SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Apa punca aircon tidak sejuk.

    Share

    MrPrince
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : kota kinabalu
    Points : 5540
    Reputation : 1
    Number of posts : 14
    11052010

    http://i38.servimg.com/u/f3 Apa punca aircon tidak sejuk.

    Post by MrPrince

    Salam kepada semua, sy ada prtnyaan brkenaan dgn aircon kereta sy yg x sejuk bila berhenti, klu kereta sedang bergerak baru aircon tu sejuk, apa puncanya tu...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:39 am by im

    tinggal tunggu masa sudah mau kong...kalau hidup aircond, mau mati injin kereta...
    avatar

    Post on 24/4/2011, 7:25 am by Kornurts

    im wrote:tinggal tunggu masa sudah mau kong...kalau hidup aircond, mau mati injin kereta...

    mgkin bkn sbb mau kong tu bro,bkn tu timing idle trlalu rndah ka bro??hr tu sy pnya pn bgtu jg,tp pomen tu da adjust ksi naik sikit timing sbb klu on aircon njin mau mati pula..
    avatar

    Post on 24/4/2011, 7:56 am by im

    pomen a-cond tu bilang mau kong sudah...
    sebab dia setting standard hr tu, memang tidak sejuk, bila dia up lagi, nanti fc tinggi...
    jadi sekarang pakai a-cond tu, kalau masuk bandar saja...
    avatar

    Post on 24/4/2011, 12:21 pm by keba

    oo..alang2 nk tukar nnt, trus servis ekon tu..nnt kompom sejuk x ingt dunia Laughing
    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:25 pm by Kornurts

    iyaaa..ngam tu bro...trus servis 1 kali smua..kompom sjuk2 liang2 pnya...heheheheh... Cool
    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:39 pm by im

    hehe...tapi jenis a-cond wira ni, macam payah mau dapat yang baru...ya ka???sebab korea punya bilang...???
    avatar

    Post on 24/4/2011, 3:56 pm by Kornurts

    wahh ssh dapat bro???tp enjin wira bkn sma macam mitsubishi evo ka bro??hafcut evo pnya compressor x ngm msuk wira??
    avatar

    Post on 24/4/2011, 6:04 pm by fuumin

    keba wrote:servis ekon...
    tukar compressor ekon - pkai kembara pnya..kelisa pnya

    tq smua atas respon nya
    nmpk gayanya kena cari comp kembara la ni
    mau cuba cari d hafkat sda ni

    ada baca post sblm ni psl tu blower kena servis baru blh ekon sejuk
    ni klu servis ekon mmg servis sekali ka?
    avatar

    Post on 24/4/2011, 6:08 pm by keba

    servis skali bos..slalunya hrga servis smua ni tmasuk ngan gas ekon, rm100
    avatar

    Post on 25/4/2011, 5:33 pm by Kornurts

    keba wrote:servis skali bos..slalunya hrga servis smua ni tmasuk ngan gas ekon, rm100

    hihihi..murah hrga servis d sna bro..klu sni sy prnh service skali smua trmsuk isi gas ekon tu dlm rm165 d area tawau sbh....
    avatar

    Post on 25/4/2011, 5:47 pm by im

    lepas ni, tidak akan pergi servis la aircond disitu...
    boleh sumbat comp evo 3 ke wira ka???..mau dirembat sudah tu tau...
    avatar

    Post on 25/4/2011, 5:54 pm by keba

    xkompom la bos...tgu pndapat otai2..mgkin ad yg pkai comp ekon laen

    Post on 25/4/2011, 6:14 pm by Andreww

    Aiyahhh...dulu sa drive wira macam tu juga cerita dia...buat sana sini....tarik bungkar sana sini...abis duit ribu2 geng...rupanya2....compressor rusak....mau bali compressor baru tada lui ohh.....mau nda mau tukar pakai compressor recond....waw....sajuk tarus....nasib tia baik...3 bulan angkang...abis warranty ngam2....antam2 sampai sikalang sudah 5 tahun tada pakai a cond...pakai itu angin jendela sajalah....

    Post on 26/4/2011, 9:20 am by del

    wah..... aku suda 6 tahun guna kancil ni belum pernah lg service aircond mau kumpul pulus lg klu gini br service

    avatar

    Post on 26/4/2011, 10:16 am by Kornurts

    del wrote:wah..... aku suda 6 tahun guna kancil ni belum pernah lg service aircond mau kumpul pulus lg klu gini br service


    hihihi...pelan2 bro...pling bgus klu mau ekon sntiasa ok,stiap 6 bulan kna service tu...pomen yg bgtau sy la... Cool Cool
    avatar

    Post on 26/4/2011, 10:20 am by im

    setuju, lagi2 yang kerap guna a-cond walaupun mau kasi bagus parking kereta sebelah rumah...hehe...

    Post on 26/4/2011, 10:40 am by Andreww

    del wrote:wah..... aku suda 6 tahun guna kancil ni belum pernah lg service aircond mau kumpul pulus lg klu gini br service



    harr???? 6 taun tia service? Nah tu bukan pulus lagi tu geng....
    avatar

    Post on 27/4/2011, 4:29 am by fuumin

    Andreww wrote:
    del wrote:wah..... aku suda 6 tahun guna kancil ni belum pernah lg service aircond mau kumpul pulus lg klu gini br service



    harr???? 6 taun tia service? Nah tu bukan pulus lagi tu geng....

    aku pun macam sma kes sma c del nih hahaha
    avatar

    Post on 27/4/2011, 6:44 am by im

    fuumin wrote:
    Andreww wrote:
    del wrote:wah..... aku suda 6 tahun guna kancil ni belum pernah lg service aircond mau kumpul pulus lg klu gini br service



    harr???? 6 taun tia service? Nah tu bukan pulus lagi tu geng....

    aku pun macam sma kes sma c del nih hahaha
    kereta kancil saya sudah 7 tahun tidak pernah servis...
    problemnya sekarang, a-cond kurang sejuk...
    pastu bila on a-cond kedengaran bunyi beltingnya yang bising kalau turunkan cermin...
    pastu kuat makan minyak...
    avatar

    Post on 27/4/2011, 2:25 pm by fuumin

    wah jgn2 byk pemilik kancil jg macam kta org bertahun2 x servis ekon wakakakaa
    klu belting bunyi tu bro im tandanya da longgar tu or tu belting da x bgs
    klu kuat mkn myk tu x pasti la pla
    avatar

    Post on 27/4/2011, 2:29 pm by NewbieKCAR

    hehehhee... x sebis lgsg pn dr thun 2003...ops.. kantoi sudah
    avatar

    Post on 27/4/2011, 2:45 pm by fuumin

    NewbieKCAR wrote:hehehhee... x sebis lgsg pn dr thun 2003...ops.. kantoi sudah

    wah ,bro yg pegang rekod kat cni la wakakakaa
    avatar

    Post on 27/4/2011, 3:12 pm by NewbieKCAR

    fuumin wrote:
    NewbieKCAR wrote:hehehhee... x sebis lgsg pn dr thun 2003...ops.. kantoi sudah

    wah ,bro yg pegang rekod kat cni la wakakakaa

    yaka pegang rekod..?? aduh.... kekekekekkee peace

    Post on 27/4/2011, 3:40 pm by fazli

    MrPrince wrote:Salam kepada semua, sy ada prtnyaan brkenaan dgn aircon kereta sy yg x sejuk bila berhenti, klu kereta sedang bergerak baru aircon tu sejuk, apa puncanya tu...
    tambah kipas di depan ja bro atau gas aircon sdh kurang tu.
    avatar

    Post on 29/4/2011, 11:36 am by fuumin

    fazli wrote:
    MrPrince wrote:Salam kepada semua, sy ada prtnyaan brkenaan dgn aircon kereta sy yg x sejuk bila berhenti, klu kereta sedang bergerak baru aircon tu sejuk, apa puncanya tu...
    tambah kipas di depan ja bro atau gas aircon sdh kurang tu.

    standard kancil bro penah nmpk psg kipas kat dpn?
    tmbh kipas kat dpn ,1 kat blkg yg sedia ada ,ok ka tu ,berlawan tu angin

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:23 am