SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4G9x Mitsubishi

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9186
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    05012008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Re: 4G9x Mitsubishi

    Post by ProjectD









    Antara variasi 4G91..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/5/2010, 5:43 am by napster

    Nieto wrote:tapi kalau bro tiada buat modify, tukar fuel pump besar pun tiada guna juga tu bro.

    mastersifu nieto...

    sy punya tayar depan belah driver kekadang bunyik time jalan... bila tekan brek bunyik hilang... apa pasal ya...? first-time sy kena ni...

    mula2 sy sangka brek tp setahu sy klu brek haus makin tekan makin kuat bunyik, sy check dua2 layer pun ok lg...
    avatar

    Post on 20/5/2010, 11:09 am by Nieto

    napster, bro punya brake ada jam ka?
    avatar

    Post on 20/5/2010, 1:43 pm by napster

    tidak jg jem... tp bunyik tu halus saja... bila tekan brek bunyi pun hilang...

    sy punya ada abs jg mastersifu...

    Post on 5/6/2010, 6:32 pm by damak

    4g93 boleh masuk turbo charge tak......
    avatar

    Post on 5/6/2010, 7:54 pm by Nieto

    boleh bro, asal ada $$$, ada part yang diperlukan, petrol supply yang cukup, boost rendah. tapi kuasa yang diberikan oleh turbo tidak semestinya dapat memuaskan anda.

    Post on 7/6/2010, 4:25 am by ProjectD

    Nieto wrote:boleh bro, asal ada $$$, ada part yang diperlukan, petrol supply yang cukup, boost rendah. tapi kuasa yang diberikan oleh turbo tidak semestinya dapat memuaskan anda.

    dpt memuaskan tu bro ekekkeke......bergantung kepada penalaan juga ne kan nieto hehehe....
    avatar

    Post on 7/6/2010, 8:33 am by Nieto

    kalau mahu prestasi yang memuaskan, harga yang dibuat boleh tukar engine GSR sudah. hehe

    Post on 8/6/2010, 11:11 am by Hilmi

    nk tye soklan yg xkn mguji lnsung minda kowg..kt cover enjin d pekataan mitsubishi pa bwh sket dr mitsubishi d pktaan 16 valve..enjin pe ek dont know
    avatar

    Post on 8/6/2010, 6:37 pm by Nieto

    cover warna apa bro? silver? mungkin 4g93 sohc kot...

    Post on 9/6/2010, 3:33 am by Hilmi

    cover plastik 2 wne itam n yg laen xd kale....
    avatar

    Post on 9/6/2010, 4:30 am by napster

    cover hitam melintang kan?

    dohc la tu...

    engine 4G91 atau 4G93 kali

    ada jg 4G92 tp jarang nmpk yg dohc... kebnykkn sohc... wira 1.6 pakai ni engine...
    avatar

    Post on 9/6/2010, 5:07 am by naz27

    engne 4g91..
    kompom..!
    hehhe

    Post on 9/6/2010, 1:51 pm by Hilmi

    pe lbh n kuren antre 4g91 n 4g93?..yg kt kale itam tls mitsubishi,16 valve ni kt bwh tlsn mitsubishi...enjn cm 2 org nk tolak rm 11500..stria 97..k x??

    Post on 9/6/2010, 2:29 pm by keyrul

    heloo... baru kat sini...

    Post on 9/6/2010, 2:32 pm by keyrul

    dalam 3 tahun pakai 4g93t.. sebelum ni pakai pakai piper highcam, so bingit lak(puas la tu), so tukar pakai cam standard.. so ada saper2 berkenan..
    avatar

    Post on 10/6/2010, 5:02 am by napster

    naz27 wrote:engne 4g91..
    kompom..!
    hehhe

    91 & 93 lbh kurang sama jak tu bro...
    avatar

    Post on 10/6/2010, 5:04 am by napster

    Hilmi wrote:pe lbh n kuren antre 4g91 n 4g93?..yg kt kale itam tls mitsubishi,16 valve ni kt bwh tlsn mitsubishi...enjn cm 2 org nk tolak rm 11500..stria 97..k x??

    4g91 = 1.5 cc
    4g93 = 1.8 cc

    satria 97 rm11500? blh kurang lg ka tu?
    avatar

    Post on 10/6/2010, 1:49 pm by naz27

    napster: yup2..sma ja..menlainkn tkar kpla dia..hehhe..

    keyruL: ouh ko jual hicam ka?

    Post on 15/6/2010, 7:04 pm by Hilmi

    oooo....xlh kurang ah bro..mekaseh semua coz tlg ak slesai kn misteri ni...

    Post on 19/6/2010, 3:57 am by Mivec_23

    slm 1 Malaysia...

    sy ada wira baru masuk engine 4G92...emm mo minta tolong how to increase da power?...thanks...emmm actly enjin jak yg masuk then lain2 still standat 1.3 wira a/e...

    arap2 buli power macm ni
    avatar

    Post on 20/6/2010, 12:26 pm by napster

    naz27 wrote:napster: yup2..sma ja..menlainkn tkar kpla dia..hehhe..

    keyruL: ouh ko jual hicam ka?

    beza dia tinggi rendah ja tu...
    avatar

    Post on 20/6/2010, 1:03 pm by naz27

    hehhe yaka ka?
    thnx..
    dpt ilmu bru aku..
    itu pula beza nya
    hehe
    avatar

    Post on 22/6/2010, 11:40 am by witchblade

    apa perbezaan 4G90++ dengan 4G63T ni..sa tgk cover dia macam sama saja..hehehe
    avatar

    Post on 22/6/2010, 5:09 pm by Nieto

    witchblade wrote:apa perbezaan 4G90++ dengan 4G63T ni..sa tgk cover dia macam sama saja..hehehe

    bro, cuba tengok teliti, bentuk 4g91/93 tidak sama dengan 63. 4g91/93 lebih segi daripada 63, timing belt cover untuk 63 saiz dia besar dari cylinder head, perkataan DOHC 16 valve 63 pun lebih besar.

    kalau evo 4,5,6 punya 63 bentuk segi, tapi engine dia besar, dan juga airfilter dia sebelah kiri, terbalik.
    avatar

    Post on 28/2/2011, 5:58 pm by adie_GTiR

    bro tgk betul2...x sama tuh..63 series besar njin tuh..classic..enjin kerbau..hahaha..ngam tuh bro nieto ckp..satu penjelasan yang lengkap...hehehe...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:21 am