SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ACCESSORIES & D.I.Y 

Topics
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
31122012
salam perkenalan.sy masih baru Smile.nk minx pendapat makeup macam mne yg sesuai utk kancil belalang ni Smile

by yeopkidal - Comments: 0 - Views: 2394
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
11112012
aslmkm n selamat sejahtera kpd warga sioloon..dsni sy mw tny..sy guna kancil 850 SE 2006..baru2 ni cermin dkt pintu depan sblh kiri xbfungsi..sy da tgk ddlm, ddapati gigi rotor tu suda 'haus' n regulator tu suda bengkok..brapa bajet utk ganti tu rotor sma power window regulator utk kancil n lokasi yg jual tu part aa?sy br2 ja mggunakan kereta ni, so klu mw cari part mc ada blur2 lg..hrp warga sioloon dpt membantu..

by genesis9585 - Comments: 0 - Views: 884
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
03112012
hllo ...nak minta pendapat lah kepada pemilik kancil yg sdh tukar dashboard L5....perlu ka tukar sekali blower L5 atau pakai sjh blower standard kancil....

mana lg senang kerja tukar atau kekal kan yg asal...sb ada yg ckp klu pki blower L5 aircond tdk berapa sejuk bebanding sm blower asal....betul ke....jd kongsi2 kan kepada sesiapa yg sdh tukar dashboard L5.....

by afiq2306 - Comments: 0 - Views: 789
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
01102012
Assalamualaikum bro....aku nk tanya la bro...spring adjustable ok x bro?ada org cakap ok ada yg ckp x ok..mana satu yg betul ni.aku nk guna adjustable utk kereta myvi aku....

by bezith009 - Comments: 4 - Views: 675
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
03102012

blh ke lmpu cefiro msuk iswara
tmpg tnye otai2...
blh ka lmpu dpn nissan cefiro msuk dlm iswara aeroback...

by hisham md isa - Comments: 0 - Views: 556
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
17092012
hllo otai2 sekalian nak tau lah bole tak remap ecu tuk buang boost cut,rev cut dan speed cut. . . . klu ada kongsi2 kan la. . .

by afiq2306 - Comments: 1 - Views: 903
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
29122007
 [ Poll ]  

HID


HID 8000k


Halogen


HID berdepan dengan signboard reflector~ walaupun beam tak jauh, tapi masih dapat reflect dengan terang


Halogen

note: HID saya telah adjust rendah, driver didepan tidak akan silau walaupun lampu saya ialah Bosch (bukan diamond atau projector)

by Nieto - Comments: 560 - Views: 10068
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
09032011
saya sini ade kemuskilan...

saya ade jam mira l2s yang jarum punye.. nak jual xlaku2 pun.. so duk pikir2 nak la modified jadi jam mira toneegk l5 tuh..
boleh kah buat macam tuh??
dimana orang buat??
berapa kosnya?? berbaloi kah? adakah harga lebih kurang same ngn jam mira l5 tonggek??

kala di kelantan dimanakah boleh buat?? keda mane??

terima kasih....

by jezzboyz - Comments: 11 - Views: 1552
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
30032008
Ade x sesape yang bleh tlg bgtau mcm mana nak pasang volt meter,vacum meter, rpm meter, dan lain2 yang penting lah..ingat nak pasang sendiri jer..xspecially volt meter dan cadangkan 1 lagi tuk kancil 850cc..bleh yer otai2

by mrkarenzzzz - Comments: 27 - Views: 3317
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
26072012
Haa.. siapa2 yang sudah tukar stock alarm pegi aftermarket alarm, cek balik manual mana tau ada function untuk trunk release.. kalau ada, boleh la buat sendiri remote trunk release. Rugi kalau function alarm tu x diguna sepenuhnya, dh bayar dh utk function tu kan.. Aku dh buat dh kt kancil aku, sekarang aku cuma perlu tekan remote ja utk unlock bonet blakang kancil sewaktu balik beli barang. x payah nk cocok kunci, tarik kabel lagi..hehe.. Sekarang cuma kereta2 mahal ja yg ada trunk release ni, kalau proton yg aku tau preve dan inspira ja ada...Perodua x tau lagi. hehe

barang yang perlu...

by kent1189 - Comments: 5 - Views: 865
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
02062012

x sejuk2
assalamualaikum otai2 sioloon..
dulu aku pakai enjin kancil EX660..lepas 2 aku upgrade p enjin daihatsu mira L200s..aku beli halfcut..pasang semua tmasuk gearbox...masalah aku skrg, aircond!! hehe..lepas siap, aku ada refill gas aircond di inanam..kedai 2 ckp aku mesti guna gas R12 psl compressor mira mmg guna R12..dorg isi then aircon memang sejuk la..aku balik p ruma tp prasaan timing terlalu tinggi bila pasang aircond..so, sampai ruma aku adjust timing p 1.5..selesai aku adjust, aircond pula x sejuk..aku bagi naik balik timing 2..tp x jg sejuk2..ada aku minta check d kedai lain, dorang...

by tanabe_13 - Comments: 21 - Views: 2405
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
11072012
bro2 sekalian.. mo tnya ba ne. kalau beli rim 14 pcd 100 bule muat ka di kancil? tlg lu bg idea2 sikit..

beginner bha..hehe

by boy2709 - Comments: 2 - Views: 980
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
02072012

Rim 18 Inci EXE Pegasus VIP untuk Dijual
Condition: 9/10
Color: Chrome
Price: RM 1,800.00
No tyre
5 holes

Call or SMS for negotiation
Khairul (012-2501684)

by cayrool - Comments: 3 - Views: 682
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
14122010

boring la PCD110 ja
gink macam mna mau tukar pcd ni?? mau pakai rim lain pun susa..

by anuwar90 - Comments: 34 - Views: 9999
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
20062012

It has been more than 1 year since oemcargps.com is online last year. Thanks for all your supports.

During last year, page rank of oemcargps.com improved from 0 to 3. There were more than 6 million visitors and more than 1 thousand registered customers on oemcargps.com. Thanks again for your support and growing together with oemcargps.com.

As one of the largest and fastest growing online retailers of specialized automotive products in China, oemcargps.com is committed to providing you with top...

by cgps - Comments: 0 - Views: 350
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
16062012
gink... leh tlg bg idea ka cara2 mo mekap kancil...mo kc vip style bh kunun ne,almaklumla...baru mo blajar...huhu...enjin kira ok lar kunun...enjin JBJL twincam 16v, turbo td04 09, dashboard L5, ada sunroof, seat L2s, adjustable mines, rim 14", 4 disc brake L5...kaler merah...tinggal mo wat vip style lg...drg ckp krta turbo loh bt vip mang cun.... Laughing

by joychrisna - Comments: 6 - Views: 989
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
16062012
Bos2 ku, sya plan mo upgrade rim utk viva sya ni? Apa size yg ngam ah... Skrg sy pki 14 ori viva elite... Sy teda plan mo kasi lowered... Ada ka klu mo beli rim, sy keep size yg sma 14? Apa macam mo tgk tu offset sm size jj? Apa yg bgs...sy dgr 5-5.5jj yg ok... Tp offset apa macam? Klu bole teda mo ada sangkut2... Sama apa brand rim yg bgs ah? Tq...

by dexbeckz - Comments: 2 - Views: 1135
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
06022012
  

RIM 17


HELP!!!
Kepada otai2, nak minta tolong bgi advise berkenaan dgn rim ni. Skrng pakai rim 15. Sya ada rim 17 dan cuba pasang sendiri tpi masalahnya sangkut pada bahagian dalam dan fender (depan dan belakang) . Rim sya 205/45/17 jj7.5.. macam mana nak bagi masuk tanpa sangkut bila jalan seperti biasa... Semangat dah mau masuk rim 17 ni.. please bantu org susah d cni.. dont know

by Cheguevera - Comments: 14 - Views: 1010
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
31122011

1.3 jer
ada pa cdangan tuk make up myvi bru ka???na cri ilham ni..

by ryan87e - Comments: 5 - Views: 1328
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
05052012
Hi genk,sya ada pertnyaan,Sya nak psang SMD light kat lampu blakang plate number kreta...tpi,cam mana sya nak dpt...:
1)yg terang
3)bentuknya@ciri2 cm mana??..
4)tahan lama punya...
5)pas ka sama pak JPJ???

by Fredy Yeong - Comments: 0 - Views: 602
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 19/12/2018, 7:36 pm