SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Share

    shafiq111
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 28
    location : kuantan
    Points : 5159
    Reputation : 2
    Number of posts : 100
    06032011

    http://i38.servimg.com/u/f3 turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar...help...

    Post by shafiq111

    turbo l2s saye sudah kong so ngat mahu tukar turbo rh4...plez otai2 bagi pendapat tentang rh4 ni...kreta standart gaban...
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 11/4/2011, 7:46 am by fuumin

    exzos bro shafiq saiz brapa?

    Post on 11/4/2011, 9:05 am by shafiq111

    2 inci stright dari turbo sampai belakang..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 10:38 am by fuumin

    nnt bro tukar td04 ,bro upgrade saiz piping?

    Post on 11/4/2011, 3:30 pm by shafiq111

    xpn pakai saiz piping 2 je la...knape kalau upgarde turbo kne tukar ke saiz paiping..
    avatar

    Post on 11/4/2011, 8:08 pm by keba

    x perlu tukar..2" da cukup..lain la kalau masih pkai piping std kancil..
    nnt kong torbo tu kalau pkai piping std..huhu
    avatar

    Post on 12/4/2011, 5:47 am by fuumin

    sja tanya hehehe
    bro shafiq sda dlm perancangan msuk td04 la ni kan
    mau ikut perkembangan bro ni hehe
    avatar

    Post on 12/4/2011, 7:17 am by keba

    mau masuk tdo4 jgk ka bos?? hehe

    Post on 12/4/2011, 9:50 am by shafiq111

    hee...mmg prancagn begitu...tp adushhh ramai membe2 suroh paki turbo rhf4 v14...pas2 ade yang cakap rugi je bli 5 button cz enjin l2 ni xde function sgt pn paki mende ni...adushh pneng betol la...mane lagi elok pn xtaw la...dlm dilema...
    avatar

    Post on 12/4/2011, 4:33 pm by fuumin

    keba wrote:mau masuk tdo4 jgk ka bos?? hehe

    klu ada duit lbh mgkn akan msuk td04 jg ni hehe

    klu member2 sioloon kebykkn bg cadangan msuk td04 kn bro shafiq hehe
    apa kata dgr ckp mereka yg da byk turbo d cuba hehehe

    Post on 12/4/2011, 6:22 pm by shafiq111

    itu la pasai...xpe jom kte msok tdo-4..hee
    avatar

    Post on 12/4/2011, 9:08 pm by keba

    ya ka xdak function enjin l2 pkai safc??
    rasany bro najieb pn pkai safc jgk..
    sandakn drag battle ari tu dpt top 5..
    x ke power?? hehe

    Post on 13/4/2011, 11:55 am by shafiq111

    ooo...sek bek x letgo lagi 5 button...hee...
    avatar

    Post on 13/4/2011, 2:51 pm by adeqyana

    bro keba, bahaya ke klu masi pakai piping std kancil?? blh merosakkn turbo ke?? aku punya piping masi std kancil punya lg la...
    avatar

    Post on 13/4/2011, 7:18 pm by fuumin

    adeqyana wrote:bro keba, bahaya ke klu masi pakai piping std kancil?? blh merosakkn turbo ke?? aku punya piping masi std kancil punya lg la...

    aina bro ,kici nya tu piping standard kancil
    avatar

    Post on 14/4/2011, 2:44 am by im

    fuumin wrote:
    adeqyana wrote:bro keba, bahaya ke klu masi pakai piping std kancil?? blh merosakkn turbo ke?? aku punya piping masi std kancil punya lg la...
    aina bro ,kici nya tu piping standard kancil
    ha'ah...kecil tu piping mu bro adeqyana...kena tukar bah tu sudah...nanti tidak bole support itu turbo...ya ka???...hehe...
    saya pun cadang mau sumbat turbo jugak tapi yang built in turbo saja la...menyampuk sikit...supaya tidak lari dari topik...
    avatar

    Post on 14/4/2011, 2:50 am by NewbieKCAR

    klu sy ikut piping standart dr krete l5 tu boleh x?? ke wt straight piping trus..klu straight wt bpa inci? 2 inci?
    avatar

    Post on 14/4/2011, 6:18 pm by adeqyana

    ooo..macam tu ya bro fuumin n bro im..aku punya pipe masi lg pakai std kancil punya..xtau berapa inci besarnya...klu macam ni kna tukar sudah aku punya pipe ekzos tu kn??? patut la klu aku tukar gear jak mesti ada bunyi letupan d bahagian ekzos..ada kena mengena ka tu ya dengan saiz ekzos aku yg masi std kancil tu??
    avatar

    Post on 14/4/2011, 8:30 pm by keba

    bahaya jgk adeqyana..sa pnah test drive l5 jb pkai ekjos std kancil..
    torbo dy macam lemas jgk sb back pressure tolak balik kipas turbine..

    torbo pn cpeat kong sb ad angin lawan turbine
    avatar

    Post on 15/4/2011, 3:24 pm by adeqyana

    [img] [/img]

    bahaya juga rupanya ya keba klu pipe ni xtukar..aku fikir boleh jak pakai pipe kancil std tu..tp aku pun xtau berapa inci aku punya pipe kancil ni..nmpk macam berbeza skit dari yg std,tp entah la..sbb kereta ni dulu beli kereta 2nd hand... bgr d atas tu aku punya pipe ekzos..
    avatar

    Post on 16/4/2011, 6:54 am by fuumin

    aku x guna muffler jd senang ukur saiz piping
    klu bro adeqyana kena guna vernier caliper hehe
    avatar

    Post on 16/4/2011, 8:40 am by adeqyana

    apa tu vernier caliper bro fuumin?? brg mau ukur saiz pipe ekzos ka???
    avatar

    Post on 16/4/2011, 10:26 am by fuumin

    pembaris tu bro hehe
    avatar

    Post on 17/4/2011, 2:40 pm by adeqyana

    hehehe...
    avatar

    Post on 18/4/2011, 1:09 pm by keba

    nmpak macam pipe std lg adeqyana..tukar terus sbtg..hehe
    avatar

    Post on 19/4/2011, 5:32 am by adeqyana

    itu la pasal keba..tgh kumpul2 bajet lg mau pasang terus dari dpn sampai belakang..berapa inch plg bgs bro keba??

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:56 pm