SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

CHASSIS 

Topics
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
13122012
nak tanye pada yg pakar , kenapa bila brek dalam kelajuan lebih 60km/j brek jadi gegar sampai ke stering ? dan bila bawah 60km/j xpulak gegar , dah skim disc dah tukar driveshaf pon sama juga .. ada sesiapa leh tolong ... kete kancil enjin , brek L6 ,, , tulong ye kawan .. save T 1st

by kancil l6 - Comments: 9 - Views: 3205
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23122013
salam otai2 di sini.. mau tanya otai2 yang ada pengalaman pasal masalah kereta saya bah ne.. begini bah, kereta saya baru2 ne accident langgar pokok.. lepas accident tu, stering kancil saya banyak free n kalau jalan macam ada bergoyang.. apa masalah dia tu ar ??? n mau minta ajar otai2 yg ada di sini ne, apa macam mau cek sama ada rim standard(besi) kita bengkok atau x ar??? tolong2 dulu ar newbies ne.. thanx semua.. Smile

by lee87 - Comments: 2 - Views: 1268
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29072011

Plug and play ke kat kancil?
salam otai2 kcar

mo tanyalah kalau kita mau upgrade disc brake depan kancil L2S ke L5 tu plug and play saja ka atau ada mo diubahsuai lagi?

by AIRpulse - Comments: 69 - Views: 9046
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15102013
Ada sapa2 dh pasang master pump brake L5 kah? boleh share gambar kh camana rupa masterpump tu? aku pegi kedai halfcut, dorang mau sample..huhu. Aku dh pkai brake disc depan blakang L5, p rasanya brake x ckup "eat".. share lok sapa2 ada..huhu

by kent1189 - Comments: 0 - Views: 241
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26082013
Ada jual kh brake kit utk calipper brake L5 doulbe layer? sebab calipper L5 aku mcam jamm.. menggigit disc. smpai panas rim. kira mau buka service, p kalu x da standby diapunya kit mcam seal & getah2 tu x brani nk buka.. nnti buka, getah koyak nah x dpt jln sudah..

Ada jual kh L5 brake kit tu? atau mau pakai kenari/kelisa punya kit?

by kent1189 - Comments: 4 - Views: 499
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
16072013

combination absorber paling tip top
hai..

nak mintak pendapat otai2,

ape combination yg paling sedap utk cik kelly ni.
sedap tu maknanye comfort n sesuai utk corner.

skang ni pakai absorber std + spring proride
xbrape nk sedap sbb melambung tp corner agak confident.


sila bg pandangan ug bernas.
tq...

by kadeq - Comments: 0 - Views: 440
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
29092008
[/b]utk pengguna kereta jenis kancil,,, kalau mau pakai lower spring,, nampak lower tapi tidak kuat hentak,,, sy syor kan pakai la lower spring kelisa.. tapi kalau mo nampak lagi cun,, msti pakai sport rim 13" tau 14" sbb kalau pakai rim 12" (standard), kurang nampak lower.. kalau kereta kancil lampu bulat lagi mantap... ni berdasarkan pengalaman sy laa......

by scrypto - Comments: 196 - Views: 10253
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
07042013

rim saiz 17 inci
Item:RIM 17 Volvo
Description:lima lubang, 4 tayar masih ok
Price:700
Location: kota kinabalu
Contact No: 0168183132 John Kk for viewing session.

Free: allignmnet/balancing/installation
Original rims and tyres.

by bcr2823 - Comments: 0 - Views: 261
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
10072010
Hello Sioloon members,

Saya ada jual disc rotor standard size atau upsize untuk kereta anda.

Upsize disc rotor set ni tak perlu modify bracket, dog bone untuk extend caliper provided. Yang penting, dia lebih murah dari Big Brake Kit tapi performance almost sama. Masalah dengan big brake kit yalah replacement pads sama replacement disc sangat mahal. Dengan guna disc Runstop, replacement pads murah aje. Disc juga murah.

Kita ada disc rotor untuk
Local: Wira, Satria, Gen2, Persona, Waja, Myvi, Viva, Kelisa, Kenari
Foreign: Vios, City, Jazz, Swift, Civic,...

by mechiel - Comments: 4 - Views: 2447
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12032013
salam sehajtera kepda forumer sioolon semua..saya ingin bertanya soalan dapatkah stereng L5 PNP pd kancil Standart (mata Bulat)..ada yg bg tau tidak boleh dan kena pakai sub stereng dia (l5) bru blh dan mcm2 lg kna modified. adakah betul? klu nak modified apa yg harus dilakukan...harap dpt membantu..tq semua.

by cencaru - Comments: 2 - Views: 594
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
26112012
Sy baru sj tukar rim 14" dr 12" tapi nmpk macam tinggi pula kereta viva sy. Spring apa yg cun masuk viva supaya nda terlalu tinggi nda terlalu rendah. Klw dpt mw tinggi dia macam sy guna rim 12" dlu. Ada kwn bilang spring standard kancil ngam masuk. Ada taiko2 sni blh tolong suggest?
dont know

by aaron88 - Comments: 1 - Views: 614
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15122012
Nak tanya pada yg pakar ,boleh ke masuk Gbox kancil AT 850 ke Gbox LCD mira L6 AT 660 turbo? gb 660 sa macam nak kong enjin lama masih ada kira nak jimat kos lah ni .. ada sesiapa leh bagi pendapat .. TQ demam

by kancil l6 - Comments: 0 - Views: 409
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
01032012
saya mo buat itu tayar belakang condong macam ni gambar.. saya pakai rim 15" 7jj.. tidak melekat ka tu rim sama body di bahagian dalam tempat tayar tu?

by scrypto - Comments: 17 - Views: 5283
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
23102012
sy pakai L2 auto..bila 80km,rasa begegar macam driveshaft..lower arm da tukar,mounting absober ok lg,tayar xbunting,da balancing juga.ada ka kemungkinan cz sy pakai driveshaft 850.

by joekar - Comments: 5 - Views: 709
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15112008
sy mau tnya ba ni, klu enjin standard, tp psg ekzos bsar, kuat mkn minyak ka tu?atau sama jg mcm pkai ekzos standard? tlg sy k, thanx.... Very Happy

by zhariffz - Comments: 36 - Views: 4157
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
12012012
adakah sebab spring lembut, atau sebab absorber nda ngam (standard)??? kalau spring lembut tp absorber memang khas lower spring punya adakah dapat mengurangkan hentakan?

by scrypto - Comments: 28 - Views: 3785
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
21092012
hmm...kereta wira 1.5 manual...bila masuk gear 4 pandai terlepas ni masuk p gear free blik....

apa masalah tu hah?
mau tukar 1 biji tu gearbox kah tu?

tolong dulu... Ampun

by sumang - Comments: 12 - Views: 1450
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15092012
mw mnta suggestion d mna ak boleh cri manual utk spesifikasi enjin..ak tgh overhaul enjin super king skarang ne..jd ak x brapa psti psal dea pya spek..lg2 bab sukatan torque utk head..

by raxa_d'_'b - Comments: 0 - Views: 368
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
15092012
mw tya ma otai2 suma ne..ak ad msalah axle n longshaft bengkok..ak pki van perodua rusa,,jd mw cri d pa g jnis long shaft n axle y ngam msuk..sgsara bgni bb tyar blakang cpat haus..rim pun macam mw tlpas jax d tgk klu bjlan..

by raxa_d'_'b - Comments: 0 - Views: 452
No new postshttp://i38.servimg.com/u/f3
11092012
Minta tolong kawan2 semua. Kereta aku(LMST) sekarang ni jadi power steering pla. Bukan sebab aku pasang power steering tapi ada masalah yang aku sendiri nda jumpa. Disebabkan penyakit kereta tu, aku nda berani bawa laju cecah 100 memandangkan kereta terlalu ringan. Macam2 sudah aku buat. Ganti lower arm, steering rack, bearing, absorber n tayar tapi masalah belum mau selesai. Tu belum allignment yang paling manang, 5 kali dalam sebulan. Langgar lubang pun lari, ikut suka hatinya pla tu. Kejap ke kiri kejap ke kanan. Tolong lah diri ku ini.....

by aku_alli - Comments: 3 - Views: 1032
Permissions in this forum:
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum

Users browsing this forum: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

Registered Users: None


  • New posts New posts
  • No new posts No new posts
  • New posts[ Popular ] New posts[ Popular ]
  • No new posts[ Popular ] No new posts[ Popular ]
  • New posts[ Locked ] New posts[ Locked ]
  • No new posts[ Locked ] No new posts[ Locked ]
  • Announcement Announcement
  • Sticky Sticky
  • Global announcement Global announcement
Current date/time is 23/6/2017, 11:43 pm