SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4G9x Mitsubishi

    Share

    ProjectD
    ADMINISTRATOR
    ADMINISTRATOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : Kk-Keningau-Beaufort-Kuching
    Tag ID: : SFC02081
    Points : 9008
    Reputation : 10
    Number of posts : 6723
    05012008

    http://i38.servimg.com/u/f3 Re: 4G9x Mitsubishi

    Post by ProjectD









    Antara variasi 4G91..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 18/4/2010, 5:09 pm by Nieto

    tengok nombor, cthnya kalau NGK, dia ada bp5es atau bp6es. kalau nombor makin tinggi dia lebih sejuk. tapi kalau denso, lain lagi number dia.

    Post on 18/4/2010, 6:01 pm by Zwartch

    Okay..will look for it..Thanks again!!
    avatar

    Post on 20/4/2010, 2:12 pm by wwnwewin

    boss~
    aku ni masi baru dlm bab2 kreta ni...
    aku mau tnya skrg harga halfcut 4g91 efi brapa??
    auto n manual??
    kat mna boleh jumpa??
    aku ada jmpa rm5800 auto...
    nak survey dr sioloon ckit~;p
    ada sapa2 nak jual x kat cni???
    avatar

    Post on 20/4/2010, 3:24 pm by Nieto

    rm5800, harga memang gitu sudah tu bro, mahal. dulu saya beli rm3.6k saja

    Post on 20/4/2010, 5:38 pm by recaro_storm

    gengs..

    aku pn baru juak ni dlm bab2 kreta ni..
    mo minta tlng ni tanya psl harga half cut engine ni n d mn blh dpt.?

    aku mo tanya harga 4G93 GSR 1.8 liter Turbo Engine.

    tlng k...

    tq..
    avatar

    Post on 20/4/2010, 6:05 pm by wwnwewin

    GSR kalau aku xsilap...bru2 ni aku survey sikit...
    adalaa dlm rm13-16k...
    tgk condition dia jg...
    aku pn xpasti sgt laa apa beza dia...
    hahahahaha;p
    sorry2...newbie~

    Post on 20/4/2010, 6:41 pm by recaro_storm

    adeh...punya la mahal..punya la mahal..xda yg d bwh 10k ka../?hehe
    avatar

    Post on 20/4/2010, 6:42 pm by napster

    ya bro... dlm 13k la itu...

    gsr ba itu... hehehe...

    klu mau bawah 10k cari saja N/A, teda turbo punya...

    Post on 20/4/2010, 6:47 pm by recaro_storm

    thanks 4 the info bro's..actually aku pki lancer 2005 glx ba.engine 4g18 1.6 SOHC..kira2 mo tkr engine kunuk..any idea mo tkr engine apa best yg ada turbo...hhehe..
    avatar

    Post on 20/4/2010, 7:31 pm by wwnwewin

    hahaha...
    aku rasa kalau macam kreta ko nie~
    main evo3 2.0 macam aku dl...
    lg pun ko pnya boleh register...
    aku x...sda jual daa...hahhaha~
    aku ada cari2 GSR jg utk ko...
    ni ada 1 kdai kat tawau jual complete GSR turbo auto rm9k~

    ini link dia...
    http://www.mudah.my/Mitsubishi+Gsr+1+8+Halfcut+Turbo+Auto-5156509.htm

    lpas tue dia jual complete evo4 pla...rm10k ja...
    hahahahaha;p

    http://www.mudah.my/Evo+4+Complete+Halfcut-5156480.htm

    xpun main VR4 laa bro...jauh lg murah dr yg len~;p
    avatar

    Post on 20/4/2010, 7:33 pm by napster

    GSR la bro... apa lg... heehe...

    fuyoo... itu GSR auto pakai aircon digital ooo... sy macam minat mau ambik tu aicon digital...
    avatar

    Post on 20/4/2010, 7:48 pm by Nieto

    climate control (Air cond) kena hati hati, rosak habis. susah mahu cari, sekarang lcd saya tak terang, waktu siang tak nampak air cond saya, main agak saja
    avatar

    Post on 20/4/2010, 7:57 pm by napster

    itu la tu mastersifu...

    sy ada sorg kwn pakai gini jg, sy ada nmpk spare panel dlm krita dia, sy baru tya "kenapa ni panel" blm smpt sy ckap "kasi sma sya" dia sdh ckp dulu "spare itu, klu rusak ssh mau cari, hehehe"

    mmg semat & cantek... tp pikir dua kali jg klu rusak mcmn... hehehe...

    Post on 20/4/2010, 8:03 pm by recaro_storm

    alang2 juak tu kn..bgs ambil evo4 trus.hehe..blh ka trade in sm engine aku tu..?hehe.klu mo ambil pn x tau brapa sjak dia ambil.hehe..

    klu vr4 brapa lg harganya...?:-)
    avatar

    Post on 20/4/2010, 8:17 pm by Nieto

    evo4 mounting tak sama, terbalik. vr4 murah saja, tak mahal.
    avatar

    Post on 21/4/2010, 3:43 am by wwnwewin

    msalah GSR tue...
    jauh bro...
    AMBUMI tawau...
    hahahahaha...
    n sapa2 laa kwn kat cni yg plan2 nak tukar halfcut tue...
    brg2 lma boleh jual kat aku...
    sbb kreta aku da patah smangat da tggal tulang...
    hahahahahahaha...
    tlg2 la k??kalau ada org nak jual,roger ja kat aku~

    Post on 21/4/2010, 4:22 am by recaro_storm

    bro nieto..blh tau brapa harga tu vr4.?turbo ka tu n d mn blh dapat.?hehe..


    win..awal juak ko online ni..?ko d mn ni?kk ka?:-)
    avatar

    Post on 21/4/2010, 8:07 am by napster

    tp GSR ada versi terbalik punya bro, mmg ngm tu tapak dia...

    vr4 rasa2 skrg tak smpi 4k...

    Post on 21/4/2010, 8:14 am by recaro_storm

    bro napster..ko tau ka d mn tu kedai..?aku rs mo pi riki2 tu kedai la..
    avatar

    Post on 21/4/2010, 8:55 am by Nieto

    tak pasti pula, vr4 memang lebih murah

    Post on 23/4/2010, 6:27 am by ProjectD

    askum all..apa crita kt punya 4G9X ni...?
    avatar

    Post on 25/4/2010, 8:33 am by wwnwewin

    recaro_storm wrote:bro nieto..blh tau brapa harga tu vr4.?turbo ka tu n d mn blh dapat.?hehe..


    win..awal juak ko online ni..?ko d mn ni?kk ka?:-)

    hahahahaha...aku mmg keja on9 ja...
    yarp...kk area...ko mna??

    Post on 28/4/2010, 6:05 pm by Zwartch

    Ada kwn jual spark plug autolite iridium....pernah korang dengar brand itu?
    Saya check di internet, only found in US...Ada komen??

    Pastu saya baru ja beli walbro fuel pump (225LPH) sbb igt mo replace saya punya pumps (skang pakai standard waja and external fuel pump)

    Yang saya mo tanya, bole ka saya pakai pump baru itu saja...?
    Mekanik saya ckp biar saja external pump pastu tukar standard pump dgn yg baru...

    Please comment...betul2 tak paham ngapa mo pakai 2 fuel pump ni..huhuu help
    avatar

    Post on 28/4/2010, 7:44 pm by Nieto

    tapi kalau bro tiada buat modify, tukar fuel pump besar pun tiada guna juga tu bro.

    Post on 29/4/2010, 12:54 pm by allyz83

    nk tanya sikit..dkt mana ada tuning kereta yg bagus area kk.tuning set cam ngn dyno sekali..plis...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/7/2017, 3:47 am