SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    valve clearance

    Share

    lim
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Age : 50
    location : twu
    Points : 6484
    Reputation : 0
    Number of posts : 3
    13122008

    http://i38.servimg.com/u/f3 valve clearance

    Post by lim

    salam semua. kamu tolong dulu abang kamu ni... what is the best gap utk itu valve ah? supaya itu rpm cepat naik.. bagitau detail ah.. intek=? ekzos=? mau pergi edjas ni
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 13/12/2008, 7:54 am by mr.md

    mr..blugu...where are u?...kekeke What a Face ..need some help here... Very Happy
    avatar

    Post on 13/12/2008, 8:42 am by blugu

    lim wrote:salam semua. kamu tolong dulu abang kamu ni... what is the best gap utk itu valve ah? supaya itu rpm cepat naik.. bagitau detail ah.. intek=? ekzos=? mau pergi edjas ni

    Ikut OEM punya valve clearance saja, sy sarankan bro utk RETARD 1 gigi setting cam pulley (kalau pakai enjin SOHC)
    Lepastu, rendahkan sedikit timing distributor bro tuh

    Slamat mencuba! Wink
    avatar

    Post on 13/12/2008, 12:08 pm by Ujang87

    yal bagus ikut OEm punya setting tu..
    ikut langkah mr Blugu itu barulah best..
    avatar

    Post on 13/12/2008, 3:59 pm by mr.md

    br.blugu...klu retard tu 1 gigi cam pulley mo kasi depan ka..mo kasi blakang?...i mean dia punya rotation..
    avatar

    Post on 13/12/2008, 8:45 pm by Nieto

    apa kereta bro for valve clearance? bukan semua jenis boleh buat valve clearance sesuka hati. kalau rocker arm punya jenis boleh lah.

    paling best punya clearance, ikut original punya.
    avatar

    Post on 13/12/2008, 9:42 pm by blugu

    mr.md wrote:br.blugu...klu retard tu 1 gigi cam pulley mo kasi depan ka..mo kasi blakang?...i mean dia punya rotation..

    Retard.. set cam pulley pergi depan, pick up kuat, set pergi blakang (advance), pick up lambat, enjin respond apabila crank start jadi berat, tp bila RPM sampai 4000 - 5000, enjin jadi ringan & top end meningkat.... biasa org pakai racing cam pakai setting ini, but don't do this setting if you ride is only on Manufacturer setting
    avatar

    Post on 15/12/2008, 1:42 pm by mr.md

    bro..klu injin wira yg teda distributor tu...buli set jg ka?... What a Face
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:07 pm by Nieto

    ada atau tidak boleh set juga, tapi yang penting dia adalah jenis rocker arm, dan bukannya pakai shim.
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:41 pm by mr.md

    tu ignition timing cmana mo buat..?....kita crita pasal SOHC n rocker arm la ni..
    avatar

    Post on 15/12/2008, 5:48 pm by Nieto

    oh maaf bro hehehe, silap baca. itu kena set pakai computer tu bro, macam kelisa, kenari semua gitu juga.
    avatar

    Post on 16/12/2008, 7:55 am by mr.md

    ok bha klu ko bro What a Face
    avatar

    Post on 16/12/2008, 7:57 am by Nieto

    tapi ada engine walaupun dia jenis distributorless macam 4G91 atau 93, dia masih ada plug cable, tidak macam kelisa, tapi ianya masih boleh diadjust disebelah engine valve cover juga.
    avatar

    Post on 16/12/2008, 1:40 pm by mr.md

    apa namanya tu bro...ignition rotor ka?..
    avatar

    Post on 3/10/2011, 2:10 pm by fuumin

    baru2 ni enjin l2 ku bikin general overhaul..bila smua da psg blk ,mekanik bgtau valve x dpt setting smua sbb ada yg jemm xdpt pusing..jd bunyi enjin agak kasar..skrg mau try bawa smpi 1000km dlu bru bikin maintenance n cuba lg kasi set itu valve..ada effect ka tu yah sma enjin?

    Post on 4/10/2011, 7:42 pm by qj3

    bro,

    valve bukan pusing tapi naik turun..klu valve tu macam jem atau keras..bingkuk tu..
    standat L2 intake 0.25 exzos 0.30
    avatar

    Post on 5/10/2011, 3:23 am by fuumin

    bro mksdku ,itu nat utk ejas setting valve ada yg x dpt pusing..

    Post on 5/10/2011, 10:25 pm by qj3

    ooo..

    ui jarang tu kes bgitu..susa tu nat mo jem..atau pun ko suda pusing abis kasi turun, jdi x boleh pusing lagi..
    avatar

    Post on 6/10/2011, 1:42 am by fuumin

    iya bro qj mmg jemm tu nat..bkn nya da pusing hbs kasi turun..tu yg mslh tu ,ada yg x dpt ejas..so pomen suru bw sja dlu..mna tau blh kasi ilang tu karat2
    avatar

    Post on 6/10/2011, 9:18 am by kent1189

    cuba pusing nut tu time enjin sejuk bro, maybe time panas besi tu mengembang..x pnah juga aku dngar kes x dpt pusing nut nih. karat x mungkin la sbb minyak semua dlm tu..

    Post on 6/10/2011, 7:13 pm by qj3

    oo kira selamat lgi la tu..tpi klu tu nat suda turun abis smpi tiada gap,pastu jem x dpat kasi naik,bhaya tu..high rpm buli beantuk tu piston sama valve tu..pling abis turun pun klu intake 0.18mm ja..klu exzos 0.25mm..kurang dri tu bahaya suda..ni utk turbo la..
    avatar

    Post on 7/10/2011, 5:02 am by fuumin

    bro kent ,tu pomen adjust time siap bikin overhaul ,mmg enjin sejuk time tu..ada rekod tersendiri ba ni enjin ku sblm² ni iaitu x maintenance selama 2 thn ,hnya tmbh2 myk enjin sja hehe..mgkn tu sbb blh smpi ada ntah apa karat atau kerak2 smpi kasi jem tu nat..nnt nxt week bru try ejas lg..

    enjin ku bro qj sejak psg bunyinya mmg senyap sja ,standard habis n blh nmpk x pnh bikin overhaul ,standard kilang la katakan..jd tu nat ejas valve knfm x pnh usik..bbrapa thn lps psg bru bunyi enjin ada kasar skit ,n lps overhaul pun masi kasar jg la sbb x dpt ejas bgs2 tu valve..bro qj ,macam mna mau tau pomen setting dgn bgs ? mksdku klu tgk msa dia buat keja spya blh aku bg komen skit2 nnt hehe
    avatar

    Post on 7/10/2011, 8:15 am by kent1189

    valve ni mau org yg pandai ejas bro, x boleh setakat pndai guna blade sja. aku ada mmber yg pakar ejas valve ni. mmg dia pkai blade utk tengok clearance tu. aku tengok dulu dia ejas pkai blade, pas tu cuba tarik/tekan pkai tangan, pas tu pusing lagi satu skru d dlm arch tayar depan sblah driver tu (skru utk pusing cranksharf rasanya), tthen ejas lagi valve, pusing cransharf, ejas lagi valve dan seterusnya smpai dia puas hati valve tu cun. hasilnya mmg memuaskan, pas dia wat pickup mmg naik mendadak.. enjin pn smooth. ni cara pomen aku keja la, kalu d tmpt lain aku x tau la camana cara mereka wat.. mungkin skrg org pkai komputer suda ejas ni vave..
    avatar

    Post on 7/10/2011, 8:43 am by keba

    kent1189 wrote:valve ni mau org yg pandai ejas bro, x boleh setakat pndai guna blade sja. aku ada mmber yg pakar ejas valve ni. mmg dia pkai blade utk tengok clearance tu. aku tengok dulu dia ejas pkai blade, pas tu cuba tarik/tekan pkai tangan, pas tu pusing lagi satu skru d dlm arch tayar depan sblah driver tu (skru utk pusing cranksharf rasanya), tthen ejas lagi valve, pusing cransharf, ejas lagi valve dan seterusnya smpai dia puas hati valve tu cun. hasilnya mmg memuaskan, pas dia wat pickup mmg naik mendadak.. enjin pn smooth. ni cara pomen aku keja la, kalu d tmpt lain aku x tau la camana cara mereka wat.. mungkin skrg org pkai komputer suda ejas ni vave..
    kalau enjin pakai tappet, ni je cara utk ejas valve clearance..
    xbleh pkai komputer lg..
    kalau enjin yg pkai shim, kena anta machine balik camshaft
    avatar

    Post on 7/10/2011, 9:28 am by kent1189

    apa "tappet" dan "shim" tu bro keba? x pnah dngar pon..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:27 am