SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin semput2 slpas psang regulator..

    Share
    avatar
    ako_swifter
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : Tawau,Btu 8
    Points : 4549
    Reputation : 2
    Number of posts : 120
    02072012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin semput2 slpas psang regulator..

    Post by ako_swifter

    salam kpada otai2
    mhu tmpng brtnya kenapa enjin kelisa saya jdi semput2 selepas pasang regulator..kelisa scnd gen.
    da set 2.5 bar.pnat da mekanik tu adjust2 tp sama juga..
    guna injektor l2..regulator trbosmart besa2 jak.
    mekanik kata try tukar plug plk..
    agak pning jgk nk bwt macam tu sbb sblm ni pnh try psang injktor tu tp x psang regultr lg la.kes jdi sma macam skrg tp pas psng blik injkter asal ok plk..
    plug bru guna dlm 4 buln jnama bosch sper 4..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 3/7/2012, 3:51 am by bobie

    REGULATOR???? biar betul...!!!
    sebelah kiri ke kanan??? depan ke belakang...???
    avatar

    Post on 3/7/2012, 4:37 am by ako_swifter

    hehe...fuel regulator tuk cntrol minyak tu..otai2 sila msuk.. Smile
    avatar

    Post on 4/7/2012, 2:56 pm by keba

    oo. yg smalam call ke? dah ok blom?
    avatar

    Post on 5/7/2012, 4:32 am by ako_swifter

    hehe frst tq bro keba..takat ni ok la.sy set 2.4 je.hdup aircond jdi 2.5..
    tp kdg2 ade g skit2 la swktu aircond bru hdup.
    jln da sedap tp x test lnjan lg sbb tkut hehe..
    mmg injector l2 x de hal ke msuk klisa stnrd BOT
    avatar

    Post on 5/7/2012, 4:35 am by ako_swifter

    ade kwn sy ckp plug sy x ngam.pkai plug bosch super 4.
    die kte x sesuai
    avatar

    Post on 5/7/2012, 10:18 am by tanakwagu

    baru nak pasang angan2 utk simpan benda ni, kena buat servey dulu
    avatar

    Post on 6/7/2012, 6:44 pm by keba

    ako_swifter wrote:hehe frst tq bro keba..takat ni ok la.sy set 2.4 je.hdup aircond jdi 2.5..
    tp kdg2 ade g skit2 la swktu aircond bru hdup.
    jln da sedap tp x test lnjan lg sbb tkut hehe..
    mmg injector l2 x de hal ke msuk klisa stnrd BOT
    oo spatutny da ok injector tu. mgkin sb fuel pump kot. kalau x settle jgk semput tu, kena masuk safc
    avatar

    Post on 10/7/2012, 7:59 am by ako_swifter

    hehe..tq bro keba..
    mekanik tu tggl kan charcoal canister dn smbng hos dr FR tuk buang blik mnyak ke tank.x pe ke bwt macam tu?ape fngsi sbnr charcoal canister tu?kelisa kn x ada return pipe.
    avatar

    Post on 10/7/2012, 1:00 pm by keba

    ako_swifter wrote:hehe..tq bro keba..
    mekanik tu tggl kan charcoal canister dn smbng hos dr FR tuk buang blik mnyak ke tank.x pe ke bwt macam tu?ape fngsi sbnr charcoal canister tu?kelisa kn x ada return pipe.
    xpe. mmg yg laen pn kena wat cmtu. slalunya ad prob tp amat jarang tjadi. bila charcoal canister tu dsambung ngan return dari FR, enjin jd semput kalau da jalan jauh (lbh krg 200km).
    avatar

    Post on 11/7/2012, 8:14 am by ako_swifter

    jdi smput..pas tu pe nk bwt..em..mslh jgk klu stiap 200km kna macam tu..selain wt return pipe ade pape cdngn?
    avatar

    Post on 14/7/2012, 10:54 am by ako_swifter

    bro keba..nk tnye skit..cc injcter kelisa bape ye..macam mna nak bace cc pde injcter tu..ade mmb kate baik ak pkai injcter asal ak lgi bgus sbb cc injcter asal 220 sdngkn L2 pnye 210..
    avatar

    Post on 14/7/2012, 3:06 pm by keba

    ako_swifter wrote:jdi smput..pas tu pe nk bwt..em..mslh jgk klu stiap 200km kna macam tu..selain wt return pipe ade pape cdngn?
    xtau lg. tp kalau enjin semput, matikn enjin pastu start smula. da xde la semput2
    avatar

    Post on 14/7/2012, 3:09 pm by keba

    ako_swifter wrote:bro keba..nk tnye skit..cc injcter kelisa bape ye..macam mna nak bace cc pde injcter tu..ade mmb kate baik ak pkai injcter asal ak lgi bgus sbb cc injcter asal 220 sdngkn L2 pnye 210..
    injector kelisa 140cc. injector L2 190cc, injector L5 jbjl 195cc, injector wira 1.5 160cc. bleh wat pilihan. kat injector akan ad tulis. contohnya kat injector L5 jbjl, 195500-5700. 195 kat dpn tu mnunjukkan cc
    avatar

    Post on 15/7/2012, 4:35 am by ako_swifter

    keba wrote:
    ako_swifter wrote:jdi smput..pas tu pe nk bwt..em..mslh jgk klu stiap 200km kna macam tu..selain wt return pipe ade pape cdngn?
    xtau lg. tp kalau enjin semput, matikn enjin pastu start smula. da xde la semput2



    o macam tu..x pe la..yg pnting tau pe nk bwt t..
    avatar

    Post on 15/7/2012, 4:39 am by ako_swifter

    keba wrote:
    ako_swifter wrote:bro keba..nk tnye skit..cc injcter kelisa bape ye..macam mna nak bace cc pde injcter tu..ade mmb kate baik ak pkai injcter asal ak lgi bgus sbb cc injcter asal 220 sdngkn L2 pnye 210..
    injector kelisa 140cc. injector L2 190cc, injector L5 jbjl 195cc, injector wira 1.5 160cc. bleh wat pilihan. kat injector akan ad tulis. contohnya kat injector L5 jbjl, 195500-5700. 195 kat dpn tu mnunjukkan cc


    o..macam tu..bru tau nk tgk macam mne..hehe..
    tu la ak prsan injcter L2 lg bsar saiz dr injcter asal..
    so pkai injcter L2 ni je la..
    skrg kereta ak da ok..sesedap rase je bila nk rembat..hehe..
    ak naik kn FR sampai 2.9 je..tu yg dpt set dn x de smput2 da..ada pn klu tekan mngejut tp da x macam dlu..besa la klu x der safc kn..skrg ikut kaki je..trsnyum lebar je..tq so much bro..mkin brtmbh pngtahuan da skrg ni..

    Post on 19/7/2012, 7:45 pm by Kenari neo

    salam otai2.sy ada pos pasl safc neo untk pasng kt enjin kenari 2gen ni.tps punye wire memang xda ek.1 lg msalah sy pkai plug bosch macam bro ako.kalau tekan slow semput.kena relaks tkan hbis x smput pula.sy kenari bot enjin 2gen.knapa ya bro.

    Post on 19/7/2012, 7:49 pm by Kenari neo

    bro ako .sy nk tanye bleh bro resepi bot kt 2gen enjin bro.sy punye brmasalah huhuh.map sensor tkar x?sy dh lapik 2keping metal gasket .
    avatar

    Post on 28/7/2012, 9:14 am by ako_swifter

    tu kena tggu otai2 macam bro keba yg jwb tu..tp sthu sy safc neo x boleh psg kat scnd gen sbb kite pnye ni dia akan set yg asal smula wlaupn da byk kali set safc tu..jga skit bro..silap2 trbkar com box made by fhilipinese tu..byk da dgr org pnya trbkar.tp dgr2 org kate pkai safc2 mmg ngam..neo je yg x ngm.ni pn tgh kumpul2 duit nk beli da..

    Post on 31/7/2012, 8:46 pm by Kenari neo

    yeke sy ingt nk jual neo pkai emenage.bro ako pkai manual ke auto?head gasket pkai 2 keping ka?.Kalau bleh bro list kan resepi bro bot untk enjin ecu phlpine ek.kalau pkai afc 5 button ok x? otai mohon bntuan trima kash.
    avatar

    Post on 4/8/2012, 9:20 am by ako_swifter

    bro keba tlg msuk...hehe..sy pkai manual je..
    emanage pn ssh mereka ckp..5 button ade juga da org psang.tp yg ngm2 ngn kite pnye ni (SAFC 2).yg blue screen org ckp kn tu..gasket tu pkai je metal pnye..x yah nk dua lapis bagai..bzir duit je..kat mudah ade..

    Post on 5/8/2012, 8:38 pm by Kenari neo

    Yeke sy dh lapik dua metal huhuh dengar cite ader leh masuk head viva kasi hdup dvvt .bro ako skang sy nk msuk fuel regulator paip fuel rail tebuk kena weld saiz baper untuk return sy masuk adapter bsarr tkut crack woo huhu bro kalau x keberatan bleh sy contact pkai fb ke bb ke huhu kalau FB add sy Nikazquest@yahoo.com (nicname:Nikazraei Qnet) atau BB pin sy:29F631C6 . Bro keba leh add sy snang nk roger otai2 sudi2 add sy k TQ sioloon

    Post on 5/8/2012, 8:44 pm by Kenari neo

    ako_swifter wrote:bro keba tlg msuk...hehe..sy pkai manual je..
    emanage pn ssh mereka ckp..5 button ade juga da org psang.tp yg ngm2 ngn kite pnye ni (SAFC 2).yg blue screen org ckp kn tu..gasket tu pkai je metal pnye..x yah nk dua lapis bagai..bzir duit je..kat mudah ade..

    Sy kena jual lah neo huhu bro map sensor nk buat cmner dah macam bro keba ajar xnak bg semput huhuhu pnat setting dh brooo ...skrang bro ako metal tebal la ekk sy pnah knocking skali time tarik trus masuk 2 kping TQ otai sudi sudilah jawap soklan sy ni erk
    avatar

    Post on 8/8/2012, 7:30 am by keba

    Kenari neo wrote:Yeke sy dh lapik dua metal huhuh dengar cite ader leh masuk head viva kasi hdup dvvt .bro ako skang sy nk msuk fuel regulator paip fuel rail tebuk kena weld saiz baper untuk return sy masuk adapter bsarr tkut crack woo huhu bro kalau x keberatan bleh sy contact pkai fb ke bb ke huhu kalau FB add sy Nikazquest@yahoo.com (nicname:Nikazraei Qnet) atau BB pin sy:29F631C6 . Bro keba leh add sy snang nk roger otai2 sudi2 add sy k TQ sioloon
    bleh masuk head viva utk dvvt tp kena masuk full set wiring. kalau x dvvt x idup mlainkan pakai afc neo. fuel rail tu tebuk je agak2 bleh pkai adapter utk fuel hosee 8mm.
    avatar

    Post on 8/8/2012, 7:32 am by keba

    kalau ad modal, try cari map sensor L6. ganti ngan map sensor asal.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/11/2017, 8:23 am