SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

ACCESSORIES & D.I.Y 

Topics
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
28092009
stakat ni yg defi bf harga pling murah pena sy jumpa rm5xx.. ada sesiapa pena jumpa yg leB murah dari tue??

by AP3_3927 - Comments: 3 - Views: 1329
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
06022012
sudah try guna car shampoo, gosok kuat2 masih tdk hilang kesan kotor tu, ada ka cara lain ni???

by im - Comments: 18 - Views: 2746
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
02042012

NIAT MAU CAT kereta ...
SKRG NE SY MAU CAT kereta SY BAH,,WIRA JG LAR kereta SY..
TP XTAW WARNA PA Y NGAM ,,KPD OTAI2 SIOLON KITA NE,,MNA TAU ADA SUGGEST OR WRNA BWT SY T'TRIK N SSUAI PDA kereta SY KN,,TLUNG2 LR POST2 GMBR KR HEHEHE..MKLUM LAR BARUSAN PIGANG2 kereta NI..HIHIIHHI

mungkin sy mau cat warna silver ,,tp silver apa y bgus r ??
y menyerlah lar ,,n xtampau gelap n xtampau terang ..

sy ad amik gmbr dlm google,, silver macam ni sy mau ,,klu bleh lar ..or cat2 lain lr klu ada cadgan dri kamurang..hehhe


by deakacak - Comments: 9 - Views: 827
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
09092008
Amacam cara mau remove body sticker tanpa affect cat keta?

by vandalheart - Comments: 35 - Views: 9999
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
28032012

Pasang Rim 17" + Adjustable Absorber
Sifu-sifu sekalian, saya mau minta nasihat bah dari kamurang. Saya plan mau pasang rim 17" d myvi saya tapi takut bah time jalan tersangkut. Kalau saya ganti tu spring p yang jenis adjustable absorber punya, masih tersangkut kah tu? Pastu, kalau rim 17" ni kacau kah perfomance enjin saya (1.5-Auto)? Tolong bagi respon ah, sebab saya plan mau buat dalam minggu ni. Smile

by grindheim - Comments: 3 - Views: 1345
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
26032012
ada siapa2 yang pernah buat silencer plug and play punya jenis? biasa kena sumbat di lubang ekzos tu... selain tambah dan welding silencer.. mo kasi slow sikit itu bunyi heheh

by scrypto - Comments: 2 - Views: 1267
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
06032012
kalau kasi gabung ini dua ngam ka tu? pasang dulu itu silencer lepas tu pasang itu ekzos yang nombor 2 tu? buli ka?



Uploaded with ImageShack.us

by scrypto - Comments: 10 - Views: 1291
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
14022012
Salam 1 Malaysia Sioloon Forumer .. hehe ..
Nak tanya kepada Sioloon Forumer terutama yang sabahan ni larh ..
kat area KK di mana ada tu " headlamp Restoration Service " arh ?
bukan apa .. kereta ku Avanza 1.3 tu headlamp nya macam malap sudah ni .. kalau bawa kereta malam2 nda konfiden kita mau laju2 .. haha .. harap ada yang buli bantu arh ..
kalau mau tukar headlamp baru terus .. naya aku mau kurik duit di mana .. haha ..

by Gonz Bambongan - Comments: 11 - Views: 1046
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
12022012

stock rim offset mod
ada siapa2 pernah modify stock rim supaya ada lips ka?
macam dlm pic ni...
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
(*note : gambar bukan milik saya...jumpa d google)


apa pendapat anda?mari kita kongsi sama2... Very Happy

by DarkSmoke - Comments: 4 - Views: 1128
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
31102010

MANA MAU CARI ???????????????
HALOOO SEMUA...MANA MAU CARI NI...KENAPA SETIAP KEDAI DI LAHAD DATU TIADA JUAL ADOIIIIIIIIIIIIII... TOLONG LA MANA MAU CARI NI.....

by sidi@hacker - Comments: 25 - Views: 3345
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
30012012
Hi sioloonerss semua...

saya mo tanya ba ni...dimana mau beli ni Simen Kereta & cat kreta around KK? sya kira mo DIY cat tu bumper blakang wira sya, tapi mo kasi simen + kertas pasir lu sikit supaya rata..

kalau ada siapa2 yg tahu, buli kac share2 tu info sikit? thanks in advance Smile ..

by and1872 - Comments: 4 - Views: 1471
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
29122011
geng, mo tny sikit... klu psg arm rest utk viva manual... ok ka?? mksd sy, x mengganggu time mo tkr2 gear... tau la kk ni, slalu jem blk2 mo tkr gear... hehehe... tp mo jgk kasi rest2 tu tgn bha... so ada pndpt yg pernah psg arm rest ni... klu bole pengguna kereta viva la... tq....

by dexbeckz - Comments: 3 - Views: 1010
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
05012012
sy heran la... kenapa lampu kereta macam sy pakai kelisa, bila tukar bulb 100watt + tambah relay sudah, macam tebakar pula tu reflector.. padahal lampu original.. ada ka cara supaya reflectro tahan tanpa menukar bulb asal 55watt?? ataupun pakai yg asal 55watt tp relay tambahan tu dikekalkan??? adakah 55watt tu akan terang??

by scrypto - Comments: 2 - Views: 1220
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
15112011
helo geng, itu side mirror viva yg auto flip tu mn ada jual ah??? mo tkr sy pny yg ori... penat bah ari2 mo buka tutup sbb balik2 kena lggr org limpas2 time parking... klu d perodua ada jual ka??? brp??? ada sesapa cni yg pena buat??? hrp membantu... thankss....

by dexbeckz - Comments: 4 - Views: 1490
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
16092008
nissan a31 head light

by Ujang87 - Comments: 144 - Views: 10208
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
27112011
Kepada semua member SFC sekalian:

*Saya ada soalan nak tanya..

1)Tadi pagi saya ada tengok2 d group Southern kat facebook..trus sya ada nampak satu barang yg ntah apa 2...tapi bilang dorang..benda 2 main pasang d ekzos...so kalau tyme pecut kereta,trus ada bunyi cam bunyi kereta pasang turbo...

Jadi soalannya:
a)Biasa benda 2 Dijual dimana?dan harganya berapa?
b)Boleh pasang dimana2 bahagian muffler ka?

ni dea barang 2..

by Fredy Yeong - Comments: 9 - Views: 1424
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
21092010
Remote control saya berenang dalam lau..Xle nak guna dan center alarm x berfungsi..Agak2 boleh repair tak???Minta bantuan semua..

by killer87 - Comments: 54 - Views: 3750
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.https://i.servimg.com/u/f3
02122011
Salam otai2 semua..
mahu tanya saya ada alarm kereta nak buat duplik or pendua sahaja..ready takut bad happen...jenis remote REMOCON sahaja...ada tanya di kedai aksesori di nilai negeri sembilan nak rm60 untuk duplik..betul ke harga 2???

by killer87 - Comments: 0 - Views: 1015
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
30112011
Assalamualaikum Otai² aku nak tanya pendapat korg la.....spring aper yg paling elok?bg cadangan kat aku boleh..sbb aku nak pakai la...sbb skang ni spring aku tinggi sebelah dh..aku pun pelik juga baru guna 6 bln dh jd camtu....takut makan tayar jer

by bezith009 - Comments: 2 - Views: 1968
No new postshttps://i.servimg.com/u/f3
25112011
  

Wiper


Wiper berbunyi...
saya ada masalah pasal wiper ni... balik2 sudah tukar tp bila on wiper masa hujan, mesti itu wiper berbunyi... apa masalah tu??? itu getah wiper ka atau itu cermin kereta??? ada siapa2 tau mcmna mau kasi hilang tu bunyi???

by scrypto - Comments: 10 - Views: 1535
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts†[ Popular ] New posts†[ Popular ]
  • No new posts†[ Popular ] No new posts†[ Popular ]
  • New posts†[ Locked ] New posts†[ Locked ]
  • No new posts†[ Locked ] No new posts†[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 16/12/2018, 5:35 pm