SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    air filter...

    Share
    avatar
    dexbeckz
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 33
    location : KK
    Points : 6194
    Reputation : 1
    Number of posts : 154
    20082009

    http://i38.servimg.com/u/f3 air filter...

    Post by dexbeckz

    ni mo tanya geng2 n otai2 sioloon... air filter standard ngan air filter kon (macam bentuk kon/cendawan) apa beza ah??? sy pki kancil ni.... ada mekanik ckp x bgs tkr, nti karburetor cpt rusak... bingung2...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 2/11/2009, 6:58 am by neo_sontoloyo

    kaler biru tu bg aku la naps..ekekek
    avatar

    Post on 2/11/2009, 8:33 am by Nieto

    napster wrote:
    Nieto wrote:setahu saya harga di semenanjung rm100 boleh dapat. pasang boleh diy.

    mastersifu... saya sdh beli, kirim sama adi_spark di kuantan... rm30 saja... di kl rm100...


    boleh kasi panjang ka?
    avatar

    Post on 2/11/2009, 10:15 am by napster

    boleh... boleh... blh tarik tu kasi panjang...

    blm start lg buat projek... tggu ada masa D.I.Y hehehe...
    avatar

    Post on 2/11/2009, 10:26 am by putra_sky

    king naps.. mahal jga harganya d key kel benda alah neyh... aiyahhh bru cdang2 mau pasang.. maw p kuantan larh neyh.. eheeee
    avatar

    Post on 2/11/2009, 10:40 am by napster

    aiseeman KING SKY...
    di brothers ampang tu rm100 lbh tu king...
    gila-gila mahal di kl...
    bagus beli di kuantan...
    harga murah gila-gila...
    avatar

    Post on 2/11/2009, 10:42 am by neo_sontoloyo

    d kakimotor pun 75 without install tu..
    avatar

    Post on 2/11/2009, 10:50 am by putra_sky

    maw kirim lah ne klau ada orng p kuantan nnt... murah pula benda tu d cna ar..
    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:17 am by napster

    MasterSifu Nieto wrote:boleh kasi panjang ka?

    panjang jg ni mastersifo nieto... saya kasi bengkok sikit... ssh mo ambik gmbr... ekekek...

    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:26 am by neo_sontoloyo

    ada gambar yg sdh pasang ka..mau tgk sambungan dia d dalam enjin bay tu..
    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:28 am by napster

    neo_sontoloyo wrote:ada gambar yg sdh pasang ka..mau tgk sambungan dia d dalam enjin bay tu..

    minta sama adi_spark la... dia sdh pasang... lupa aku ambik gmbr dia... gmbr luar ada la...

    avatar

    Post on 3/11/2009, 5:31 am by neo_sontoloyo

    mau jg tgk gambar dalam..hehehe
    avatar

    Post on 3/11/2009, 9:15 am by Nieto

    oh ada beza saya tengok, yang mahal punya pakai aluminium kalau tak silap. lebih tebat panas
    avatar

    Post on 4/11/2009, 4:57 pm by Mr_Jokey4424

    dngar cter klau suda pkai ni air filter bro,mnyak dia ada mkn sikit...
    btul ka bro???
    ada cara2 dia ka utk m'elak ni msalah???
    tp pick up dia puas hti la kn....
    avatar

    Post on 4/11/2009, 7:03 pm by Nieto

    pick up puas hati, disebabkan puas hati baru makan minyak. sebab kereta ada power sudah, tak perlu tekan kuat minyak macam dulu lagi.
    avatar

    Post on 5/11/2009, 3:34 am by Mr_Jokey4424

    Nieto wrote:pick up puas hati, disebabkan puas hati baru makan minyak. sebab kereta ada power sudah, tak perlu tekan kuat minyak macam dulu lagi.

    jd bro prlu jgak ka maw tkar piping U pda air filter???
    d mna tmpat maw wat piping U???
    avatar

    Post on 15/11/2009, 6:32 am by AP3_3927

    kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy
    avatar

    Post on 15/11/2009, 3:23 pm by Nieto

    Mr_Jokey4424 wrote:
    Nieto wrote:pick up puas hati, disebabkan puas hati baru makan minyak. sebab kereta ada power sudah, tak perlu tekan kuat minyak macam dulu lagi.

    jd bro prlu jgak ka maw tkar piping U pda air filter???
    d mna tmpat maw wat piping U???

    tak pasti bro, kena tanya engineering ni.
    avatar

    Post on 15/11/2009, 3:25 pm by Nieto

    AP3_3927 wrote:kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy

    rm300++, lebih kurang gitu harga dia.
    avatar

    Post on 15/11/2009, 3:42 pm by AP3_3927

    Nieto wrote:
    AP3_3927 wrote:kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy

    rm300++, lebih kurang gitu harga dia.

    t'msuk piping kar ni? atau cleaner dia ja?
    avatar

    Post on 18/11/2009, 12:19 pm by Mr_Jokey4424

    AP3_3927 wrote:kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy

    ngam la 2 bro...
    sma2 kta kc upgrade kereta..
    ada masa kta kc tst kereta kta arh...
    ehehehehehehe
    avatar

    Post on 18/11/2009, 12:40 pm by AP3_3927

    Mr_Jokey4424 wrote:
    AP3_3927 wrote:kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy

    ngam la 2 bro...
    sma2 kta kc upgrade kereta..
    ada masa kta kc tst kereta kta arh...
    ehehehehehehe


    hehe.. mana leh test. blum pndi lari lae bha kereta ku 2.. bru b'jlan..
    avatar

    Post on 18/11/2009, 1:33 pm by Nieto

    AP3_3927 wrote:
    Nieto wrote:
    AP3_3927 wrote:kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy

    rm300++, lebih kurang gitu harga dia.

    t'msuk piping kar ni? atau cleaner dia ja?


    cleaner saja, piping bergantung pada kenderaan.
    avatar

    Post on 18/11/2009, 2:43 pm by AP3_3927

    Nieto wrote:
    AP3_3927 wrote:
    Nieto wrote:
    AP3_3927 wrote:kira2 brapa bajet klu mo buat open pod filter ni? mau jua t'rasa brand K&N ni.. Very Happy

    rm300++, lebih kurang gitu harga dia.

    t'msuk piping kar ni? atau cleaner dia ja?


    cleaner saja, piping bergantung pada kenderaan.

    kaw2 jua oo harga dia kan.. hehe sakit pocket oo..
    avatar

    Post on 20/11/2009, 9:19 am by Nieto

    dulu k&n ni murah saja, rm200 pun tak sampai. hari tu sama kawan beli drop in vios punya, pun mahu rm300. naik harga. tapi tak tau pula kalau model lain punya, macam cone universal. mungkin murah sikit.
    avatar

    Post on 20/11/2009, 1:41 pm by AP3_3927

    oo leB kurang lar.. sy bru bli jua.. Rm350 dia bgi Rm250 + adapter Rm30.. Rm280 lar.. jenis cone 3" pnya. Very Happy

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 8:29 pm