SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin n tebo

    Share
    avatar
    anokkancil6045
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Pahang
    Age : 34
    location : bentong
    Website : http://www.facebook.com/anok kacei
    Tag ID: : SFC 17225
    Points : 5259
    Reputation : 1
    Number of posts : 170
    12122010

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin dan tebo

    Post by anokkancil6045

    Suspect

    alo semua..
    megapa kita perlu menukar enjin untuk masuk tebo?
    kenapa kita tidak hanya menggunakan enjin na?

    contonya enjin standart kancil 850 na..bolehkan enjin standart ni terus masuk tebo tanp menukar enjin l2@l5@kelisa? sedangkan cc kedua2 enjin ini sama dengan cc enjin kancil...

    sesape yg ade pandangan dan pendapat,dimintak perjelaskan....
    kelebihan serta keburukkan dan kesan jangka panjang...

    otai2 sila2 kan lah....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 19/4/2011, 9:03 am by rayz yokai

    macam tu jg paiping ekzos sa cma muffler sa kecil sikit dr tu...hehe
    avatar

    Post on 19/4/2011, 12:29 pm by keba

    upgred blok trus bos..baru besh pkai pipe 2.5..hehe

    adeqyana: dboard sa bos..skang ngah plan cari meter myvi SE..pnp jak..hehe
    ekon gsr tu baru siap psg..mnurut botak (pomen sa), susah jgk mo psg..
    ad side effect jgk pkai digital ni bos..rev kdg2 naik smpai 2500rpm masa idle
    avatar

    Post on 19/4/2011, 1:44 pm by adeqyana

    keba :ooo...macam tu ya keba..uik,ssh juga klu ada kesan sampingan pakai ekon GSR ni..hehe..terbantut hasrat nak pakai ekon GSR tu..hehe..ya ka..aku klu d twu ni dah ada org pandai pasang meter tu,br la aku berusaha dapatkan meter myvi tu..hehe...

    rayz yokai : bo punya bro rayz yokai pakai pipe steel ka bro? brapa la kos wat pipe ko??mesti cantik tu kn macam dlm gbr tu..
    avatar

    Post on 19/4/2011, 2:17 pm by keba

    adeqyana: ade effect jgk..tp bleh set kot timing enjin tu..blom dicoba lg..hehe

    Post on 20/4/2011, 4:24 am by rayz yokai

    bro adeqyana paiping ekzos sa pki paip besa ja...lau mau pki steel mahal tu...kos sa wat dlu pn mau rm300 jg owh...
    avatar

    Post on 20/4/2011, 10:39 am by xiaomao

    kalau minat bolt on turbokit contact saya 0128350987

    Post on 20/4/2011, 12:17 pm by 4G93T

    adeqyana wrote:Kornurts : aku mau pakai 2 inch bro..cuma tgh kumpul2 bajet lg ni..piping steel mahal la bro kn??xtau la berapa ratus klu straight piping dari dpn sampai belakang...bro punya brapa inch bro?? masi std kancil ka??
    HKS Silent Power....
    tapi kalu da tebo rasanya ndakda yang senyap....
    da straight pipe kmpm bising...he...
    klau pkai bullet tengah mngkn la ada senyap...
    sori newbie bagi pendapat...
    otai2 kalu slah jgn marah yea...
    tlg btolkan...he...
    avatar

    Post on 20/4/2011, 2:01 pm by adeqyana

    rayz yokai : ooo...macam tu ya bro..huu..mahal juga kn nak buat pipe ekzos ni..$$$$$$

    Keba : ooo..macam tu ya keba..tp klu xblh set blk timing tu macam mana la tu keba???klu blh set balik bg tau aku ya,sbb mgkin aku pun nak pasang aircond macam ko punya tu...huhu...minta2 bajet cukup..hehe..

    4G93T : btl la apa bro ckp tu..mmg klu dah turbo xada yg senyap dah..welcome bro..biar pun newbie,janji pengalaman n pengetahuan byk bro..bkn macam aku,pengalaman pun masi di tahap kosong lg...itu masi menimba ilmu di dalam ni..dlm ni byk otai2 yg blh tunjuk ajar..tq otai2..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 4:08 pm by keba

    hks silent pro ni mmg snyp bos..wlaupn pkai torbo..
    tp kalau wgate da bukak, xde la yg snyp..hehe

    adeqyana: blom di set lg..idle naik smpai 2500 bila x psg ekon..
    tp kalau psg ekon, ok pula..fenin2

    p/s:
    alang2 kat thread enjin n tebo ni, sa ad stok enjin kelisa baru dpt..
    1.0 manual, blok da buat utk hi boost..skang running ngan 1.0bar..
    td04, fmic, injector yrv..enjin, gbox, wiring+ecu, custom clutch rm2000 nego..
    kalau nk skali ngan safc blue screen, tmbah rm600
    avatar

    Post on 20/4/2011, 4:59 pm by adeqyana

    fuh!!! kira murah juga tu kn keba..sdngkn H/cut d tawau ni jak pun dah cecah 3.5K..itu br enjin L2..klu aku dekat tmpt ko keba,kompom aku org pertama yg angkat enjin yg ko jual tu..huhu..
    avatar

    Post on 20/4/2011, 5:53 pm by keba

    hehe..kbetulan bos..rzeki ptg td..hehe..nk safc blue skrin sja pn bleh..
    tp hrga laen la rm650..kalau ad yg bkenan, PM ya..huhu
    avatar

    Post on 21/4/2011, 2:17 am by Lockon

    keba wrote:hks silent pro ni mmg snyp bos..wlaupn pkai torbo..
    tp kalau wgate da bukak, xde la yg snyp..hehe

    adeqyana: blom di set lg..idle naik smpai 2500 bila x psg ekon..
    tp kalau psg ekon, ok pula..fenin2

    p/s:
    alang2 kat thread enjin n tebo ni, sa ad stok enjin kelisa baru dpt..
    1.0 manual, blok da buat utk hi boost..skang running ngan 1.0bar..
    td04, fmic, injector yrv..enjin, gbox, wiring+ecu, custom clutch rm2000 nego..
    kalau nk skali ngan safc blue screen, tmbah rm600

    tu utk hrga d sna ka bro??klu d sabah???

    Post on 21/4/2011, 3:27 am by rayz yokai

    rsanya lau mau antar kat sabah mau dkat rm3000 jg tu cmpur phantaran...klu d sabah tu enjin kan bgs...hehe
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:09 am by keba

    kalau nk anta ke sabah mahal jgk bos..
    sa pn pelik jgk enjin kelisa mmg murah kat penang..
    kalau kat kl pn cecah 3k
    avatar

    Post on 21/4/2011, 7:15 am by Lockon

    aduii tu la keba,cni mhl..blue skrin tu msti ko mo jual dgn cpt kn???low on bjet la bro,klu bln dpn,mo jg aku heheheee

    Post on 21/4/2011, 8:35 am by 4G93T

    afc neo nk x...he...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:42 am by Lockon

    neo x tau mo gna bro..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 8:47 am by keba

    neo susah sikit nk guna..kalau pndai setting bhuli la..xpyh tukar ecu..hehe

    lockon: bulan depan tu brp ari bulan bos?? kalau kompom mau, sa bleh simpan dl..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:17 am by Lockon

    tm gaji bro..25hb
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:20 am by keba

    ok bos..no hal..nnt kalau kompom, pm sa bos..
    hrga bleh runding lg ckit2 malu

    Post on 21/4/2011, 9:25 am by 4G93T

    cari otai yang pandai pasal neo...he...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 9:31 am by Lockon

    neo ni macam x brapa ngam dgn l2..sesuai utk n/a..

    Post on 21/4/2011, 9:40 am by 4G93T

    eyaka...
    tp mmber d cni byk juga pkai neo...
    avatar

    Post on 21/4/2011, 3:37 pm by keba

    bleh juga pkai neo tp setting tu susah..utk L2, lg ramai tukar sketul ecu..
    avatar

    Post on 21/4/2011, 5:28 pm by Lockon

    keba wrote:ok bos..no hal..nnt kalau kompom, pm sa bos..
    hrga bleh runding lg ckit2 malu

    sda PM bro respek

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/10/2017, 7:14 am