanium dgn aku..Tapi aku baca yg sparkplug bagus pun kurang kalu cable tak tukar skali..

    Ada cadangan on type???
    avatar

    Post on 18/4/2010, 4:52 pm by Nieto

    asal dia plug jenis sejuk boleh sudah. kalau bro mahu tukar cable, kena tukar cable plug NGK yang warna biru.

    Post on 18/4/2010, 4:58 pm by Zwartch

    Thanks for the info,bro..
    Tp masih x sure on the sparkplug sejuk la...jenis apa tue?brand?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 4:53 pm