SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Share
    avatar
    shalina7981
    SUPERIOR
    SUPERIOR

    Male
    Age : 38
    location : papar-putatan-tg aru-asia city kk
    Points : 6961
    Reputation : 0
    Number of posts : 2041
    06052008

    http://i38.servimg.com/u/f3 BOLEH KE? iswara standard enjin masuk turbo kit...

    Post by shalina7981

    ini nak tanya otai-2 sioloon ni..boleh ke iswara standard masuk turbo kit.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 4/7/2008, 9:00 pm by blugu

    kymc_024 wrote:kalau pakai turbo kit yang paling nda tahan gasket biarpun pakai metal nipis kecuali kalau ada metal gasket heavy duty la...piston mau kasi lowet sikit..hai bayak buang duit lo..sama macam ambil enjin halfcut..mau beli pun ikut kemampuan la...

    Betul tuh.... sy sokong!! mmg banyak kasi pening kepala oo psg turbokit utk 4G1X nie....
    avatar

    Post on 7/7/2008, 1:19 pm by baby monster

    ya lo... kawan sa 2 pun dulu balik2 masuk workshop tukar gasket juga tuh...
    avatar

    Post on 12/7/2008, 12:38 pm by baby monster

    bleh masuk tp untuk eksen ja la kasi low boost. kalau mau bikin main susah o..... hancur jantung dia nanti hehhee
    avatar

    Post on 12/7/2008, 12:51 pm by veratista

    ok bro,kasi cuba dulu.siapa bagitahu kami performencenya.kalau ok,aku pun mahu masuk turbokit nie.turbokit + N/A engine = Mod Engine Turbo.

    Thank For information
    avatar

    Post on 14/7/2008, 9:33 am by baby monster



    ni lah salah satu yg saya maksudkan turbo garet 2 hehehe....
    avatar

    Post on 14/7/2008, 11:20 am by blugu

    My last time 4G15PT mod... engine kaput!!



    Itu sotong sy custom buat dulu... kos dlm rm800...
    avatar

    Post on 15/7/2008, 4:11 am by te37

    piston pki apa ni bro...?
    avatar

    Post on 16/7/2008, 2:34 am by blugu

    te37 wrote:piston pki apa ni bro...?

    Piston flat original 1.5cc... kekuatannya lebih kurang dgn kekuatan enjin yang sy gunakan sekarang.... What a Face

    Post on 16/7/2008, 10:08 am by Rojakman

    engine buruk bikin apa buat project? buang duit ja. Cakap besar pandai main turbo, trus bah ganti engine. ayam mati!
    avatar

    Post on 16/7/2008, 10:56 am by blugu

    Rojakman wrote:enjin buruk bikin apa buat project? buang duit ja. Cakap besar pandai main turbo, trus bah ganti engine. ayam mati!

    Muahaha... he's back!! glad to hear from you sir.... pale

    Post on 16/7/2008, 11:42 am by Rojakman

    Blugu,

    aku ni saja2 masuk. Lama suda tidak tengok d sana. Sama ja crita. kalah2 chatting, bagus buka pakai ym daripada buka forum bincang krita. bikin apa posting byk2 klu tiada informasi. Wastage memory ja.

    Post on 16/7/2008, 11:45 am by drakult

    wakakaka..mati mr. Rojakman sudah mengganas..

    Welcome back Mr..MANTAP!!?!! Very Happy
    avatar

    Post on 16/7/2008, 1:00 pm by blugu

    Rojakman wrote:Blugu,

    aku ni saja2 masuk. Lama suda tidak tengok d sana. Sama ja crita. kalah2 chatting, bagus buka pakai ym daripada buka forum bincang krita. bikin apa posting byk2 klu tiada informasi. Wastage memory ja.

    Hehe... now the business is on, you have the experience with me when i install the turbo in my 4g15 engine... pale such a waste of investment, but at least i got a better engine now, like you said, better change the engine rather than using the 4G1X engine.... not worth it. :twisted:

    Post on 16/7/2008, 1:10 pm by Rojakman

    ppl only use turbokit for there is no other alternative engine replacement. i.e. MX5, Honda, hyundai, kia dan macam2 lagi lah.
    avatar

    Post on 17/8/2008, 4:40 pm by baby monster

    blugu wrote:
    te37 wrote:piston pki apa ni bro...?

    Piston flat original 1.5cc... kekuatannya lebih kurang dgn kekuatan enjin yang sy gunakan sekarang.... What a Face
    pakai pistom 1G super charger

    Post on 18/8/2008, 10:48 am by shak

    baby monster wrote:
    blugu wrote:
    te37 wrote:piston pki apa ni bro...?

    Piston flat original 1.5cc... kekuatannya lebih kurang dgn kekuatan enjin yang sy gunakan sekarang.... What a Face
    pakai pistom 1G super charger
    banar 2 mat...apa2 pn mmg power 2 engine...vr4 turbo standrt pn makan habis ya
    avatar

    Post on 9/9/2008, 9:07 pm by Huntez

    mau di try jua ni kaci masuk turbo kit di kreta ku ni..tp,musim ni,musim sakit kepala fikirkan minyak..mcm teda plak nnti terasa duit tu pergi geng
    avatar

    Post on 24/10/2008, 6:19 pm by Red Bullet

    shalina7981 wrote:ini nak tanya otai-2 sioloon ni..boleh ke iswara standard masuk turbo kit.
    boleh tapi sure tdk tahan dan tak berbaloi..lebih baik tukar enjin terus
    avatar

    Post on 24/10/2008, 6:32 pm by Red Bullet

    blugu wrote:Bad news, enjin member 4G13T crack! tidak boleh tahan pressure boost turbo Toyota CT10 dengan 0.6 bar saja
    pembetulan..bukan ct10 ct12 lah...wakakaka
    avatar

    Post on 25/10/2008, 4:46 am by blugu

    Red Bullet wrote:
    blugu wrote:Bad news, enjin member 4G13T crack! tidak boleh tahan pressure boost turbo Toyota CT10 dengan 0.6 bar saja
    pembetulan..bukan ct10 ct12 lah...wakakaka

    haha... Oh ba.. Toyota CT12 Turbo... dlm kreta ko juga tu cip! hahaha....
    avatar

    Post on 27/10/2008, 6:11 am by Drifter@D5

    jgn mody enjin standard anda,effect nanti..boleh mmg boleh masuk turbo TD04 sdh ckup.piston asal bleh pakai cuma block kena revo dlu..anto kt kedai engineering.TURBO DIRECT tanap intercooler pun ok,tapi engine bleh overheating jika boost terlalu tinggi.B.O.V x payah pakai,tdk memberi makna.kena cari GSR DASH punya throttle body dgn injection,byk keje geng.so sy cdgkan anda masuk 4G61,4G91,4G92,4G93@4G61.kalau kapasiti enjin anda 1300 masuk 4G61 sdh ckup..endorse pun senang x perlu kautim.halfcut 4G61 dlm RM5500.nak cun lg anda masuk dashboard GSR body 95.
    avatar

    Post on 31/10/2008, 7:20 pm by napster

    KewLOne wrote:alo sha..

    waa ejam.. rbn... syok becirita sini aa.. hehe.. saya pun tumpang sekaki ku yg byk bulu nih... hehe..

    sha.. (shalina..hehehe) iswara memang boleh masuk turbo kit.. tidak kisah la 1.3 ka 1.5 ka.. mmg boleh... pertambahan kuasa dalam 30 - 60hp bergantung kepada setup... mmg syok main single cam turbo nih... hehe... itu pun kalau keta ko nih ko guna sbgai 2nd car ko... atau project car... yalah... tunggu sampai hancur engine ko baru ko terus kasi masuk kaw kaw punya engine...

    tapiii... kalau ko guna kan keta ko tu sebagai keta harian... dan kereta utama.. saya tidak galakkan lah utk ko masuk turbo kit nih... baik ambik engine 4g91(1.5) atau 4g93(1.8 )tanpa turbo. atau kalau mo main tobo.. masuk la 4g61T(1.6) atau 4g93T(1.8 ) atauuuuuu... 4g63T(2.0) hehe..

    betul ka tu ejam.. rbn... hehehe Very Happy

    ya la bro.. sy pun fikir mcm tu jg.. mmg iswara 1.3 blh pasang turbo tp tu la nda tahan mst piston rusak, baik sumbat injin vr4 trus.. klu tak pun pakai ja injin iswara tu tp tukar flywheel.. sya dngr flywheel wira 1.6 blh masuk.. pick-up lbh...
    avatar

    Post on 31/10/2008, 8:31 pm by blugu

    napster wrote:
    KewLOne wrote:alo sha..

    waa ejam.. rbn... syok becirita sini aa.. hehe.. saya pun tumpang sekaki ku yg byk bulu nih... hehe..

    sha.. (shalina..hehehe) iswara memang boleh masuk turbo kit.. tidak kisah la 1.3 ka 1.5 ka.. mmg boleh... pertambahan kuasa dalam 30 - 60hp bergantung kepada setup... mmg syok main single cam turbo nih... hehe... itu pun kalau keta ko nih ko guna sbgai 2nd car ko... atau project car... yalah... tunggu sampai hancur engine ko baru ko terus kasi masuk kaw kaw punya engine...

    tapiii... kalau ko guna kan keta ko tu sebagai keta harian... dan kereta utama.. saya tidak galakkan lah utk ko masuk turbo kit nih... baik ambik engine 4g91(1.5) atau 4g93(1.8 )tanpa turbo. atau kalau mo main tobo.. masuk la 4g61T(1.6) atau 4g93T(1.8 ) atauuuuuu... 4g63T(2.0) hehe..

    betul ka tu ejam.. rbn... hehehe Very Happy

    ya la bro.. sy pun fikir mcm tu jg.. mmg iswara 1.3 blh pasang turbo tp tu la nda tahan mst piston rusak, baik sumbat injin vr4 trus.. klu tak pun pakai ja injin iswara tu tp tukar flywheel.. sya dngr flywheel wira 1.6 blh masuk.. pick-up lbh...

    tidak ngam flywheelnya bro, flywheel wira 1.6(4G9x) ada 6 lubang bolt banding dengan enjin 4G1x cuma ada 5 lubang bolt, tapi kalau modi itu flywheel pakai clucth kit 1.6 (saiz 8 inci) mmg boleh masuk dlm itu g/box Wink
    avatar

    Post on 1/11/2008, 7:12 am by napster

    blugu wrote:
    napster wrote:
    KewLOne wrote:alo sha..

    waa ejam.. rbn... syok becirita sini aa.. hehe.. saya pun tumpang sekaki ku yg byk bulu nih... hehe..

    sha.. (shalina..hehehe) iswara memang boleh masuk turbo kit.. tidak kisah la 1.3 ka 1.5 ka.. mmg boleh... pertambahan kuasa dalam 30 - 60hp bergantung kepada setup... mmg syok main single cam turbo nih... hehe... itu pun kalau keta ko nih ko guna sbgai 2nd car ko... atau project car... yalah... tunggu sampai hancur engine ko baru ko terus kasi masuk kaw kaw punya engine...

    tapiii... kalau ko guna kan keta ko tu sebagai keta harian... dan kereta utama.. saya tidak galakkan lah utk ko masuk turbo kit nih... baik ambik engine 4g91(1.5) atau 4g93(1.8 )tanpa turbo. atau kalau mo main tobo.. masuk la 4g61T(1.6) atau 4g93T(1.8 ) atauuuuuu... 4g63T(2.0) hehe..

    betul ka tu ejam.. rbn... hehehe Very Happy

    ya la bro.. sy pun fikir mcm tu jg.. mmg iswara 1.3 blh pasang turbo tp tu la nda tahan mst piston rusak, baik sumbat injin vr4 trus.. klu tak pun pakai ja injin iswara tu tp tukar flywheel.. sya dngr flywheel wira 1.6 blh masuk.. pick-up lbh...

    tidak ngam flywheelnya bro, flywheel wira 1.6(4G9x) ada 6 lubang bolt banding dengan enjin 4G1x cuma ada 5 lubang bolt, tapi kalau modi itu flywheel pakai clucth kit 1.6 (saiz 8 inci) mmg boleh masuk dlm itu g/box Wink

    o... ya ka... yg sebenarnya sy pun baru mau planing mau tukar flywheel, budget2 brp rm mau tukar tu a...?
    avatar

    Post on 4/11/2008, 10:10 am by rickengineering

    hehe.. bro napster.. ko pya gear box ok suda ka ni.... klu nda tukar trus vr4.. keke

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 3:03 pm